Στιγμιότυπο 2014-02-25, 12.20.29 μ.μ.

To Galaxy S5 είναι πλέον γεγονός και αντικειμενικά μοιάζει να είναι “μια καλή συσκευή” σύμφωνα με τον τύπο και το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας. Όπως και πέρυσι το Galaxy S4 είχε ονομαστεί Galaxy S3S φέτος έχουμε το Galaxy S4S ή προτιμάτε τον όρο Galaxy S3S2, όπως καταλαβαίνετε μερίδα χρηστών έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους και όχι δεν είναι όλοι Apple Fan boys που το κάνουν αποκλειστικά αυτό.

Η Apple υποφέρει από το εν λόγω πρόβλημα επίσης. Εξάλλου οι παραπάνω κοροϊδευτικοί χαρακτηρισμοί έχουν να κάνουν με τον όρο S που χρησιμοποιεί η εταιρεία του Cupertino όταν έχουμε ένα iPhone που εξωτερικά παραμένει σχεδόν το ίδιο και αναβαθμίζει το εσωτερικό του προσθέτοντας παράλληλα ένα ή δυο μοναδικά χαρακτηριστικά για την σειρά S. Ουσιαστικά το γεγονός αυτό αποτελεί μια εικόνα της εποχής στην οποία ζούμε. Όλα τα μεγάλα λογισμικά πλέον έχουν αναβαθμιστεί. Η επανάσταση των smartphones που ξεκίνησε το 2007 με το iPhone έχει πλέον καταλαγιάσει και έχει γίνει μια σταθερή και με μικρά βήματα ανάπτυξη.

Υπάρχουν λοιπόν τέτοιοι συσχετισμοί στις δύο εταιρείες και σε αυτό; Η απάντηση είναι πως ναι.

Ας δούμε πρώτα ποιο ήταν το πρόβλημα του iPhone 5/5S  για να καταλάβουμε καλύτερα αυτό του τωρινού Galaxy S5.

  • H κατηγορία της Apple iPhone/iPhone + S έγινε κάτι αναμενόμενο για την αγορά κάνοντας τις πωλήσεις της εταιρείας εποχιακές.
  • Οι ανταγωνιστές έμαθαν πλέον το πρόγραμμα παρουσιάσεων νέων μοντέλων της Apple και έτσι υπολογίζουν με άνεση πότε θα λανσάρουν τις δικές τους συσκευές.

Το iPhone 5 είχε ανασχεδιαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου παρουσιάζοντας ακόμη και αύξηση στην οθόνη του, πάρα αυτά όμως πολλοί το χαρακτηρίσαν ως βαρετό εξαιτίας των τετραγωνισμένων γωνιών του. Γνωρίζοντας πως η Apple μετά το 5 θα παρουσίαζε ένα ίδιο μοντέλο εξωτερικά στην κατηγορία S θα περίμενε κανείς πως η Samsung θα χρησιμοποιούσε αυτό το γεγονός υπέρ της. Θα εμφάνιζε δηλαδή ένα μοντέλο μετά το iPhone 5S με μεγάλες αλλαγές για να βάλει την Apple στην γωνία με την πιο συντηρητική πολιτική της.

Αλλά όπως είδαμε χθες κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ως ένα άλλο iPhone S το Galaxy S5 έφερε έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και μια χρυσή επιλογή εμφάνισης κάτι το οποίο όμως η Apple το έχει κάνει ήδη εδώ και 6 μήνες στην αγορά. Επίσης δεν έχουμε μια αρχιτεκτονική 64 bit την στιγμή την οποία η Apple περηφανεύεται για αυτό το γεγονός τους τελευταίους 6 μήνες. Η Samsung έδωσε επίσης μεγάλη βάση στον συσχετισμό της συσκευής με την υγεία και τα νέα wearables προσπαθώντας να προλάβει και να πειραματιστεί και άλλο πριν η Apple παρουσιάσει την δική της επιλογή με το επερχόμενο iWatch και της νέες εφαρμογές υγείας του iOS 8.

Πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως η Samsung έχει πλέον χρησιμοποιήσει το χαρτί της μεγαλύτερης οθόνης εδώ και καιρό ενώ η Apple σύντομα θα το ρίξει στο τραπέζι και μάλιστα αναμένουμε να το κάνει όσο πιο εντυπωσιακά μπορεί φέτος.

Η Apple με το iPhone 5S έκανε mainstream την τεχνολογία 64 bit και τους βιομετρικούς αισθητήρες αλλά πάρα αυτά ήταν η χρυσή επιλογή που έδωσε που έκαναν την εν λόγω συσκευή να πουλήσει σαν τρελή.

Η Samsung έκανε το ίδιο με διαφορά 6 μηνών με το S5 χάνοντας ουσιαστικά ότι προβάδισμα είχε δημιουργήσει πέρυσι και μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα που παρουσίασε χθες δεν είναι και τόσο καλό όσο της Apple.

Πλέον το S5 θέλοντας ή μη έχει στρώσει το κόκκινο χαλί για το iPhone 6 της Apple αρκεί το δεύτερο να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό κερδίζοντας όλο το έδαφος και ίσως και περισσότερο από αυτό που έχασε μέσα στο 2013.

Σχολιασμός στο φόρουμ