Wednesday, July 24, 2024

Ότι νεότερο έφερε η iOS 18 Beta 3

Με την τρίτη έκδοση beta του iOS 18 και του iPadOS 18 που κυκλοφόρησε η Apple, υπάρχουν πρόσθετες τροποποιήσεις σε μια σειρά από λειτουργίες όπως τα εικονίδια Dark Mode, η εφαρμογή Photos, emoji στο Messages και άλλα, με την Apple να φαίνεται να προετοιμάζεται για την κυκλοφορία του Apple Intelligence.

Ότι νεότερο έφερε η iOS 18 Beta 3

Dark Mode Icons

Υπάρχουν πλέον εικονίδια Dark Mode για πολλές εφαρμογές τρίτων όπως Facebook, Etsy, Telegram, Signal, Slack, Notion, YouTube και άλλα. Η Apple φαίνεται να προσθέτει αυτόματα τα εικονίδια «Σκοτεινής λειτουργίας» σε εφαρμογές που έχουν εικονίδια με λίγα χρώματα.

Με ορισμένα εικονίδια, το δευτερεύον χρώμα γίνεται το κύριο χρώμα, ενώ το χρώμα του φόντου γίνεται μαύρο και σε άλλα, το φόντο ενός λευκού εικονιδίου μεταβαίνει σε μαύρο. Οι εφαρμογές με πολύπλοκα σχέδια εικονιδίων σε πολλά χρώματα δεν αλλάζουν σε χρώμα ‌Σκούρο αυτήν τη στιγμή, αλλά η Apple τα χρωματίζει ώστε να είναι πιο σκούρα. Όταν κυκλοφορήσει το iOS 18, οι προγραμματιστές εφαρμογών θα μπορούν να παρέχουν τα δικά τους σκουρόχρωμα εικονίδια που θα χρησιμοποιηθούν αντί των προεπιλογών της Apple.

Photos App

Η Apple πρόσθεσε ένα κουμπί επιλογής για την επιλογή πολλών εικόνων στην κύρια διεπαφή Photos‌, επομένως δεν χρειάζεται πλέον να σύρετε προς τα κάτω για να φτάσετε στο κουμπί Επιλογή.

Με αυτήν την αλλαγή, το κουμπί Αναζήτηση είναι πλέον απλώς ένας μεγεθυντικός φακός, αλλά τονίζεται μπλε για να το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο.

Emoji

Στο Messages, emoji, Memoji και αυτοκόλλητα έχουν συνδυαστεί σε μια διεπαφή, στην οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τα μικροσκοπικά εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης. Υπάρχουν εικονίδια στα οποία μπορείτε να πατήσετε για να φτάσετε σε αυτοκόλλητα ή Memoji και μπορείτε να κάνετε κύλιση στο Memoji σας για να βρείτε πιο γρήγορα συγκεκριμένους χαρακτήρες και πόζες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε και αυτοκόλλητα και Memoji από αυτήν τη διεπαφή και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα απευθείας στα μηνύματά σας όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε emoji.

Αυτό λειτουργεί μόνο με αυτοκόλλητα που δεν κινούνται και αυτά με κινούμενα σχέδια από το Live Photos θα εμφανίζονται στο μεγαλύτερο μέγεθος αυτοκόλλητου συνημμένου. Ωστόσο, τα μικρότερα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούνται ως emoji είναι δύσκολο να τα δεις. Τα emoji εμφανίζονται μεγαλύτερα από πριν, επομένως βλέπετε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά λιγότερους χαρακτήρες προτού χρειαστεί να κάνετε κύλιση, ενώ στην ενότητα Πρόσφατα εμφανίζονται ταυτόχρονα περισσότερα emoji και αυτοκόλλητα. Η Apple πιθανότατα έκανε αυτές τις αλλαγές για να προετοιμαστεί για το ντεμπούτο των Apple Intelligence, Genmoji και Image Playground.

Wallpaper

Υπάρχει μια δυναμική έκδοση της ταπετσαρίας iOS 18 που μεταβαίνει σε διαφορετικά χρώματα με βάση την ώρα της ημέρας.

Flashlight Interface

Όταν ενεργοποιείτε τον φακό ή πατάτε στα χειριστήρια από το Dynamic Island, υπάρχει μια μεγαλύτερη και πιο έξυπνη διεπαφή για την αλλαγή της φωτεινότητας και της εξάπλωσης του φλας LED που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία φακού.

Maps

Η Apple άλλαξε για άλλη μια φορά τα χρώματα του εικονιδίου των Χαρτών όταν είναι ενεργοποιημένη η Σκοτεινή Λειτουργία.

RCS in Messages

Η διεπαφή για το RCS στην ενότητα Μηνύματα της εφαρμογής Ρυθμίσεις άλλαξε. Αντί να εμφανίζεται απλώς ως διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, είναι πλέον ένα μενού με το πάτημα που παρέχει κάποιο πρόσθετο πλαίσιο. Η Apple εξηγεί ότι η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων με ‌RCS‌ χρησιμοποιεί ασύρματα δεδομένα και τα αναγνωριστικά δικτύου κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να κοινοποιούνται στους παρόχους και τους συνεργάτες τους.

Ορισμένοι χρήστες iPhone στον Καναδά και σε άλλες χώρες βλέπουν επίσης τώρα την εναλλαγή ‌RCS, αν και δεν είναι σαφές εάν το RCS λειτουργεί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Apple Intelligence

Υπάρχουν ορισμένες αναφορές για χαρακτηριστικά Apple Intelligence στον κώδικα, υπονοώντας περαιτέρω την επερχόμενη προσθήκη AI στην έκδοση beta του iOS 18. Αναφορές κώδικα Genmoji, Image Playground, Writing Tools, Image Wand και πολλά άλλα.

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.