Τον περασμένο Νοέμβριο μάθαμε από διαρροή πως το Facebook σχεδιάζει να φέρει μία νέα λειτουργία η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν ένα μήνυμα που έχουν στείλει εντός 10 λεπτών. Έτσι, σε περίπτωση που κάνουμε ένα τυπογραφικό λάθος ή στείλουμε το μήνυμα σε λάθος άτομο, θα μπορούμε να διαγράψουμε το μήνυμα αυτό.

Η χρήση της λειτουργίας φαίνεται να είναι αρκετά εύκολη, αφού το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε παρατεταμένα στο μήνυμα εντός 10 λεπτών από τη στιγμή που το στείλαμε και να πατήσουμε διαγραφή. Στην επιλογή διαγραφή θα υπάρχουν δύο επιλογές: Διαγραφή για όλους ή Διαγραφή μόνο για μένα.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα θυμίζει Mark Zuckerberg, τον CEO του Facebook, ο οποίος “πιάστηκε” να διαγράφει μηνύματα χρηστών τον περασμένο Απρίλιο, καθώς πολλοί χρήστες που είχαν λάβει μήνυμα από τον ίδιο παρατήρησαν πως είχε εξαφανιστεί από τη συνομιλία τους. Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε, απάντησε πως τα μηνύματά του αυτόματα διαγράφονται μετά από κάποια χρονική περίοδο ως μέτρο ασφαλείας. Μετά από παράπονα χρηστών του Facebook, που ζητούσαν να γίνει η λειτουργία αυτή διαθέσιμη και στο μέσο χρήστη, η εταιρία ανακοίνωσε την ίδια μέρα πως σχεδιάζει να την κάνει διαθέσιμη για όλους στο μέλλον.

Η μέρα αυτή έφτασε με πηγές να δημοσιεύουν πως η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη σήμερα στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Messenger για iOS και Android. Ετοιμαστείτε για update!!