13.6 C
Athens
Tuesday, February 27, 2024
More

  Κάθε φήμη για το iPhone 16 που έχουμε καλύψει μέχρι στιγμής

  Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος της εστίασης της βιομηχανίας της τεχνολογίας επικεντρώθηκε πρόσφατα στα Vision Pro της Apple, κάποιος μπορεί να έλεγε ότι οι φήμες για iPhone ήταν ελάχιστες τους τελευταίους μήνες. Ευτυχώς δεν είναι έτσι. Οι φήμες και οι διαρροές σχετικά με τη σειρά iPhone 16 συνεχίζουν να εμφανίζονται δείχνοντας ότι η νέα σειρά smartphone της Apple για το 2024 φαίνεται ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί μια σημαντική αναβάθμιση.

  1. Μεγαλύτερες οθόνες

  Τα μεγαλύτερα iPhone όλων των εποχών

  Τα φετινά iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max φημολογείται ότι αποκτούν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης, αυξάνοντας στις 6,27 και 6,86 ίντσες, αντίστοιχα. Για σύγκριση, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είναι εξοπλισμένα με οθόνες 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών, αντίστοιχα. Τα νέα μεγέθη οθόνης θα είναι τα μεγαλύτερα για το iPhone στην ιστορία του.

  2. Κάθετη διάταξη κάμερας

  iPhone 16 & iPhone 16 Plus

  Τα βασικά μοντέλα iPhone 16 της Apple θα διαθέτουν κατακόρυφη διάταξη κάμερας με ανυψωμένη επιφάνεια σε σχήμα χαπιού, αντί για διαγώνια διάταξη κάμερας όπως το iPhone 15. Το νέο πλαίσιο της κάμερας διαθέτει δύο ξεχωριστούς δακτυλίους κάμερας για τις κάμερες Wide και Ultrawide. Η κατακόρυφη διάταξη κάμερας αναμένεται να ενεργοποιήσει τη χωρική εγγραφή βίντεο, η οποία αυτή τη στιγμή περιορίζεται στα μοντέλα iPhone 15 Pro.

  3. Αλλαγές μπαταρίας

  Όλα τα μοντέλα iPhone 16

  Μια φήμη λέει ότι το iPhone 16 και το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν μεγαλύτερες μπαταρίες από τους προκατόχους τους, αλλά το iPhone 16 Plus μπορεί να έχει μειωμένη χωρητικότητα. Το iPhone 16 λέγεται ότι έχει αύξηση 6% σε σχέση με το iPhone 15, με το iPhone 16 Pro Max να κερδίζει 5% αύξηση. Αντίθετα, το iPhone 16 Plus φημολογείται ότι έχει μείωση χωρητικότητας 9%. Από την άλλη πλευρά, η Apple θα μπορούσε επίσης ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τεχνολογία στοίβαξης μπαταριών για να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής.

  4. Κουμπί λήψης

  Νέες δυνατότητες κάμερας

  Όλα τα μοντέλα iPhone 16 θα έχουν ένα νέο “Κουμπί Λήψης” αφιερωμένο στην ενεργοποίηση λήψης εικόνας ή βίντεο. Το κουμπί θα προσθέσει λειτουργίες όπως τη δυνατότητα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης σύροντας προς τα αριστερά και δεξιά στο κουμπί, την εστίαση σε ένα θέμα με ένα ελαφρύ πάτημα και την ενεργοποίηση μιας εγγραφής με ένα πιο δυνατό πάτημα. Το κουμπί λήψης θα βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά του iPhone 16 και θα αντικαταστήσει την κεραία mmWave στα μοντέλα iPhone των ΗΠΑ, με την κεραία να μετακινείται στην αριστερή πλευρά της συσκευής κάτω από τα κουμπιά έντασης ήχου και δράσης.

  5. Αναβάθμιση Ultra Wide Lens

  iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max

  Τα μοντέλα iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτουν αναβαθμισμένο φακό κάμερας 48 megapixel Ultra Wide, ο οποίος θα του επιτρέπει να συλλαμβάνει περισσότερο φως, με αποτέλεσμα βελτιωμένες φωτογραφίες κατά τη λήψη σε λειτουργία 0,5×, ειδικά σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα πρέπει να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες ProRAW 48 megapixel σε λειτουργία Ultra Wide. Αυτές οι φωτογραφίες διατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες στο αρχείο εικόνας για μεγαλύτερη ευελιξία επεξεργασίας και μπορούν να εκτυπωθούν σε μεγάλα μεγέθη.

