Wednesday, May 22, 2024

Το iOS 18 με τεχνητή νοημοσύνη επαινείται ως «φιλόδοξο και συναρπαστικό» από τα στελέχη της Apple

Η Apple πιστεύει εσωτερικά ότι οι ενημερώσεις iOS 18, macOS 15, watchOS 11 και tvOS 18 το επόμενο έτος θα είναι “φιλόδοξες και συναρπαστικές”, χάρη στις σημαντικές νέες δυνατότητες και σχέδια λογισμικού που βρίσκονται σε εξέλιξη για iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV και Μακ. Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman.

Αν και λίγα είναι γνωστά για τις ιδιαιτερότητες, πολλές από τις αλλαγές πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν γενετική τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο έξυπνης έκδοσης του Siri που ανεβάζει την ενσωμάτωση του εικονικού βοηθού με τα λειτουργικά συστήματα σε ένα νέο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον χρήστη @Tech_Reve, η Apple βασίζεται σε μοντέλα μεγάλης γλώσσας (LLM) για να ανανεώσει πλήρως το Siri και να το κάνει τον «απόλυτο εικονικό βοηθό» και «την πιο ισχυρή εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης δολοφονίας της Apple».

Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple εργάζεται για την ανανεωμένη αλληλεπίδραση μεταξύ του Siri και της εφαρμογής Messages, επιτρέποντας στους χρήστες να θέτουν σύνθετες ερωτήσεις και να συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις πιο αποτελεσματικά. Ενδέχεται επίσης να δούμε λίστες αναπαραγωγής Apple Music που δημιουργούνται αυτόματα.

Η Apple λέγεται ότι πρόκειται να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για έρευνα τεχνητής νοημοσύνης, με μερικά από τα μεγαλύτερα στελέχη της εταιρείας να επιβλέπουν την ανάπτυξη. Πράγματι, ο Gurman λέει ότι η εταιρεία «αγωνίζεται για να φτάσει τη Google και το OpenAI» στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ως αποτέλεσμα, ο Gurman πιστεύει ότι το iOS 18 και το iPadOS 18 θα μπορούσαν να είναι «πρωτοποριακά» σε σχέση με τις ενημερώσεις τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, με τόσα πολλά αποτελέσματα, η Apple λέγεται ότι ακολουθεί μια ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση στην ανάπτυξη λογισμικού της. Πρόσφατα μάθαμε ότι όλη η ανάπτυξη μελλοντικών λειτουργιών σταμάτησε εντός της Apple για να επιτρέψει στους μηχανικούς της να εργαστούν αποκλειστικά για τη βελτίωση του υπάρχοντος λογισμικού.

Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα τις πρώτες εκδόσεις “M1” του iOS 18, του iPadOS 18 και του macOS 15, αλλά η ομάδα διαχείρισης μηχανικής λογισμικού βρήκε πάρα πολλά σφάλματα που χάθηκαν στις εσωτερικές δοκιμές, οπότε διατέθηκε μια εβδομάδα για την αντιμετώπιση τους σε αυτές τις εκδόσεις.

Η ανάπτυξη ξεκίνησε από τότε, αλλά η Apple λέγεται ότι εξακολουθεί να συζητά εάν θα αναπτύξει τη νέα της γενετική τεχνολογία AI μέσω του cloud, ως εμπειρία στη συσκευή ή ως συνδυασμό και των δύο.

Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει την έκδοση της Siri που υποστηρίζεται από LLM στο WWDC 2024 κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης προγραμματιστή του iOS 18, αν και άλλες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στις οποίες εργάζεται θα μπορούσαν να είναι αποκλειστικά για μοντέλα iPhone 16 και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην αποκαλυφθούν έως ότου η Apple κυκλοφορήσει το επόμενο ναυαρχίδα smartphones τον Σεπτέμβριο του 2024.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.