Το HomeKit οικοσύστημα της Apple συνεχίζει να μεγαλώνει με όλο και περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν μέσω αυτού μια σειρά λύσεων που υπόσχονται να κάνουν το σπίτι σας εξυπνότερο, πιο οικονομικό ενεργειακά και γενικότερα να σας φέρουν πιο κοντά στο μέλλον.

Η HomeKit πλατφόρμα της Apple έχει προσελκύσει πολλούς γνωστούς κατασκευαστές στο οικοσύστημα της ενώ έχει δώσει το έναυσμα σε μικρότερους να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στον χώρο. Η Koogeek που μέχρι πρότινος την γνωρίζαμε για τις ποιοτικές bluetooth συσκευές στον χώρο της υγείας μπαίνει πλέον δυναμικά και μέσω της πλατφόρμας της Apple στον χώρο του έξυπνου σπιτιού με συσκευές που διέπουν και εδώ τις βασικές αρχές της εταιρείας δηλαδή την εργονομία, την ποιότητα κατασκευής αλλά και την οικονομία.

Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε παρουσιάσει την Koogeek Smart Plug που μας είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για την άριστη εγκατάσταση – χρήση της όσο και για την πλήρη συμβατότητα της με την HomeKit πλατφόρμα της Apple.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ακόμη ένα συμβατό HomeKit αξεσουάρ από την Koogeek και συγκεκριμένα τον LB1 έξυπνο λαμπτήρα της εταιρείας.

Συσκευασία

 

H συσκευασία είναι ο ορισμός της απλότητας και της ίδιας της εργονομίας όπως θα έπρεπε για ένα τέτοιο αξεσουάρ. Το κουτί εξωτερικά όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει τις δυνατότητες αυτού του λαμπτήρα.

Στο εσωτερικό της συσκευασίας συναντάμε:

 • Ένα βιβλιαράκι οδηγιών και γρήγορης εγκατάστασης στα Αγγλικά
 • Τον Koogeek LB1 λαμπτήρα

Ποιότητα Κατασκευής – Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

Η πρώτη αίσθηση που θα σας δώσει ο λαμπτήρας με το που τον αφαιρέσετε από την συσκευασία του είναι μιας στιβαρής κατασκευής από ποιοτικά υλικά.

Η λύση της Koogeek δεν χρειάζεται την χρήση κάποιου bridge hub (βλέπε Phillips Hue) και αυτό σημαίνει πως ο ίδιος ο λαμπτήρας έχει όλο το απαραίτητο εκείνο hardware για να ενσωματωθεί στο δίκτυο του σπιτιού σας. Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς για αυτό τον λόγο να έχουμε έναν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο και βάρος με ευχαρίστηση είδαμε πως ο LB1 λαμπτήρας έχει φυσιολογικές διαστάσεις και βάρος.

Πιο συγκεκριμένα στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε:

 • Διάμετρος: 60.00mm
 • Ύψος: 136.50mm
 • Βάρος: 245g
 • Συμβατός με την HomeKit πλατφόρμα της Apple
 • 16 εκατομμύρια χρώματα
 • Κάθε χρώμα είναι μπορεί να αυξομειωθεί ως προς την ένταση και την απόχρωση
 • Δημιουργία χρονικών προγραμμάτων και διαφορετικών σκηνών
 • Συμβατότητα με 2.4 GHz
 • Πιστοποιητικά: ETL, FCC ID, RoHS, Wi-Fi
 • Συμβατή βάση E26 (Medium screw base) and E27 (Medium screw base)
 • Θερμότητα χρωμάτων: 2700K-6000K
 • Ισχύς: 60W (Max.)
 • Διάρκεια ζωής: 25,000 ώρες (22.8 χρόνια — με χρήση 3 ωρών την ημέρα)
 • Συμβατότητα δικτύου: 802.11b/g/n (2.4 GHz αποκλειστικά)

