13.8 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  Sonnet Echo Dual NVMe Dock review: Ένα πραγματικό πολυεργαλείο για το γραφείο σας

  Το Sonnet Echo Dual NVMe Thunderbolt Dock υπόσχεται γρήγορη αποθήκευση και εκτεταμένη συνδεσιμότητα για το Mac σας, και έτσι αποφασίσαμε να σας το παρουσιάσουμε για να δούμε αν κάνει πραγματικά όλα αυτά που υπόσχεται.

  Η τεχνολογία Thunderbolt 3 είναι υπέροχη, αλλά οι περισσότεροι σύγχρονοι Mac απλά δεν έχουν αρκετές θύρες και αυτό σίγουρα όπως και σε εμένα δημιουργεί πολλούς πονοκεφάλους. Και, αν ο Mac σας βρίσκεται στο κέντρο του γραφείου σας λόγω αισθητικής, τα καλώδια που πέφτουν σε πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις φαίνονται ακατάστατα όσο καλή διαχείριση καλωδίων και θέλετε να κάνετε.

  Για να προσπαθήσετε να μειώσετε την ποσότητα των μεγαλύτερων αντικειμένων που θα μπορούσατε να έχετε απευθείας σε σύνδεση στο Mac σας, η πιο πρόσφατη απάντηση της Sonnet είναι να συνδυάσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης με θύρες, σε ένα ενιαίο, εύκολα κρυφό, αλουμινένιο dock.

  Το Sonnet Echo Dual NVMe Dock περιγράφεται καλύτερα ως χρηστικό, κουτί. Δεν έχει την αισθητική για να είναι ιδανικά ένα περιφερειακό για το Mac σας, καθώς αποτελείται από ένα μεταλλικό κουτί με ένα οπές αερισμού και έναν μικρό εσωτερικό ανεμιστήρα.

  Το επάνω μέρος φέρει ένα γκρι λογότυπο Sonnet, με την μπροστινή και την πίσω πλευρά να καταλαμβάνεται από τις διάφορες θύρες και τις συνδέσεις του. Οι βίδες με κεφαλή Philips είναι ορατές από μπροστά, δύο στο κάτω μέρος και μία στο πίσω μέρος. Τέσσερις βίδες Torx συγκρατούν το πίσω πλαίσιο στη μητρική πλακέτα.

  Το Echo Dual NVMe Thunderbolt Dock προσφέρει συμβατότητα με M1 Mac και νεότερα, iPad Pro και υπολογιστές και μπορεί να εξοπλιστεί με αποθήκευση SSD έως και 16 TB.

  Δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών όσον αφορά τα περιφερειακά επιτραπέζιου υπολογιστή που επεκτείνουν τη χρηστικότητα τόσο των υπολογιστών Mac όσο και των υπολογιστών PC και το Echo Thunderbolt Dock της Sonnet φαίνεται σαν μια άλλη must επιλογή που πρέπει να εξετάσετε, ειδικά εάν η πρόσβαση σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο SSD είναι απαραίτητη για την καθημερινότητα σας ή και την εργασία σας.

  Χαρακτηριστικά

  • Επέκταση εσωτερικής αποθήκευσης SSD υψηλής απόδοσης – Έως 16 TB
  • Θύρα Thunderbolt στο μπροστινό μέρος για περιφερειακά – Daisy Chain έως πέντε συσκευές Thunderbolt
  • Ισχυρές θύρες USB 10 Gbps – Παρέχει ισχύ έως και 7,5 W η καθεμία για περιφερειακά που τροφοδοτούνται από bus και για φόρτιση συσκευών
  • Αθόρυβη, αποτελεσματική ψύξη με ανεμιστήρα ελεγχόμενης θερμοκρασίας, μεταβλητής ταχύτητας
  • Υποστήριξη εκκίνησης macOS
  • Υποστηρίζεται Apple Pro Display XDR
  • Υποστηρίζονται διάφοροι τύποι οθόνης – Συνδέστε απευθείας μια οθόνη Thunderbolt ή USB-C. Υποστηρίζει οθόνη HDMI ή DisplayPort με προσαρμογέα συμβατό με Thunderbolt (πωλείται χωριστά)
  • Συμβατό με όλους τους υπολογιστές Mac της σειράς Apple M1
  • Συμβατό με όλους τους υπολογιστές Intel Thunderbolt 3 Mac που εκτελούν macOS® 10.12.6+
  • Συμβατό με όλους τους υπολογιστές Windows Intel Thunderbolt 4 και Thunderbolt 3
  • Συμβατό με Apple M1 iPad Pro και νεότερα

  Για εμάς, έχουμε την αίσθηση ότι η σχεδίαση προορίζεται λιγότερο για προβολή ανοιχτού γραφείου και περισσότερο κάτι που πρέπει να κρύβεται μακριά, στρατηγικά τοποθετημένο για πρόσβαση αλλά εκτός προβολής.