  6. Super Telephoto Camera

  iPhone 16 Pro Max

  Το iPhone 16 Pro Max θα μπορούσε να είναι το πρώτο που θα διαθέτει μια αναβάθμιση στην κάμερα περισκοπίου για εντυπωσιακά αυξημένο οπτικό ζουμ. Ο “super” ή “ultra” τηλεφακός συνήθως περιγράφει κάμερες με εστιακή απόσταση άνω των 300 mm. Ο τρέχων τηλεφακός είναι ισοδύναμος με έναν φακό 77 mm, οπότε εάν είναι ακριβής, θα μπορούσε να υπάρξει αξιοσημείωτη αύξηση στις δυνατότητες ζουμ. Οι σούπερ τηλεφωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούνται συχνά για φωτογραφίσεις αθλημάτων και άγριων ζώων, αλλά τα εξαιρετικά απαλά φόντα που δημιουργούν τις καθιστούν χρήσιμες και για τη φωτογραφία πορτρέτου, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ του θέματος και του φωτογράφου.

  7. Ταχύτερη υποστήριξη Wi-Fi

  Wi-Fi 6E & Wi-Fi 7

  Τα μοντέλα iPhone Pro 2024 της Apple αναμένεται να λάβουν Wi-Fi 7 στα μοντέλα Pro, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων στις ζώνες 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz ταυτόχρονα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες Wi-Fi, χαμηλότερη καθυστέρηση και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Με τεχνολογίες όπως το 4K QAM, το Wi-Fi 7 αναμένεται επίσης να προσφέρει κορυφαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων άνω των 40 Gbps, αύξηση 4× σε σχέση με το Wi-Fi 6E. Εν τω μεταξύ, τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus φημολογείται ότι υποστηρίζουν Wi-Fi 6E, το οποίο λειτουργεί με τη ζώνη των 6 GHz, επιτρέποντας μεγαλύτερες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης και μειωμένες παρεμβολές σήματος.

  8. Νέα Chips της σειράς AXX

  Παραλλαγές A17 & A18 Pro

  Το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple αναμένεται να κατασκευαστεί με τη διαδικασία 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC, γνωστή ως N3E. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 θα είναι εξοπλισμένα με τσιπ με την επωνυμία A18, σύμφωνα με μια φήμη. Εν τω μεταξύ, μια άλλη φήμη αντιτείνει ότι τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα έχουν τσιπ A17 κατασκευασμένα με διαφορετική διαδικασία κατασκευής από το A17 Pro στο iPhone 15 Pro. Το τσιπ A17 Pro του iPhone 15 Pro κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία N3B της TSMC, αλλά η Apple φέρεται να σκοπεύει να μεταβεί στη διαδικασία N3E χαμηλότερου κόστους για το τυπικό τσιπ A17 του επόμενου έτους που έχει σχεδιαστεί για τα iPhone 16‌ και ‌iPhone 16 Plus.

  9. Μόντεμ Qualcomm 5G

  iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max

  Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει το τελευταίο μόντεμ Snapdragon X75 της Qualcomm στα φετινά μοντέλα Pro και Pro Max. Το Snapdragon X75 περιλαμβάνει βελτιωμένη συνάθροιση κινητής τηλεφωνίας και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις για μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης 5G σε σύγκριση με το X70, το οποίο χρησιμοποιείται στα μοντέλα iPhone 15. Ο συνδυασμένος πομποδέκτης mmWave και sub-6GHz 5G του μόντεμ καταλαμβάνει επίσης 25% λιγότερο χώρο στην πλακέτα κυκλώματος και λέγεται ότι καταναλώνει έως και 20% λιγότερη ενέργεια. Τα τυπικά iPhone 16 και iPhone 16 Plus αναμένεται να διατηρήσουν το μόντεμ Snapdragon X70.

  10. Φακός Tetraprism

  iPhone 16 Pro

  Και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτουν οπτικό ζουμ 5x, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστικό για το iPhone 15 Pro Max. Το σύστημα φακών τετραπρισμού της Apple έχει «αναδιπλωμένο» σχεδιασμό που του επιτρέπει να χωράει στο εσωτερικό του smartphone, επιτρέποντας έως και 5x οπτικό ζουμ και έως και 25x ψηφιακό ζουμ. Αντίθετα, το τρέχον μικρότερο iPhone 15 Pro περιορίζεται σε έως και 3x οπτικό ζουμ, το οποίο είναι σύμφωνο με τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

  11. Τεχνολογία Micro-Lens

  Πιο αποτελεσματική OLED

  Η Apple λέγεται ότι σταθμίζει τη χρήση της τεχνολογίας μικροφακών για να διατηρήσει ή να αυξήσει τη φωτεινότητα των οθονών OLED στα μοντέλα iPhone 16 του επόμενου έτους, ενώ δυνητικά θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Το MLA λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα ομοιόμορφο σχέδιο δισεκατομμυρίων φακών μέσα στο πάνελ που μειώνει τις εσωτερικές αντανακλάσεις. Αυτοί οι φακοί στρέφουν τη διαδρομή του φωτός που ανακλάται προς τα πίσω από το εσωτερικό του πάνελ προς την οθόνη, κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει είτε για να αυξήσει την αντιληπτή φωτεινότητα διατηρώντας το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας ή να διατηρήσει τα επίπεδα φωτεινότητας ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα συμβατικά πάνελ OLED στην ίδια φωτεινότητα.

