Sunday, June 7, 2020

Διαβάστε και δείτε τι αναφέρουν τα πρώτα reviews του Retina MacBook Air [Videos]

Μετά τα πρώτα reviews για τα νέα iPad Pro ήρθε και η ώρα του νέου MacBook Air να δημοσιοποιηθούν και σίγουρα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι περισσότεροι αναφέρουν πως αυτό το μηχάνημα θα έπρεπε η Apple να έχει κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια ενώ τονίζουν ότι σε μια αγορά, αυτή των ultrabooks, που η Apple για χρόνια ήταν στην θέση του οδηγού τώρα πλέον προσπαθεί με δυσκολία να ακολουθήσει.

Από την The Verge και τον Dieter Bohn:

“Όταν ξεκίνησα να κάνω τεστ στο νέο MacBook Air πέρασα πολύ χρόνο για να σκεφτώ με τι να το συγκρίνω. Με $100 περισσότερα μπορείς να αγοράσεις το 13 ιντσών MacBook Pro με έναν πολύ πιο ισχυρό επεξεργαστή και πιο φωτεινή οθόνη που είναι απειροελάχιστα πιο βαρύ μηχάνημα.”

CNBC

Το CNBC αναφέρει πως οι οπαδοί του MacBook Air περίμεναν χρόνια αυτό το μηχάνημα αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί μια Pro συσκευή.

“Είναι γρήγορο, έκανα τεστ στο μοντέλο με τον i5 επεξεργαστή που έρχεται στην βασική του σύνθεση. Πριν κάποιο καιρό αγόρασα αλλά τελικά επέστρεψα το μικρότερο MacBook γιατί είχε έναν λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή και είχε θέματα όταν άνοιγα πολλές σελίδες και εφαρμογές. Το νέο MacBook Air δεν έχει τέτοια θέματα σε καμία περίπτωση. Πάρα αυτά αν κάποιος θέλει να κάνει επεξεργασία βίντεο τότε καλύτερα να πάτε σε ένα Pro μοντέλο.”

CNET

Το CNET αναφέρει πως ο νέος σχεδιασμός και η οθόνη είναι πολύ θετικές προσθήκες αλλά πάρα αυτά κάποιος πληρώνει μια premium τιμή για ένα μηχάνημα που δεν έχε μεγάλη επεξεργαστική ισχύ.

“Το MacBook είναι πλέον μικρότερο, ελαφρύτερο και με καλύτερη οθόνη, πιο γρήγορους επεξεργαστές και μεγαλύτερο Touchpad αλλά η αρχική του τιμή είναι ιδιαίτερα υψηλή! Έχεις καλύτερες αποδόσεις από παλαιότερα; η απάντηση είναι πως ναι αλλά θα περίμενε κάποιος περισσότερα από ένα laptop των $1,999 η απάντηση είναι και εδώ ναι. Για $100 περισσότερα κάποιος μπορεί να πάει στο πιο ισχυρό 13 ιντσών MacBook Pro”

Macworld

To Macworld τονίζει πως είναι μια μικρή αναβάθμιση σε σύγκριση με το 12-ιντσώνMacBook, αντί για ένα εντελώς νέο MacBook Air.

“Το MacBook Air έχει επιτέλους φτάσει στα στάνταρ των μοντέρνων Mac laptop μιας και η αναβάθμιση το φέρνει με τρεις γενεές νεότερων επεξεργαστών, μια Retina οθόνη και 3 Thnunderbolt θύρες καθώς και 3 χρωματισμούς μεταξύ άλλων. Ενώ όμως η Retina οθόνη και το Touch ID είναι προσθήκες ευχάριστες τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μοιάζουν να προσπαθούν να τρέξουν για να σώσουν ένα προϊόν το οποίο έχει μείνει πίσω στον χρόνο. Αν έχετε επαφή με το 12 ιντσών MacBook τότε το νέο MacBook Air δίνει την αίσθηση πως είναι μια αναβάθμιση αυτού με την ονομασία απλά “Air”. Αν τώρα περιμένατε για χρόνια την Apple να σκεφτεί εκ νέου την σειρά αυτή και να φέρει την επανάσταση όπως έκανε κάποτε στην αγορά των συσκευών αυτό τότε μάλλον θα απογοητευτείτε.”

Mashable

Το Mashable αναφέρει ότι το νέο MacBook Air είναι ένα καλό αλλά όχι τέλειο μηχάνημα.

“Γιατί δεν είμαι εντυπωσιασμένος; Στην αρχή θεώρησα πως επιτέλους η κίνηση της Apple να ανανεώσει τα MacBook Air θα με έκανε να έχω το νέο μου Mac. Τοποθέτησα την συσκευή στην καθημερινότητα μου τρέχοντας τα κλασσικά προγράμματα που χρησιμοποιώ. Πχ Ημερολόγιο, Χάρτες, Υπενθυμίσεις, Μηνύματα, καθώς και 12 tabs μαζί με streaming μουσικής από το Amazon. Αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούσαν δύσκολες εργασίες για το 4 πυρήνων MacBook Pro μου αλλά σίγουρα ζόρισαν το 2 πυρήνων νέο MacBook Air. Εν κατακλείδι αν το νέο MacBook Air είχε μια τιμολόγηση όπως το παλαιό θα ήταν τέλειο. Όσο και όμορφο να είναι το MacBook Air τα χρόνια έχουν περάσει και πλέον δεν φέρνει κάτι το καινοτόμο.”

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!