18.7 C
Athens
Friday, February 23, 2024
More

  MagSafe φορτιστής Review: Αξίζει να τον αγοράσετε;

  Αν αγοράσατε ή πρόκειται να αγοράσετε ένα iPhone 12 φέτος σίγουρα είστε σε πειρασμό και δίλλημα για το αν θα αγοράσετε και τον νέο MagSafe ασύρματο φορτιστή της εταιρείας.

  Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

  Η MagSafe τεχνολογία αναβίωσε εκ νέου με την παρουσίαση των iPhone 12 πέρυσι. Αντί για να αποτελέσει ένα αξεσουάρ η Apple έφερε την τεχνολογία αυτή ως ένα οικοσύστημα που κάνει χρήση μαγνητών. Υπάρχουν λοιπόν θήκες, φορτιστές αλλά και αξεσουάρ τρίτων που ήδη έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται στην αγορά.

  Ουσιαστικά ο MagSafe φορτιστής είναι ένα απίστευτα μινιμαλιστικό pad ασύρματης φόρτισης που συνδέεται – εφάπτεται στην πλάτη των iPhone 12 και iPhone 12 Pro μαγνητικά. Μοιάζει λίγο με τον φορτιστή των Apple Watch και σίγουρα κλείνει το μάτι στο φημολογούμενο iPhone που ίσως δούμε και φέτος χωρίς θύρες φόρτισης.

  Τα iPhone 12 δεν έρχονται με φορτιστή και ούτε και ο MagSafe φορτιστής περιλαμβάνει έναν. Για την χρήση του θα χρειαστείτε να συνδέσετε το USB-C καλώδιο του σε ένα φορτιστή γρήγορης φόρτισης και για αυτό τον σκοπό προτείνουμε τον 20W φορτιστή της Apple. Γενικότερα δεν αξίζει να χρησιμοποιήσετε τον MagSafe ασύρματο φορτιστή με κάποιο brick φόρτισης κάτω των 18W.

  Σίγουρα ο MagSafe φορτιστής δεν είναι φτηνός και αν συνυπολογίσετε και το κόστος ενός brick φόρτισης των 20W της Apple για παράδειγμα συνολικά θα δώσετε περί τα 55 με 60 ευρώ.

  Τσιμπημένη λοιπόν τιμή, μινιμαλιστική και απλή σχεδίαση και κάτι που η Apple αναφέρει με ψηλά γράμματα ναι είναι συμβατός με το πρωτόκολλο Qi και έτσι μπορείτε να φορτίσετε και άλλες συμβατές συσκευές ξεκινώντας από τα AirPods και AirPods Pro και πηγαίνοντας σε όποια άλλη συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση Qi. Αλλά! Αρχικά δεν μπορείτε να φορτίσετε το Apple Watch σας και δεύτερον όλες οι άλλες συσκευές που θα τοποθετήσετε πάνω του πχ ένα Android smartphone θα φορτίσουν αλλά όχι με την μέγιστη ταχύτητα.

  Είναι λοιπόν ένα αξεσουάρ κομμένο και ραμμένο για τα iPhone 12 και iPhone 12 Pro.

  Αν τώρα έχετε ένα παλαιότερο iPhone μοντέλο που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση ναι δεν θα έχετε κανένα απολύτως θέμα με αυτό τον φορτιστή χάνετε βέβαια την μαγεία της MagSafe τεχνολογίας με την αυτόματη ευθυγράμμιση και εφαρμογή στην πλάτη της συσκευής.

  Πόσο γρήγορα φορτίζει;

  O MagSafe φορτιστής μπορεί να δώσει 15W όταν συνδεθεί με τον Apple 20W brick φόρτισης και έτσι ένα iPhone 12 Pro μπορεί να φορτίσει από το 0 στο 100% σε 2 ώρες και 37 λεπτά.

  Να σημειώσουμε εδώ πως ο εν λόγω φορτιστής αρχικά είναι γρηγορότερος και έτσι από το 0 σε 50% χρειάζεται το πολύ 1 ώρα. Από εκεί και έπειτα η φόρτιση γίνεται πιο αργή λογικά εξαιτίας της αύξησης της θερμότητας και για την προστασία της ζωής της μπαταρίας.

  Αν τώρα του βάλετε ένα iPhone 11 Pro Max για παράδειγμα από το 0 στο 100% θα χρειαστεί περί τις 5 ώρες και 22 λεπτά κάτι το οποίο επαναφέρει πιο πάνω αυτό που γράψαμε ότι δηλαδή ο MagSafe charger έχει αξία στην iPhone 12 σειρά.

  Αν επανέλθουμε τώρα στους χρόνους φόρτισης του iPhone 12 Pro με ένα Lightning καλώδιο και το ίδιο 20W brick φόρτισης της Apple τότε εκεί από το 0 στο 100% χρειάζεται περί την 1 ώρα και 45 λεπτά.

