Στιγμιότυπο 2017-10-21, 11.49.07 μμ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται για το μέλλον της Mac Mini σειράς της Apple – το μικρότερο και οικονομικότερο desktop computer της εταιρείας που εδώ και πολλά χρόνια έχει μια πιστή μερίδα χρηστών.

Η σειρά του Mac Mini δεν έχει αναβαθμιστεί από τον Οκτώβριο του 2014. Τι γνωρίζουμε λοιπόν αυτή την στιγμή για το μέλλον του.

19 Οκτωβρίου 2017 – O Tim Cook αναφέρει ότι το Mac Mini παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι των προϊόντων της Apple.

Αν και δεν είναι η ώρα να αναφέρω κάποιες πληροφορίες, έχουμε πλάνα για το Mac Mini και το θεωρούμε ένα σημαντικό προϊόν και σειρά για το μέλλον.

Μια πρόβλεψη μας λοιπόν θα ήταν πως θα έχουμε το επόμενο Mac Mini κάποια στιγμή το 2018.

6 Απριλίου 2017 – Ο Phil Schiller αναφέρει ότι το Mac Mini παραμένει ένα σημαντικό προϊόν για την Apple.

“Θα έλεγα ότι το Mac Mini είναι ένα σημαντικό προϊόν για εμάς και δεν το έχουμε φέρει αυτή την στιγμή στο προσκήνιο γιατί είναι μια μίξη μιας συσκευής για έναν καθημερινό χρήστη με pro – επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Εστιάσαμε λοιπόν αυτή την φορά σε πράγματα που αφορούν αποκλειστικά τους επαγγελματίες και τους pro χρήστες. Το Mac Mini παραμένει μια σειρά της Apple αυτό είναι σίγουρο αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο αυτή την στιγμή.”

Το Mac Mini λοιπόν δεν έχει πεθάνει ακόμη και όλα δείχνουν πως η Apple θα συνεχίσει την υποστήριξη του και με νέα μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

Η καλύτερη πρόβλεψη θέλει τα ανανεωμένα Mac Mini να κάνουν την εμφάνιση τους κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Βέβαια με τα Mac Pro να κάνουν και αυτά το ντεμπούτο τους ίσως το Mini να πάει ακόμη πιο πίσω για το 2019.

Το Mac Mini είναι αν μη τι άλλο ένα πολυεργαλείο για πολλούς χρήστες επαγγελματίες ή μη. Πραγματικά σε νεότερο του μοντέλο θα θέλαμε να δούμε:

  • USB C / Thunderbolt 3 Θύρες.
  • USB-A, Thunderbolt 2, HDMI, και SD card θύρες.
  • Kaby Lake επεξεργαστές.
  • Επιλογή Quad-core επεξεργαστών.
  • Κάρτα γραφικών με υποστήριξη παιχνιδιών και VR
  • Magic Keyboard με Touch Bar and Touch ID.
  • Space gray ή matte black χρωματισμούς.