  12. Κουμπί δράσης

  iPhone 16 & iPhone 16 Plus

  Τα μοντέλα iPhone 15 Pro περιλαμβάνουν ένα κουμπί δράσης και το 2024, το κουμπί δράσης αναμένεται να επεκταθεί στα τυπικά μοντέλα iPhone 16. Το κουμπί δράσης που χρησιμοποιείται στη σειρά iPhone 16 θα είναι πανομοιότυπο με το κουμπί δράσης του iPhone 15 Pro. Το κουμπί Action, το οποίο αντικαθιστά τον παραδοσιακό διακόπτη σίγασης, μπορεί να εκτελέσει πολλές λειτουργίες, όπως ενεργοποίηση του φακού, ενεργοποίηση της κάμερας, εκκίνηση συντόμευσης, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λειτουργίας εστίασης, χρήση Μετάφρασης, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση αθόρυβης λειτουργίας και άλλα.

  13. Generative AI

  Μεγάλα γλωσσικά μοντέλα

  Με το iOS 18, η Apple φημολογείται ότι εισάγει νέες δυνατότητες που τροφοδοτούνται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), αν και πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αιχμής που δημιουργούνται θα μπορούσαν να περιοριστούν στα μοντέλα iPhone 16. Η Apple αναπτύσσει μια μεγάλη σειρά λειτουργιών που χρησιμοποιούν γενετικό AI, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο έξυπνης έκδοσης του Siri, βελτιωμένων αλληλεπιδράσεων μεταξύ του Siri και της εφαρμογής Messages, λίστες αναπαραγωγής Apple Music που δημιουργούνται αυτόματα, ενσωμάτωση με εφαρμογές παραγωγικότητας για δημιουργία περιεχομένου με τη βοήθεια AI και πολλά άλλα.

  14. Αναβαθμισμένο μικρόφωνο

  Ενισχυμένη Siri

  Η Apple λέγεται ότι σχεδιάζει μια σημαντική αναβάθμιση στο μικρόφωνο iPhone 16 για να βελτιώσει τη νέα εμπειρία Siri που θα ενισχυθεί με AI. Οι φιλοδοξίες της Apple για το Siri AI θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη βελτιωμένη επεξεργασία φωνητικής εισαγωγής και το νέο μικρόφωνο αναμένεται να προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη αναλογία σήματος προς θόρυβο.

  15. Νέος Θερμικός Σχεδιασμός

  Μειωμένη Θερμότητα

  Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται σε ένα θερμικό σύστημα γραφενίου για τη σειρά iPhone 16‌, ενώ τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούσαν να προσθέσουν μεταλλικά περιβλήματα μπαταριών για να μειώσουν την υπερθέρμανση. Το γραφένιο έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, ξεπερνώντας αυτή του χαλκού, που χρησιμοποιείται σήμερα στις ψύκτρες iPhone. Η Apple έχει καταθέσει πατέντες που σχετίζονται με τη χρήση γραφενίου για θερμική διαχείριση εδώ και αρκετό καιρό. Η κίνηση θα μπορούσε να είναι απόκριση σε προβλήματα υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζονται ευρέως με το iPhone 15 Pro, τα οποία η Apple αντιμετώπισε μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

  16. Εκτεταμένη αποθήκευση

  Και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro

  Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι διαθέσιμα με διπλάσια μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης από τα μοντέλα iPhone 15 Pro, αυξάνοντας από 1TB σε 2TB, σύμφωνα με μια φήμη. Η κίνηση λέγεται ότι είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της Apple σε φλας NAND Quad-Level Cell (QLC) υψηλότερης πυκνότητας για μοντέλα υψηλότερης αποθήκευσης. Η χρήση του QLC NAND από την Apple θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να χωρέσει περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε μικρότερο χώρο και είναι λιγότερο δαπανηρή από το NAND Triple-Level Cell (TLC), το οποίο χρησιμοποιούν τα τρέχοντα iPhone. Στα αρνητικά, το QLC έχει συγκριτικά πιο αργές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής.

  17. Αυξημένη μνήμη

  iPhone 16 & iPhone 16 Plus

  Τα μοντέλα iPhone 16 και iPhone 16 Plus της Apple έχουν φημολογηθεί ότι διαθέτουν και τα δύο 8 GB RAM, μια αύξηση σε σχέση με τα 6 GB RAM στο iPhone 15 και το iPhone 15 Plus. Περισσότερη μνήμη θα πρέπει να ισοδυναμεί με βελτιωμένη απόδοση για πολλαπλές εργασίες στο iPhone.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.