  Τι μας άρεσε

  Ο μινιμαλισμός που έχει η σχεδίαση του και η μικρή επιφάνεια σε όγκο σημαίνει πως μπορείτε άνετα να τον παίρνετε και μαζί σας αφού χωράει εύκολα ακόμη και σε μια τσέπη. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει και το καλώδιο του μιας και δεν είναι ιδιαίτερα μακρύ. Πάνω σε αυτό για κάποιους αυτό ίσως αποτελεί μείον αλλά εμείς βρήκαμε το μήκος του καλωδίου του MagSafe φορτιστή ικανοποιητικό χωρίς να είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό.

  Επίσης έχοντας χρησιμοποιήσει ως τώρα και άλλους Qi ασύρματους φορτιστές είχαμε πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα ειδικά σε αυτούς που ήταν επίπεδοι. Η εφαρμογή με το iPhone μας ακόμη και αν ήταν τέλεια αρχικά, εξαιτίας μιας μικρής κίνησης της επιφάνειας που βρισκόταν ο ασύρματος φορτιστής και το iPhone μπορεί να έφευγε από την θέση ελάχιστα έστω αλλά αρκετά για να σταματήσει η η φόρτιση. Επίσης αρκετά βράδια που βάλαμε το iPhone μας να φορτίζει σε έναν τέτοιο φορτιστή εξαιτίας κάποιας δόνησης από ειδοποίηση η συσκευή μετακινήθηκε και η φόρτιση σταμάτησε χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα παύουν να υπάρχουν με τον MagSafe φορτιστή εφόσον τονίζουμε εκ νέου έχετε ένα iPhone 12 ή iPhone 12 Pro.

  Τέλος οι μαγνήτες είναι τόσο δυνατοί και η σχεδιαστική υπογραφή του MagSafe φορτιστή τόσο μικρή που μπορείτε άνετα να τον έχετε να φορτίζει το iPhone 12 σας ενώ παράλληλα κάνετε χρήση αυτού (υπάρχει βέβαια σε αυτό και ένα αρνητικό που θα διαβάσετε παρακάτω πάνω σε αυτό το θέμα).

  Τι δεν μας άρεσε

  Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη κατά την φόρτιση της συσκευής. Συνήθως οι περισσότεροι ασύρματοι φορτιστές έχουν μια μικρή λυχνία που γίνεται πράσινη για παράδειγμα όταν ολοκληρωθεί η πλήρη φόρτιση της συσκευής. Με το MagSafe φορτιστή κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και έτσι πρέπει να βλέπετε μόνοι σας την πορεία φόρτισης της συσκευής σας από την ίδια την συσκευή. Μινιμαλισμό δεν θέλαμε όμως καλά να πάθουμε….

  Οι μαγνήτες στην περίπτωση που τοποθετήσετε το iPhone 12 χωρίς θήκη ή με μια MagSafe θήκη είναι τόσο δυνατοί που σημαίνει πως για να αφαιρέσετε την συσκευή θα πρέπει να την σηκώσετε μαζί με τον MagSafe φορτιστή και να την αφαιρέσετε. Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη αν κάνετε χρήση κάποιου stand εφαρμογής του MagSafe φορτιστή από κατασκευαστή τρίτου.

  Συμπέρασμα

  Η ιδέα της Apple για ένα MagSafe οικοσύστημα σίγουρα μας έχει ενθουσιάσει και το θεωρούμε μια πολύ έξυπνη ιδέα. Ο MagSafe φορτιστής που ανήκει σε αυτό είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για τους κατόχους της σειράς iPhone 12. Αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone σίγουρα αυτός ο ασύρματος φορτιστής δεν είναι για εσάς σε καμία περίπτωση. Ιδανικά θα θέλαμε να φορτίζει και το Apple Watch μας αλλά η Apple όντας η εταιρεία που ξέρουμε έχει διαφορετικό στάνταρ ασύρματης φόρτισης για αυτό.

  Αν λοιπόν σας αρέσει να έχετε ένα μινιμαλιστικό ασύρματο φορτιστή που θα μπορείτε να τον έχετε ακόμη και μαζί σας και που θα προσφέρει τα πλεονεκτήματα της MagSafe τεχνολογίας της Apple τότε αξίζει η αγορά του και με το παραπάνω.

  Τονίζουμε βέβαια για τελευταία φορά πως αποτελεί μια πολύ καλή λύση για κατόχους της iPhone 12 σειράς και μόνο.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

  Related Articles

  Stay Connected

  19,333FansLike
  3,913FollowersFollow
  21,500SubscribersSubscribe
  - Advertisement -spot_img

  Latest Articles

  O MagSafe φορτιστής της Apple αποτελεί μια αξιόλογη λύση ασύρματης φόρτισης για την iPhone 12 σειρά. Ο μινιμαλιστικός χαρακτήρας του, η λεπτή σχεδιαστική υπογραφή του και τα MagSafe χαρακτηριστικά σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποια αρνητικά σε αυτή την λύση που μας προτείνει η Apple.MagSafe φορτιστής Review: Αξίζει να τον αγοράσετε;