Saturday, June 15, 2024

Το Apple Watch X θα αναστατώσει πολλούς ανθρώπους, αλλά η αλλαγή είναι αναπόφευκτη

Κάθε 5 έως 10 χρόνια, η Apple παίρνει μια απόφαση που ξέρει ότι θα αναστατώσει πολλούς ανθρώπους και δημιουργεί πολλά αρνητικά σχόλια – αλλά η εταιρεία γνωρίζει επίσης ότι η φασαρία γενικά σβήνει και όλοι στη συνέχεια το ξεχνάνε. Φαίνεται ότι το Apple Watch X πρόκειται να είναι το επόμενο παράδειγμα. Ο Mark Gurman ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι ενώ η φετινή αναβάθμιση του Apple Watch θα είναι η συνηθισμένη μια μικρή σε χαρακτηριστικά υλοποίηση, μπορούμε να περιμένουμε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό το 2024 ή το 2025 – με το όνομα να υποδηλώνει τόσο μεγάλη ενημέρωση όσο από το iPhone 8 στο iPhone X…

Πιθανώς το παλαιότερο παράδειγμα ήταν ότι πούλησε στους ανθρώπους έναν εξαιρετικά ακριβό υπολογιστή LISA το 1983, για να τον αντικαταστήσει γρήγορα με τον πολύ πιο προσιτό και συμπαγή Macintosh ένα χρόνο αργότερα. Το LISA ουσιαστικά είχε ξεπεραστεί και κυριολεκτικά θάφτηκε.

Η μετάβαση της Apple από την υποδοχή 30 ακίδων του iPhone στην τότε νέα θύρα Lightning ήταν απίστευτα αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή. Πολλοί άνθρωποι επεσήμαναν ότι είχαν επενδύσει πολλά στην υποδοχή 30 ακίδων, με συσκευές που κυμαίνονται από βάσεις φόρτισης έως ακριβά συστήματα ηχείων, και αυτές οι συσκευές επρόκειτο να καταστούν άχρηστες από το λαμπερό νέο iPhone 5.

Υπήρξε παρόμοια οργή όταν η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει την υποδοχή ακουστικών από το iPhone, από το iPhone 7. Μερικοί ήταν αναστατωμένοι με το γεγονός ότι ο ασύρματος ήχος δεν μπορούσε να ταιριάζει με την ποιότητα μιας ενσύρματης σύνδεσης, αλλά το πρόβλημα για περισσότερους ανθρώπους ήταν ότι Η Apple είχε ουσιαστικά καταστήσει τα ακριβά ενσύρματα ακουστικά της παρωχημένα για χρήση από κινητά.

Το επόμενο ήταν η Apple να κάνει all-in σε USB-C για το MacBook Pro – αν και η εταιρεία αναγκάστηκε τελικά να κάνει πίσω σε αυτό, επαναφέροντας αργότερα κάποιες παλιότερες θύρες, καθώς και μια νέα έκδοση του MagSafe.

Φέτος, φυσικά, η θύρα Lightning θα αντικατασταθεί από μια θύρα USB-C στη σειρά iPhone 15, με τους ανθρώπους ήδη να γκρινιάζουν για το κόστος της αντικατάστασης καλωδίων και βάσεων φόρτισης.

Και τώρα φαίνεται ότι το επόμενο παράδειγμα θα είναι η απώλεια της συμβατότητας για τα λουράκια με την επερχόμενη κυκλοφορία ενός Apple Watch X…

Η αναφορά του Gurman το Σαββατοκύριακο πρότεινε ότι μπορούμε να περιμένουμε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό του Apple Watch είτε το 2024 είτε το 2025, με το νέο μοντέλο να αναφέρεται ως Apple Watch X.

Η Apple σχεδιάζει ένα μοντέλο “Watch X” για να σηματοδοτήσει την επέτειο των 10 χρόνων της συσκευής και υπόσχεται να είναι η μεγαλύτερη αναθεώρηση μέχρι τώρα.

Ο Gurman δεν έχει πολλές λεπτομέρειες αυτή την στιγμή, αλλά σημείωσε ότι είναι πιθανό να είναι σημαντικά πιο λεπτό από τα τρέχοντα μοντέλα. Ωστόσο, η επωνυμία του μοντέλου X χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά από την Apple όταν αντικατέστησε τη σειρά iPhone 8 με το iPhone X – το οποίο αντιπροσώπευε έναν δραματικό επανασχεδιασμό.

Μέχρι στιγμής, όλα καλά – αλλά είναι πιθανό να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους το εξής:

Οι σχεδιαστές της Apple εργάζονται σε μια πιο λεπτή θήκη ρολογιού και έχουν εξερευνήσει την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο συνδέονται τα στη συσκευή […] η εταιρεία έχει εξερευνήσει ένα νέο σύστημα προσάρτησης μαγνητικής ζώνης.

Ο Gurman δεν δηλώνει βέβαια 100% σίγουρος, λέγοντας ότι δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι αυτό θα είναι μέρος του επανασχεδιασμού αν και φαίνεται μια λογική εξέλιξη. Ξεκινώντας με το αυθεντικό Apple Watch, τα λουράκια στα πλαϊνά του πλαισίου έχουν προσαρτηθεί με μηχανισμό κλειδώματος. Διατηρώντας αυτό το σχέδιο χωρίς αλλαγές αφήνει τα λουράκια να παραμείνουν συμβατά με παλιά και νέα μοντέλα, αλλά έχει μειονεκτήματα. Άτομα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη νέων ρολογιών της Apple λένε ότι το σύστημα καταλαμβάνει σημαντικό χώρο που θα μπορούσε καλύτερα να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγαλύτερη μπαταρία ή άλλα εξαρτήματα.

Όταν η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Apple Watch, το παρουσίασε ως προϊόν μόδας όσο και ως τεχνολογικό. Η εταιρεία προσέλαβε μια σειρά από μεγάλα ονόματα από τον χώρο της μόδας πριν από την κυκλοφορία και κάλεσε τον Τύπο της μόδας στην ίδια την εκδήλωση.

Το μοντέλο της χρυσής εκδοχής γρήγορα σημείωσε μεγάλη πτώση και εγκαταλείφθηκε γρήγορα. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Apple πέτυχε να δημιουργήσει ένα προϊόν μόδας και το ευρύ φάσμα από τα λουράκια του Apple Watch έπαιξε βασικό ρόλο.

Η εναλλαγή στα λουράκια είναι ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση του ρολογιού, και μερικοί έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν μια ολόκληρη συλλογή από τε΄τέτοια που χρησιμοποιούν για να συντονίζονται με διαφορετικά ρούχα. Και τα λουράκια δεν είναι πάντα οικονομικά!

Όλοι μας λοιπόν που χρησιμοποιούμε το Apple Watch εδώ και χρόνια σίγουρα έχουμε επενδύσει σε μια γκάμα με διαφορετικά λουράκια που θα είναι αν μη τι άλλο επώδυνο να τα εγκαταλείψουμε για να αναβαθμίσουμε στο νέο μοντέλο.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσηςτο AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.