Όπως είχε προγραμματιστεί το Tim Cook παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του CNBC Mad Money. Ο Cook αναφέρθηκε εκεί σε μια σειρά από σημαντικά θέματα για την Apple μέσα σε αυτά και για τις φήμες που θέλουν το iPhone XR να αποτυγχάνει στην αγορά.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής ρώτησε αρχικά τον Cook για την καινοτομία στην Apple και για το αν πιστεύει πως η εταιρεία έχει αποκτήσει την αξία που της αντιστοιχεί. Ο Cook απάντησε πως ο υπολογισμός της μετοχικής αξίας της Apple είναι λάθος αλλά ο ίδιος προτιμάει να εστιάζει σε πράγματα όπως η ικανοποίηση των καταναλωτών.

“Όταν διαβάζω τα emails διάφορων καταναλωτών μας μου αναφέρουν πως για παράδειγμα το Apple Watch τους άλλαξε την ζωή. Μου αναφέρουν πως τους έκανε να στραφούν περισσότερο στην υγεία τους και στην καλή σωματική τους κατάσταση κάνοντας τους πιο δραστήριους. Κάποιοι μου αναφέρουν πως μέσω του Apple Watch ανακάλυψαν πως είχαν προβλήματα με την καρδιά τους που πριν από αυτό δεν το γνώριζαν και πως αν δεν είχαν πάει μετέπειτα στο γιατρό μπορεί ακόμη και να πέθαιναν. Για εμένα αυτά έχουν αξία και είναι στοιχεία που αλλάζουν την ζωή κάποιου πραγματικά”

Ο Cook επίσης ευθέως ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα της The Wall Street Journal, που σας είχαμε παρουσιάσει και εμείς, και που εξηγούσε γιατί το iPhone XR είναι μια αποτυχία για την Apple. Ο Cook είπε πως αυτά τα δημοσιεύματα είναι αστεία αν όχι γελοία μιας και το iPhone XR είναι εκείνο το iPhone με τις μεγαλύτερες καθημερινές πωλήσεις από την στιγμή που κυκλοφόρησε.

“Πιστεύω πως αυτά τα δημοσιεύματα είναι αστεία. Να σου πω την δική μου οπτική γωνία. Αυτή είναι η αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Από την στιγμή που ξεκινήσαμε τις πωλήσεις του iPhone XR αυτό αποτελεί εκείνο το iPhone με τις μεγαλύτερες καθημερινές πωλήσεις. Αν με ρωτάς αν θέλω να πουλάω περισσότερες τέτοιες συσκευές η απάντηση είναι πως ναι. Και πάνω σε αυτό δουλεύουμε.”

Η συζήτηση μετά πήγε στις wearable συσκευές όπου ο Cook ανέφερε πως τα κέρδη που σημείωσε η Apple από αυτή την κατηγορία ξεπερνούν πλέον τα αντίστοιχα κέρδη που είχε σημειώσει το iPod την καλύτερη του περίοδο.

“Η δική μας κατηγορία Wearables βασικά είναι το Apple Watch και τα Airpods. Τα κέρδη μας από αυτή την κατηγορία είναι κατά 50% μεγαλύτερα από ότι του iPod στην καλύτερη του περίοδο. Το iPod σίγουρα όλοι πιστεύουν πλέον πως ήταν ένα πολύ σημαντικό προϊόν στην ιστορία της Apple, γεμάτο καινοτομίες και μάλλον εκείνη η συσκευή που έκανε την Apple να αλλάξει πορεία και να αποκτήσει μια ανοδική ορμή μιας και εντάχθηκε μέσω αυτού και σε άλλες αγορές.”

Σχετικά με την διαμάχη της Apple με την Qualcomm ο Tim Cook ανέφερε πως δεν έχουν γίνει συζητήσεις για την εύρεση μιας κοινής λύσεις εδώ και καιρό.

“Τα προβλήματα που έχουμε με την Qualcomm είναι πως έχει μια πολιτική που δεν περιλαμβάνει αδειοδοτήσεις. Αυτό από την δική μας οπτική γωνία είναι κάτι το παράνομο. Και πολλοί ελεγκτικοί μηχανισμοί ανά τον κόσμο συμφωνούν με εμάς. Επίσης δεν προσφέρουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους σε ένα δίκαιο και λογικό πλαίσιο που δεν θα κάνει διαχωρισμούς.”

Σε ότι αφορά την Siri ο Cook ανέφερε πως η Apple επενδύει σημαντικά στην ψηφιακή αυτή βοηθό αναφέροντας μάλιστα πως η Siri χρησιμοποιείτε 10 δις φορές τον μήνα.