13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

  Το πρότυπο αφαιρούμενης μπαταρίας της Apple θα μπορούσε να αλλάξει τη φόρτιση της συσκευής για πάντα

  Οι μηχανικοί της Apple ερευνούν πώς να φτιάξουν καλύτερα μια σειρά τυποποιημένων περιβλημάτων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν συστηματικά τις μπαταρίες μεταξύ συσκευών υψηλότερης ισχύος, όπως το iMac, και χαμηλότερης ισχύος, όπως πληκτρολόγια ή άλλα περιφερειακά.

  Εάν εφαρμοστεί, η τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα καθολικό πρότυπο για την εναλλαξιμότητα των μπαταριών και θα μπορούσε να μειώσει ή να εξαλείψει την ανάγκη σύνδεσης κάθε ασύρματης συσκευής για τη φόρτισή της. Η τελευταία συσκευή της Apple με μπαταρία “αντικαταστάσιμη από τον χρήστη” ήταν το MacBook του 2009, συμπληρώνοντας 15 χρόνια από τότε που οι χρήστες μπορούσαν να ανταλλάξουν μπαταρίες σε μια φορητή υπολογιστική συσκευή της Apple για να συνεχίσουν την λειτουργία της.

  Η Apple δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιεί ενσωματωμένες, μη αντικαταστάσιμες μπαταρίες. Ωστόσο, ο αριθμός των φορητών υπολογιστών και των φορητών συσκευών σημαίνει ότι δεκάδες προϊόντα βασίζονται στην τακτική φόρτιση για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

  Οι παραδοσιακές μπαταρίες που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές είναι τυποποιημένες και έχουν κοινές ονομασίες όπως AA, C, D και παρόμοια. Ωστόσο, δεν πρέπει να αναμένεται από τους καταναλωτές να γνωρίζουν ή να κατανοούν το πρότυπο για τις αφαιρούμενες μπαταρίες. Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Σύστημα φόρτισης μπαταρίας και κινητές συσκευές και αξεσουάρ», δείχνει μια πιθανή λύση για τις ανάγκες συσκευών που χρειάζονται ενέργεια.

  Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple περιγράφει τυποποιημένα μεγέθη “κελύφους” μπαταριών που περιέχουν πυρήνες μπαταριών και τους αισθητήρες που απαιτούνται για διαφορετικές συσκευές από διάφορους κατασκευαστές για τον εντοπισμό και τη χρήση των μπαταριών. Στην πράξη, αυτή μπορεί να είναι η τυπική έκδοση εσωτερικής μπαταρίας ενός πρωτοκόλλου όπως το USB-C, όπου οι καταναλωτές μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μπαταρία χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία και να τη χρησιμοποιήσουν για να τροφοδοτήσουν τη συσκευή τους.

  Με ένα τυποποιημένο εξωτερικό περίβλημα και υποδοχές, οι χρήστες μπορούσαν να ανταλλάξουν μπαταρίες μεταξύ συσκευών και να τις τροφοδοτήσουν εύκολα συνδέοντάς τις σε συμβατό φορτιστή. Στην εικόνα, οι μπαταρίες εναλλαγής εμφανίζονται να φορτίζονται σε ένα iMac και να είναι εγκατεστημένες σε κινητά τηλέφωνα, πληκτρολόγια και ασύρματα ποντίκια. Τα γράμματα “C” και “D” δεν φαίνεται να σχετίζονται με τα υπάρχοντα τυπικά σχήματα ή μεγέθη μπαταριών και περισσότερα δείχνουν ότι διαφορετικά μεγέθη μπαταριών θα μπορούσαν να τυποποιηθούν για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Μικρότερες μπαταρίες χρησιμοποιούνται για τηλέφωνα και μεγαλύτερες για πληκτρολόγια, iMac και άλλα.

  Σε αυτήν την εικόνα, ο πυρήνας της μπαταρίας περιλαμβάνει μια τυπική επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Το κέλυφος και το ακραίο καπάκι το περιβάλλουν και παρέχουν τυποποιημένες συνδέσεις για γενική φόρτιση.

  Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει επίσης ένα σύστημα ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ μπαταριών και σταθμού φόρτισης ή κεντρικού υπολογιστή. Θα επέτρεπε την ασύρματη φόρτιση κατά την παρακολούθηση και την εμφάνιση της ισχύος της μπαταρίας, παρόμοια με το πώς εμφανίζεται η μπαταρία AirPods στο Κέντρο Ελέγχου.

  Αναζητώντας τη φρασεολογία του νόμου περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, φαίνεται ότι το καθολικό πρότυπο μπαταριών όχι μόνο θα τροφοδοτεί συσκευές αλλά θα παρέχει επίσης σε έναν Mac ή άλλο «οικοδεσπότη» τις πληροφορίες που απαιτούνται για τον έλεγχο της κατάστασης των μπαταριών.

  Αυτό πιθανότατα θα μοιάζει με το πώς ένα iPhone μπορεί να δείξει τα επίπεδα μπαταρίας των AirPods ή του AirTag, αλλά σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα μπαταρίας. Με τυποποιημένες μπαταρίες και φορτιστές, η Apple ενδέχεται να καταργήσει τα καλώδια USB για την τροφοδοσία κινητών συσκευών.

  Εάν μπορείτε να ανταλλάξετε μια μπαταρία, γιατί να τη συνδέσετε στη θύρα USB-C για να τη γεμίσετε; Όπως πάντα, αυτή η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδεικνύει πιθανές τεχνολογίες, όχι λύσεις, υπό ανάπτυξη. Ωστόσο, η εξερεύνηση των προτύπων εναλλάξιμων μπαταριών από την Apple μπορεί να υποδεικνύει ότι προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούνται οι συσκευές και ενδεχομένως να κυριαρχεί σε ένα πρότυπο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας.

  Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνεχίζει τα προηγούμενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που πιστώθηκαν στον Harold Aaron Ludtke. Ο Ludtke πιστώνεται επίσης σε εκδόσεις αυτής της αίτησης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί από το 2009, όταν η Apple τελικά απέκλεισε τα αφαιρούμενα προϊόντα μπαταριών από τη σειρά της.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.