Koogeek Smart Plug Review: Κάντε έξυπνη όποια συσκευή έχετε στο σπίτι σας

0
1504

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη πολλές φορές ο αυτοματισμός ενός σπιτιού και ο όρος “έξυπνο” είναι πιο οικείος από ποτέ στις μέρες μας. Σίγουρα η ευκολία, ασφάλεια και εργονομία που φέρνει μια έξυπνη συσκευή στο σπίτι μας είναι κάτι που όλοι το αντιλαμβάνονται από την πρώτη στιγμή είτε μιλάμε για ένα σετ έξυπνων λαμπτήρων είτε για έναν έξυπνο θερμοστάτη κλπ.

Τι γίνεται όμως για όλες εκείνες τις συσκευές που έχουμε στο σύστημα μας, τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, δεν θέλουμε να τις αντικαταστήσουμε στο άμεσο μέλλον αλλά δεν μπορούμε να τις χαρακτηριστούμε ως έξυπνες;

H Koogeek έχει την λύση μέσω μιας Wi-Fi enabled smart wall plug, μία έξυπνη πρίζα που συνεργάζεται μάλιστα με το Apple HomeKit.

Είναι η αλήθεια πως η HomeKit πλατφόρμα της Apple έχει προσελκύσει πολλούς γνωστούς κατασκευαστές στο οικοσύστημα της ενώ έχει δώσει το έναυσμα σε μικρότερους να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον χώρο. Η Koogeek που μέχρι πρότινος την γνωρίζαμε για τις ποιοτικές bluetooth συσκευές στον χώρο της υγείας μπαίνει πλέον δυναμικά και μέσω της πλατφόρμας της Apple στον χώρο του έξυπνου σπιτιού με συσκευές που διέπουν και εδώ τις βασικές αρχές της εταιρείας δηλαδή την εργονομία, την ποιότητα κατασκευής αλλά και την οικονομία.

Στα χέρια μας λοιπόν έφτασε η Koogeek P1EU Plug. Δείτε παρακάτω το unboxing και hands on μας:

Συσκευασία

H συσκευασία είναι ο ορισμός της απλότητας και της ίδιας της εργονομίας όπως θα έπρεπε για μια τέτοια συσκευή. Το τετραγωνικό κουτί εξωτερικά όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει τις δυνατότητες αυτής της έξυπνης ασύρματης πρίζας.

Στο εσωτερικό του συναντάμε:

  • Ένα βιβλιαράκι οδηγιών και γρήγορης εγκατάστασης στα Αγγλικά
  • Την Koogeek P1EU πρίζα

Ποιότητα Κατασκευής – Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

Η ίδια η πρίζα είναι σε χρώμα άσπρο και δίνει μια στιβαρή αίσθηση στο χέρι μιας και ο όγκος της δεν είναι αμελητέος. Πιο συγκεκριμένα οι διαστάσεις της έχουν ως εξής:

P1EU size

Είναι κατασκευασμένη από ABS πλαστικό κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχει μεγάλη αντοχή ενώ η βαφή της είναι επίσης άριστη. Στο πάνω μέρος της συναντούμε ένα On/Off κουμπί ενώ στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας με το ένα “e” να είναι και η led λυχνία της πρίζας.

p1eu_s3

Η είσοδος της δίνει 220~250VAC, 50Hz ισχύ ενώ η έξοδος της 220VAC. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι μπορείτε να τοποθετήσετε και να συνδέσετε σε αυτή τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στο σπίτι σας.

Γενικότερα η πρώτη εντύπωση που θα σας αφήσει κρατώντας της στα χέρια σας αλλά και εφαρμόζοντας την στο τοίχο του σπιτιού σας ή σε κάποιο πολύμπριζο είναι πάρα πολύ καλή. Ο σχεδιασμός της είναι ιδιαίτερα εργονομικός και ο όγκος της όσο πρέπει για το είδος της και έτσι δεν θα έχετε κανένα θέμα οπουδήποτε και αν την εγκαταστήσετε.

