Σύμφωνα με σημερινή αναφορά του TechCrunch, τα AirPods θα φέρουν υποστήριξη του Live Listen ως μέρος της iOS 12 υλοποίησης. Αυτό το χαρακτηριστικό είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2014 ως ένας τρόπος για τα βοηθήματα ακοής να ταυτίζονται με το μικρόφωνο του iPhone….

Στο παρελθόν το Live Listen ήταν αποκλειστικό για βοηθήματα ακοής που είχαν λάβει την πιστοποίηση της Apple Made for iPhone αλλά με το iOS 12, τα AirPods θα γίνουν πλήρως συμβατά με αυτό το χαρακτηριστικό.

Με το Live Listen οι χρήστες iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την συσκευή τους ως ένα μικρόφωνο. Για παράδειγμα κάποιος θα μπορεί να αφήσει το iPhone του κάπου και να απομακρυνθεί, ο ήχος που θα λάβει η συσκευή θα καταγραφεί και μετά αυτόματα θα γίνει αναπαραγωγή από τα AirPods του χρήστη.

“Για παράδειγμα θα μπορεί ο χρήστης να έχει τα AirPods σε ένα χώρο με πολλές φωνές όπως ένα εστιατόριο. Αφήνοντας το iPhone στο τραπέζι αυτός που θα μιλάει προς το μέρος της συσκευής θα γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτός μιας και το iPhone θα καταγράφει την ομιλία του και θα την μεταφέρει απευθείας στα AirPods του χρήστη.”

Το πολύ χρηστικό αυτό χαρακτηριστικό ειδικά για άτομα με προβλήματα ακοής δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμο σε αυτή την 1η beta του iOS 12 αλλά το TechCrunch αναφέρει πως θα συμπεριληφθεί κατά την ευρεία διάθεση του λογισμικού στο κοινό κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.