  Η Sonnet περιγράφει τις δύο θύρες Thunderbolt των 40 Gbps ως εξής: η μία θύρα έχει σχεδιαστεί για να είναι η σύνδεση με έναν υπολογιστή, η άλλη υπάρχει για να επιτρέπει στο dock να συνδέει έως και πέντε επιπλέον περιφερειακές συσκευές Thunderbolt συν μια οθόνη. Η περιφερειακή θύρα Thunderbolt προσφέρει υποστήριξη 10 Gbps USB 3.2 Gen 2 και παρέχει δυνατότητα φόρτισης έως και 15 W.

  Μιλώντας για φόρτιση, οι θύρες USB 3.2 Gen 2 υποστηρίζουν έως και 7,5 watt φόρτισης και μπορούν να έχουν πρόσβαση στους SSD σε πλήρη ταχύτητα.

  Ενώ λειτουργεί ως βάση σύνδεσης, το Sonnet Echo κλίνει περισσότερο στον χώρο αποθήκευσης. Το αξεσουάρ διαθέτει δύο υποδοχές M.2 NVMe PCIe SSD που διασυνδέονται με τον ελεγκτή Thunderbolt του dock για απόδοση έως και 1.500 MB/s σε μία ταχύτητα και έως και 3.000 MB/s απόδοση RAID 0 όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο θύρες. Όταν δεν είναι σε διαμόρφωση RAID 0, οι SSD θα εμφανίζονται ως ανεξάρτητες προσβάσιμες μονάδες δίσκου, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να ταιριάζουν χωρητικότητες εάν θέλουν να ξεκινήσουν με ένα SSD και να το αναβαθμίσουν με ένα δεύτερο αργότερα.

  Το Sonnet Echo Thunderbolt Dock διαθέτει ενεργή ψύξη, μια σχεδιαστική επιλογή που θα παρέχει καλύτερη κυκλοφορία αέρα και βύθιση θερμότητας από ανταγωνιστικές συσκευές.

  Η μονάδα ελεγχόμενης θερμοκρασίας λειτουργεί αθόρυβα κανονικά, αλλά επιταχύνει όταν ο εσωτερικός αέρας ζεσταίνεται. Δεν ακούσαμε τίποτα τρομερό από τον ανεμιστήρα όταν τον κάναμε δοκιμές ταχύτητας δίσκου ή όταν χρησιμοποιείται σε κανονικό περιβάλλον γραφείου.

  Η λύση της Sonnet τονίζει ότι η διαμόρφωση RAID 0 υποστηρίζεται σε υπολογιστές M1 και νεότερους καθώς και σε υπολογιστές που βασίζονται σε Windows.

  Η Sonnet λέει ότι μπορεί να υποστηρίξει μια οθόνη Apple Pro XDR, μια οθόνη 5K στα 60Hz, 4K στα 75Hz, 1440p στα 165Hz ή μια οθόνη 1080p στα 240Hz, με την προϋπόθεση την κατάλληλη υποστήριξη λειτουργικού συστήματος.

  Όλη αυτή η ισχύς παρέχεται από τον προσαρμογέα, ο οποίος είναι μια μονάδα 96W. Ωστόσο, η παροχή ισχύος 15 W είναι λίγο υποτονική και απέχει πολύ από αυτό που χρειάζεται για να επαναφορτίσει ένα συνδεδεμένο MacBook Pro, ούτε να διατηρήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα MacBook Air υπό ελαφρύ φορτίο.

  Σε αντίθεση με κάποιες άλλες λύσεις της αγοράς, η Sonnet δεν προσφέρει τη βάση της με αποθηκευτικό χώρο – οι αγοραστές θα πρέπει να προμηθευτούν τη δική τους. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα ολοκληρωμένο γράφημα συμβατότητας για το οποίο οι SSD θα λειτουργούν με το Echo.

  Πρώτα απ ‘όλα, μην αφαιρείτε τις βίδες Torx στο πίσω μέρος της θήκης. Η πρόσβαση παρέχεται με την αφαίρεση επτά βιδών κατσαβιδιού Philips. Όταν αφαιρεθεί το πίσω μέρος, η μονάδα περιλαμβάνει μια mainboard με ένα ζεύγος θυρών που έχουν σχεδιαστεί για M.2 2280 NVMe PCIe SSD.