Εγκατάσταση – Λειτουργία 

P1EU-1-e422-FMou

Η εγκατάσταση της Koogeek P1EU πρίζα είναι ιδιαίτερα εύκολη και άμεση. Μέσα σε λιγότερα από 6 λεπτά θα είστε έτοιμοι πρακτικά.

Αρχικά τοποθετείτε την μπρίζα στην εγκατάσταση που θέλετε – σε κάποιο σημείο στο τοίχο σας η σε κάποιο πολύμπριζο. Με το που το κάνατε θα παρατηρήσετε πως θα αρχίσει να αναβοσβήνει το γράμμα “e” στο εμπρόσθιο μέρος της πρίζας.

Εν συνεχεία κατεβάζετε από το App Store (η πρίζα είναι συμβατή μόνο με iOS και όχι Android συσκευές) την εφαρμογή Koogeek Home. Εκεί αν και εφόσον επιθυμείτε κάνετε μια γρήγορη εγγραφή και εν συνεχεία ακολουθείτε τις εύκολες οδηγίες προσθέτοντας την μπρίζα και ολοκληρώνοντας την ζευγοποιήση μέσω και του HomeKit κωδικού της στο τοπικό σας δίκτυο. Αυτόματα με το που ολοκληρώσετε αυτή την ενέργεια η πρίζα εμφανίζεται και στην εφαρμογή Home της Apple.

p1eu_s6

Τέλος συνδέεται την ηλεκτρική συσκευή που θέλετε και είστε έτοιμοι. Στην περίπτωση μας και επειδή τα πρώτα κρύα δεν αργούν συνδέσαμε την ηλεκτρική θερμάστρα αλογόνου που έχουμε στην οικεία μας.

Η ίδια η mobile εφαρμογή της Koogeek τώρα έχει μια πολύ καλή διεπαφή για τον χρήστη. Σας παρουσιάζει όλες τις HomeKit συσκευές που έχετε. Φυσικά σας επιτρέπει να κλείνετε ή να ανοίγετε την πρίζα και κατ επέκταση την συσκευή που έχετε συνδέσει. Να τονίσουμε πως σε κάθε άνοιγμα – κλείσιμο υπάρχει και ένας χαρακτηριστικός ήχος από την πρίζα σε αυτή σας την ενέργεια.

P1EU-1-e422-p9YC

 

Η εφαρμογή επίσης σας επιτρέπει να παρατηρείτε και να καταγράφετε την κατανάλωση που έχει η συσκευή που έχετε συνδέσει σε αυτή και έτσι να κάνετε καλύτερο έλεγχο στην κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποιείτε. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια σειρά κανόνων για την λειτουργία της και φυσικά να έχετε απομακρυσμένο έλεγχο σε κάθε περίπτωση.

Η χρήση της μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri και φωνητικών εντολών ήταν επίσης άριστη και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Συμπέρασμα

P1EU-1-e422-mM3M

Η Koogeek P1EU πρίζα πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η άριστη κατασκευή της αλλά και η ευκολία εγκατάστασης και χρήσης την κάνουν από τις καλύτερες έξυπνες συσκευές που έχουμε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο καιρό και ένα αξεσουάρ που θα το συνιστούσαμε σε κάθε σπίτι. Η σύνδεση της με την HomeKit πλατφόρμα της Apple είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Το γεγονός ότι σας επιτρέπει να ελέγχετε, να παρακολουθείτε και να προγραμματίζετε συνδεδεμένες συσκευές, ακόμη και όταν δε βρίσκεστε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, schedules και timers καθώς και ότι επίσης μπορείτε να ελέγξετε να εάν το Smart Plug βρίσκεται σε χρήση και να παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας της συσκευής που είναι συνδεμένο σε αυτό, είναι στοιχεία που κάνουν την έξυπνη αυτή πρίζα να ξεχωρίζει.

Τέλος το κόστος της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για όλα αυτά που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα αυτή την περίοδο μπορείτε να την αγοράσετε στο tomtop έναντι 25,99 δολαρίων σε περιορισμένη προσφορά. Η αποστολή γίνεται άμεσα μέσω DHL και δεν περνάει από τελωνείο.