Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την στιγμή που η Apple κοινοποίησε την στρατηγική της για τα επαγγελματικά Mac έχοντας υποσχεθεί τότε την έλευση του iMac Pro αλλά και ενός νέου Mac Pro το οποίο θα μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα από τον χρήστη.

Το iMac Pro το είδαμε να παρουσιάζεται πέρυσι τον Ιούνιο ενώ κυκλοφόρησε στην αγορά τον Δεκέμβριο. Για το νέο Mac Pro όμως έχουμε ένα μεγάλο μυστήριο από την στιγμή που η εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα κυκλοφορήσει και σε αυτή την σειρά ένα νέο μοντέλο.

Σήμερα η Apple ανανεώνει τις προσδοκίες των επαγγελματιών Mac χρηστών μέσω μιας νέας συνέντευξης στο TechCrunch όπου το Mac Pro παρουσιάζεται ως μια συσκευή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

Η Apple αρχικά είχε αναφέρει πως το νέο Mac Pro δεν θα κυκλοφορούσε το 2017 και είχε αφήσει ένα μικρό ενδεχόμενο να το βλέπαμε αυτό το νέο μηχάνημα φέτος.

Στο άρθρο λοιπόν διαβάζουμε:

“Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι και να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στην Pro κοινότητα μας αναφέροντας πως το Mac Pro θα είναι ένα προϊόν του 2019. Επίσης γνωρίζουμε πως πολλοί καταναλωτές παίρνουν αποφάσεις με βάση το iMac Pro που ήδη υπάρχει στην αγορά έχοντας ως δίλημμα το αν θα πρέπει να περιμένουν την έλευση του νέου Mac Pro ή όχι”

Στο δημοσίευμα επίσης μαθαίνουμε για μια νέα ομάδα στην Apple που έχει ως βασική της εργασία την ενασχόληση με τα επαγγελματικά μηχανήματα της εταιρείας όπως τα iMac Pro και Mac Pro αλλά και την επερχόμενη νέα οθόνη της Apple.

“H ομάδα αυτή έχει την ονομασία Pro Workflow και δεν την έχουμε αναφέρει ξανά δημοσία. Στην κεφαλή αυτής της ομάδας βρίσκεται ο John Ternus και όλη η ομάδα δουλεύει εντατικά και στενά με τους μηχανικούς της Apple.”

Στην προσπάθεια της η Apple να καταλάβει καλύτερα τις ανάγκες των επαγγελματιών χρηστών και σύμφωνα πάντα με το TechCrunch έχει προσλάβει μια σειρά από συμβούλους και επαγγελματίες του δημιουργικού χώρου που την βοηθάνε στην υλοποίηση αυτών των συσκευών.