Wednesday, July 24, 2024

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του watchOS 11 για το Apple Watch

Το Apple Watch αποκτά την ετήσια ανανέωση χαρακτηριστικών του αυτό το φθινόπωρο με αρκετές ενημερώσεις. Εδώ είναι οι νέες αγαπημένες μας ικανότητες στο watchOS 11. Κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής του κόσμου στρέφεται στο iOS, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα φέτος με την προσθήκη του Apple Intelligence.

Αλλά και ο φορεμένος στον καρπό υπολογιστής της Apple είναι έτοιμος για μια καλή χρονιά.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του watchOS 11 για το Apple Watch

Ζωντανές Δραστηριότητες

Στο iPhone, οι Ζωντανές Δραστηριότητες είναι πλήρως ευπρόσδεκτες με τη δυνατότητα παροχής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για σημαντικά γεγονότα, όπως το πού είναι η παράδοση του φαγητού σας, η κατάσταση κοινής χρήσης διαδρομής ή το σκορ του αγώνα ποδοσφαίρου.

Αυτά φτάνουν τώρα στο Apple Watch με το watchOS 11. Εμφανίζονται στην κορυφή του Smart Stack, πάνω από τις άλλες κάρτες σας. Μιλώντας για το Smart Stack, η Apple πρόσθεσε μια σειρά νέων καρτών που θα εμφανίζονται δυναμικά με βάση την τοποθεσία, την ώρα και άλλους παράγοντες. Θα σας δείξει πότε επίκειται βροχή, θα σας προσφέρει μεταφραστικές ικανότητες εάν ταξιδεύετε σε διαφορετική χώρα ή το Shazam όταν ανιχνεύει ότι παίζει μουσική.

Νέες εφαρμογές για το Apple Watch

Υπάρχουν δύο νέες εφαρμογές για το Apple Watch φέτος — Vitals και Translate.

Το τελευταίο κάνει το άλμα από το iPhone, προσφέροντας μεταφραστικές ικανότητες για 20 διαφορετικές γλώσσες. Θα σας ακούσει και θα μιλήσει απαντήσεις με τον έλεγχο του χρήστη στην ταχύτητα.

Το Vitals είναι εντελώς νέο και (επιτέλους) μας δίνει έναν οπτικό τρόπο να δούμε αν πολλές από τις μετρήσεις που συλλέγει το Apple Watch συμφωνούν με τον κανόνα σας. Όταν φοράτε το Apple Watch σας τη νύχτα, το Vitals θα συνοψίζει τον καρδιακό σας ρυθμό, τον αναπνευστικό σας ρυθμό, τη θερμοκρασία του καρπού, τα επίπεδα SpO2 και τον ύπνο σας το πρωί.

Θα λάβετε ένα μικρό γράφημα με όλες αυτές τις τιμές και θα λάβετε μια ειδοποίηση εάν κάποια από αυτές είναι εκτός εύρους με προτάσεις για το γιατί μπορεί να κάνετε.

Προπονήσεις & γυμναστική

Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, η Apple αποφάσισε ότι μετά από δέκα κυκλοφορίες, μπορείτε πλέον να σταματήσετε τα σερί σας. Είναι εύκολο να νικήσεις τα σερί στο WWDC. Όμως, όταν δεν είμαστε στο γήπεδο, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα σερί μας, συμπεριλαμβανομένου του να πιέζουμε τον εαυτό μας όταν είμαστε άρρωστοι ή ακόμα και στο νοσοκομείο.

Ναι κάποιοι είχαν φτάσει σε ψυχαναγκαστικά επίπεδα…..

Χάσαμε επίσης ένα σερί, για ανόητους λόγους, όπως μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση του Apple Watch. Τώρα μπορείτε να κάνετε παύση για οποιαδήποτε χρονική περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των ημερών ανάπαυσης. Στο watchOS 11, μπορείτε επίσης να θέσετε διαφορετικούς στόχους με βάση την ημέρα. Ίσως στόχοι λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και το σαββατοκύριακο.

Το Training Load είναι νέο, συγκρίνοντας την τρέχουσα απόδοσή σας με δεδομένα των τελευταίων 28 ημερών. Θα τονίσει εάν είστε πάνω, κάτω ή σε καλό δρόμο με το υπάρχον όριο.

Μετά την προπόνηση, λαμβάνετε μια νέα οθόνη προσπάθειας. Για το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων καρδιο, θα επιλέξει αυτόματα μια προσπάθεια με βάση το πώς πιστεύει ότι κάνατε, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε και χειροκίνητα. Τέλος, το Check In είναι άμεσα ενσωματωμένο στο Workout ώστε να μπορεί να ξεκινήσει και να σταματήσει με την άσκησή σας. Δεν χρειάζεται επιπλέον βήμα στο iPhone σας.

Watch faces

Δεν υπάρχουν νέες προσόψεις για το watchOS 11, προς απογοήτευσή μας. Αυτό μπορεί να είναι προσωρινό, αλλά θα πρέπει να το δούμε σίγουρα το φθινόπωρο. Ωστόσο, η Apple αναθεώρησε την πρόσοψη του Photos. Τώρα χρησιμοποιεί τη Μηχανική Εκμάθηση για να αναλύσει τις φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη σας, προσπαθώντας να βρει τις βέλτιστες φωτογραφίες για χρήση, καθώς και να προτείνει συνθέσεις.

Οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της γλώσσας, του χρώματος, του μεγέθους, της γραμματοσειράς και της τοποθέτησης ή μπορείτε να αφήσετε το ρολόι να χειριστεί τα περισσότερα από αυτά.

Διαθεσιμότητα & υποστηριζόμενες συσκευές

Αυτές οι νέες δυνατότητες έρχονται σε μια ποικιλία συσκευών που περιλαμβάνουν το Apple Watch SE 2, το Apple Watch Series 6, το Apple Watch Series 7, το Apple Watch Series 8 και το Apple Watch Series 9, καθώς και το Apple Watch Ultra πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Μπορείτε να περιμένετε μια δημόσια κυκλοφορία αυτόν τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα άλλα λειτουργικά συστήματα της Apple.

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.