Εγκατάσταση – Λειτουργία 

H εγκατάσταση του έξυπνου λαμπτήρα της Κοοgeek είναι πάρα πολύ απλή. Μιας και δεν υπάρχει κάποιο hub απλά βιδώνετε τον λαμπτήρα στο φωτιστικό που επιθυμείτε. Εν συνεχεία κατεβάζετε από το App Store (η λάμπα είναι συμβατή μόνο με iOS και όχι Android συσκευές) την εφαρμογή Koogeek Home. Εκεί αν και εφόσον επιθυμείτε κάνετε μια γρήγορη εγγραφή και εν συνεχεία ακολουθείτε τις εύκολες οδηγίες προσθέτοντας τον λαμπτήρα και ολοκληρώνοντας την ζευγοποιήση μέσω και του HomeKit κωδικού του στο τοπικό σας δίκτυο. Αυτόματα με το που ολοκληρώσετε αυτή την ενέργεια o λαμπτήρας εμφανίζεται και στην εφαρμογή Home της Apple και έτσι μπορείτε να τον κάνετε με παρόμοιο τρόπο προσθήκη.

Η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει πάνω από 30 δευτερόλεπτα ενώ η WiFi σύνδεση του λαμπτήρα με το δίκτυο σας γίνεται άμεσα και αξίζει να σημειώσουμε πως είναι άκρως αξιόπιστη και σταθερή.

Η ίδια η mobile εφαρμογή της Koogeek τώρα έχει μια πολύ καλή διεπαφή για τον χρήστη. Σας παρουσιάζει όλες τις HomeKit συσκευές που έχετε. Φυσικά σας επιτρέπει να κλείνετε ή να ανοίγετε την λαμπτήρα και φυσικά να αλλάξετε τον χρωματισμό του.

Στην διάθεση σας έχετε 16 εκατομμύρια χρώματα και έτσι η φαντασία είναι ο μόνος περιορισμός σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μέσω της εφαρμογής διάφορες σκηνές, να ρυθμίσετε για αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο του λαμπτήρα καθώς και να επιλέξετε και από μια σειρά έτοιμων σκηνών.

Εντύπωση μας έκανε η δυνατότητα να επιλέξετε μια φωτογραφία και με βάση αυτή να κάνετε ρύθμιση του χρώματος του λαμπτήρα δημιουργώντας έτσι μια άκρως μοναδική και προσωπική σκηνή για εσάς.

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια σειρά κανόνων για την λειτουργία της λάμπας και φυσικά να έχετε απομακρυσμένο έλεγχο σε κάθε περίπτωση.

Η χρήση του λαμπτήρα μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri και φωνητικών εντολών ήταν επίσης άριστη και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Συμπέρασμα

Ο Koogeek LB1 έξυπνος λαμπτήρας πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για περισσότερους από έναν λόγους. Ξεχωρίσαμε την ευκολία του στην εγκατάσταση και την άριστη συμβατότητα του με την HomeKit πλατφόρμα της Apple. Η ποιότητα κατασκευής του είναι πολύ καλή ενώ παράλληλα έχει έναν μικρό για το είδος του όγκο.Είναι απίστευτα οικονομικός μια και χρειάζεται μόλις 8 Watt ενέργειας δίνοντας με άνεση 500 lumens (ένταση φωτός). Θα προτιμούσαμε να έχουμε περισσότερα lumens είναι η αλήθεια και ίσως αυτό είναι το μόνο αρνητικό που μπορούμε να προσάψουμε σε αυτό το αξεσουάρ της Koogeek.

Η τιμολόγηση του είναι άριστη πραγματικά και αποτελεί μια από τις οικονομικότερες αν όχι την οικονομικότερη λύση σε αυτή την κατηγορία. Το κόστος του ενός λαμπτήρα ανέρχεται στα 30.70 κάτι το οποίο θα σας δώσει την άνεση του να αγοράσετε περισσότερους από έναν για τον χώρο σας. Μπορείτε να τον βρείτε διαθέσιμο για αγορά εδώ.

REVIEW OVERVIEW
Ποιότητα Κατασκευής
Σύνδεση - Εγκατάσταση
HomeKit συμβατότητα
Συνδυασμοί χρωμάτων
Φωτεινότητα
Τιμή
Previous articleApple Music: Φοιτητική συνδρομή με 3,49€ μηνιαίως και για 4 χρόνια
Next articleKGI: Η Apple θα πουλήσει περί τα 100 εκατομμύρια 6.1-ιντσών iPhone
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone Xs Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.