Ο Developer Steve Troughton Smith σήμερα έκανε tweet μια σειρά με φωτογραφίες αλλά και βίντεο από το επερχόμενο macOS 10.14 λίγο πριν και το επίσημο preview του που θα έχουμε την Δευτέρα στο WWDC.

To λογισμικό φαίνεται πως θα υποστηρίζει ένα Dark Theme το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα το ενεργοποιεί ο χρήστης από τις Ρυθμίσεις. Επίσης παρατηρούμε ένα εικονίδιο για μια Mac News εφαρμογή στο Dock καθώς επίσης έχουμε και μια πρώτη εικόνα για το Xcode 10.

O Smith εξηγεί πως το API για το Mac App Store χρησιμοποιεί ένα βίντεο preview για Xcode κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. Έτσι λοιπόν έχουμε μια μεγάλη διαρροή από την πλευρά της Apple λίγο πριν την επίσημη πρώτη παρουσίαση του λογισμικού στο κοινό.

Με βάση αυτό το βίντεο που υπάρχει στο Mac App Store API ο προγραμματιστής αναφέρει πως ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του macOS 10.14 θα είναι ένα αναβαθμισμένο App Store που θα επιτρέπει βίντεο preview εφαρμογών. Έτσι λοιπόν μάλλον θα έχουμε τον ανασχεδιασμό του App Store του iOS 11 να έρχεται και στο desktop.

 

Ένα πλήρες dark mode επίσης θα ικανοποιήσει πάρα πολλούς χρήστες. Αυτή την στιγμή το macOS έχει ένα dark theme ως επιλογή που όμως αλλάζει μόνο την εμφάνιση της μπάρας του μενού και το dock. Από τις εικόνες που βλέπουμε σήμερα δείχνει πως το theme αυτό θα επηρεάσει όλη την διεπαφή του χρήστη.

Τέλος παρατηρούμε πως στο παρασκήνιο έχουμε και ένα νέο wallpaper που δείχνει μια σειρά από βουνά κάτι που κάνει πολλούς να εικάζουν πως η ονομασία του macOS 10.14 μπορεί να είναι macOS Mojave.