Ο Michael Simon του Macworld έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τον τίτλο “Γιατί το νέο Mac mini με προβληματίζει για το επερχόμενο Mac Pro.”

Ξεκινάει αναφέροντας πως το νέο Mac mini έχει έλλειψη καινοτομίας.

“Το νέο μοντέλο μπορεί να έρχεται σε έναν space gray χρωματισμό αλλά αυτό είναι μια πολύ μικρή προσθήκη για όλους εμάς που περιμέναμε από την Apple πραγματικά να σκεφτεί και να ανασχειδιάσει το μικρότερο Mac της. Όπως είναι εδώ και 8 χρόνια το Mac mini έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις. Οι θύρες έχουν αλλάξει θέση και η διέξοδος αέρα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του του νέο Mac mini είναι μια πιο σκούρα έκδοση του παλαιού μοντέλου. Γιατί λοιπόν η Apple χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να φέρει μια τέτοια αναβάθμιση;”

Τονίζει βέβαια πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής τουλάχιστον είναι εντυπωσιακά αν φυσικά κάποιος θέλει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και για αυτή την συσκευή της Apple.

“Σε σύγκριση με το Mac mini της προηγούμενης γενιάς το νέο μοντέλο είναι ένα τέρας ισχύς σε ένα εργονομικό πλαίσιο”

Πιστεύει όμως ότι η Apple δεν πήγε πολύ μακριά με αυτό το νέο μοντέλο.

“Το νέο Mac mini είναι κάπως μετέωρο στον χώρο μιας και είναι αρκετά ακριβό για να θεωρηθεί ένα οικονομικό Mac και δεν έχει τόσες δυνατότητες για να θεωρηθεί ένα πραγματικά pro μηχάνημα.”

Μέχρι εδώ κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει αντικειμενικά αυτές τις απόψεις.

Ναι το νέο Mac mini δεν έχει κάποια καινοτομία, είναι ακριβό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του το σταματάνε ακόμη και στην top έκδοση του ώστε να θεωρηθεί ένα εργαλείο για τους περισσότερους επαγγελματίες.

Ο Simon αναφέρει πως με βάση τα παραπάνω ανησυχεί πραγματικά το επερχόμενο Mac Pro.

“Ποιος δεν μας λέει ότι το νέο Mac Pro δεν θα φέρει μια αντίστοιχη απογοήτευση; Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα έρθει με τους τελευταίας γενιάς XEON επεξεργαστές, τεράστια RAM, και πολύ αποθηκευτικό χώρο αλλά θα έχει άρα κάποια καινοτομία και ευκολία στην αναβάθμιση που θέλουν οι περισσότεροι επαγγελματίες;”

Εδώ διαφωνούμε με αυτή την άποψη μιας και η Apple θα αποφύγει να κάνει κάτι τέτοιο ειδικά τώρα με την έλευση του Mac mini. Η εταιρεία ήδη από μόνη της έχει ενισχύσει τον ενθουσιασμό των χρηστών για αυτό το μηχάνημα αναφέροντας πως δεν θα είναι έτοιμο μέχρι και 2019 και αυτό γιατί θέλει να παρουσιάσει ένα μηχάνημα που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους επαγγελματίες.

Το γεγονός ότι η Apple έδωσε έστω και έτσι μια pro έκφραση στο πιο οικονομικό της Mac, το νέο Mac mini, αυτόματα ανεβάζει τον πήχη για τα νέα Mac Pro.