  Μπορούν να εγκατασταθούν δύο SSD, ένας ανά υποδοχή, με μία μόνο βίδα που συγκρατεί κάθε μοχλό στη θέση του.

  Με ένα ζευγάρι ταιριασμένων SSD NVMe 2 TB, λάβαμε περίπου 2600 megabyte ανά δευτερόλεπτο ανάγνωσης και εγγραφής από το dock με ένα M1 Max 16 ιντσών MacBook Pro, ένα Mac Studio ή ένα Mac mini του 2018 που βασίζεται σε Intel. Μια μονάδα δίσκου έφτασε σχεδόν ακριβώς τα 1500 megabyte ανά δευτερόλεπτο που αναφέρει και η Sonnet.

  Είναι επίσης δυνατή η εκκίνηση του Mac από το dock, αλλά μόνο από ένα μεμονωμένο SSD που δεν έχει ρυθμιστεί σε διαμόρφωση RAID. Και, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στο Mac σας προτού προσπαθήσετε να εκκινήσετε από οποιαδήποτε εξωτερική μονάδα δίσκου, τα οποία δεν εμπίπτουν στο πεδίο αυτής του Review.

  Όμως το παραπάνω είναι εφικτό και ήδη το έχουμε εφαρμόσει και πραγματικά αξίζει σαν λύση!

  Το Sonnet Echo Dual NVMe Thunderbolt Dock δεν είναι κάτι φορητό που θα το έχετε μαζί σας.

  Αντίθετα, εστιάζει σε μερικές κοινές θύρες, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, όλα τυλιγμένα σε μια σχετικά συμπαγή συσκευασία που μπορεί εύκολα να κρυφτεί στο γραφείο σας. Πιστεύουμε ότι είναι ιδανικό για ένα Mac mini δίπλα σε ένα γραφείο ή ένα Mac Studio.

  Το κόστος του ανέρχεται στα 345,00€ από την Comart στην Ελλάδα και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.

  Εδώ να αναφέρουμε για όσους δεν το γνωρίζετε το Comart E-Shop είναι το on-line κατάστημα της Comart Α.Ε. Με ειδίκευση στην παροχή επαγγελματικού εξοπλισμού, υπολογιστών, περιφερειακών και λογισμικού για βίντεο, μεταδόσεις – broadcast, web streaming, 3D & 360, γραφικές τέχνες, design, animation, φωτογραφία κ.α.. Παρέχονται επείσης υπηρεσίες εγκατάστασης και υποστήριξης για δημιουργικούς επαγγελματίες και ιδιώτες.

  Εταιρείες παραγωγής – video production & post-production, τηλεοπτικοί σταθμοί, κινηματογραφιστές, μοντέρ, εκδοτικές και διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες γραφικών τεχνών και pre-press, φωτογράφοι, γραφίστες, σχεδιαστές, animators κ.α. τους εμπιστεύονται για την τεχνογνωσία, την  υποστήριξη και τις ανταγωνιστικές τιμές. Οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες αποτελούν το ευρύτερο περιβάλλον της εξειδίκευσης τους.

  Και τώρα θα σκεφτείτε είναι αυτή η λύση για εμένα; Το κόστος και η δυνατότητες που παρέχει σίγουρα πλαισιώνουν επαγγελματίες ΑΛΛΑ… Οι χρήστες Mac mini αλλά και MacBook που έχουν αυτές τις συσκευές ως βασικές στο γραφείο τους σίγουρα θα επωφεληθούν από μια τέτοια επιλογή που θα την κάνουν μια φορά και θα τους κρατήσει πρακτικά για πάντα.

  Επενδύοντας αυτά τα χρήματα ξεκλειδώνετε τόσο την χρηστικότητα του set up παραγωγικότητας στον χώρο σας και επιπλέον έχετε μια άρτια και από τις καλύτερες λύσεις στην αγορά για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου σας.

  Τέλος το έχουμε ξανά πει, το να μπορείτε να έχετε dual boot μηχανήματα στις μέρες μας είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο άρα μια τέτοια λύση είναι ότι καλύτερο μπορείτε να βρείτε.

  Όλα αυτά με την εγγύηση και του επίσημου διανομέα – αντιπροσώπου της Comart στην Ελλάδα.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσηςτο AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.