Το Bloomberg συνηγορεί με προηγούμενες αναφορές για το φετινό iPhone 11 αναφέροντας πως η νέα ναυαρχίδα της Apple θα έρθει με ένα σύστημα τριών φακών στο πίσω μέρος καθώς και πως μάλλον για πρώτη φορά σε ένα iPhone θα έχουμε ενσωμάτωση και μιας θύρας USB-C. Δεν σταματάει όμως σε αυτά και έτσι διαβάζουμε για το iOS 13 με έλευση ενός Dark Mode, συγκεκριμένες βελτιώσεις για τα iPad καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα φημολογούμενα 10 ιντσών iPad και iPad mini 5.

Αυτό το μήνα διαβάσαμε μια σειρά από φήμες για το επερχόμενο iPhone 11. Πρώτα είδαμε render που παρουσίαζε μια υποτιθέμενη πρωτότυπη έκδοση αυτής της συσκευής με ένα σύστημα τριών φακών στο πίσω μέρος.

Λίγο αργότερο είχαμε εντελώς διαφορετικό render που παρουσίαζε πάντα υποτιθέμενα ακόμη ένα πρωτότυπο iPhone 11 που η Apple θεωρητικά δοκιμάζει όπου και εκεί είχαμε ένα σύστημα τριών φακών αλλά σε διαφορετική διάταξη από ότι η πρώτη διαρροή.

Εν συνεχεία η WSJ ανέφερε πως μόνο το ακριβό μοντέλο του iPhone 11 θα ενσωματώσει αυτό το νέο σύστημα φακών φέτος στο πίσω μέρος.

Το Bloomberg και αυτό με την σειρά του λοιπόν αναφέρει πως το iPhone 11 Max; θα είναι η μόνη συσκευή που θα έχει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος.

“Για το 2019 η Apple σχεδιάζει τους συνεχιστές των iPhone XS και iPhone XS Max με την κωδική τους ονομασία να είναι D42 και D43 καθώς και μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone XR. Το μεγαλύτερο από αυτά τα 3 μοντέλα θα έχει το σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος του.”

Το Bloomberg αναφέρει πως μερικά από τα iPhone που κάνει τεστ αυτή την στιγμή η Apple έχουν ενσωματώσει την θύρα USB-C αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν η εταιρεία φέρει αυτή την αλλαγή μέσα στο 2019 με τα μοντέλα που θα δούμε φέτος.

Επίσης γίνεται λόγο για πιο ισχυρά συστήματα πίσω από την 3D κάμερα τεχνολογίας laser μέχρι και το 2020 με βελτιωμένες δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

“Η κάμερα  μεγαλύτερης εμβέλειας 3D έχει σχεδιαστεί για να σκανάρει το περιβάλλον και να δημιουργεί αναπαραστάσεις τριών διαστάσεων του πραγματικού κόσμου. Θα δουλεύει σε μια απόσταση 15 ποδιών από την συσκευή.”

To Bloomberg τονίζει πως η αλλαγή από την dot προστασία στην laser τεχνολογία επιτρέπει σενάρια για μεγαλύτερες αποστάσεις και η Apple είναι σε ζητήσεις με την Sony για την δημιουργία τέτοιων αισθητήρων.

“Η laser 3D κάμερα θα βελτιώσει την επαυξημένη πραγματικότητα στο iPhone δίνοντας την δυνατότητα της παρουσίασης του βάθους και της τοποθέτησης ψηφιακών αντικειμένων με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Επίσης θα βοηθήσει την συσκευή να κάνει λήψη φωτογραφιών με ακόμη μεγαλύτερο βάθος.”

Το δημοσίευμα αναφέρει πως αυτό το 3D σύστημα κάμερας θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της Apple πριν η εταιρεία αποκαλύψει τελικά και το καινοτόμο σύστημα γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που σχεδιάζει.

Επίσης το Bloomberg αναφέρει πως η Apple θα φέρει το Dark Mode στο iOS 13 φέτος. H εταιρεία έφερε αυτό το χαρακτηριστικό στο macOS Mojave και έτσι όλοι αναμένουμε να το δούμε διαθέσιμο και για iPhone και iPad.

“Η επόμενη έκδοση του λογισμικού της Apple, iOS 13, θα φέρει την επιλογή Dark Mode καθώς και βελτιώσεις στο CarPlay. Επίσης θα υπάρχουν αναβαθμίσεις που θα εστιάσουν αποκλειστικά στο iPad με μια μάλιστα νέα Home Screen καθώς και βελτιώσεις στην διαχείριση των αρχείων.”