Friday, October 30, 2020

Jon Prosser: Οικονομικότερο Apple Watch, Apple gaming χειριστήριο, AirPods Studio, iPhone 12 χωρίς 120 Hz

O γνωστός για τις παρουσιάσεις διαρροών εκ των έσω της Apple Jon Prosser σε μια σειρά από tweet τους σήμερα Παρασκευή ανανέωσε το τι να περιμένουμε από την Apple.

Ένα οικονομικότερο Apple Watch

Σύμφωνα με τον ίδιο μια πιο οικονομική έκδοση του Apple Watch. Δεν αναφέρει αν αυτή η νέα συσκευή δεν θα έχει κάποια χαρακτηριστικά. Από φήμες έχουμε μια ένδειξη πως η Apple ίσως κυκλοφορήσει ένα Apple Watch με σασί από πλαστικό για πρώτη φορά που θα είναι σαφώς πιο οικονομικό από τα αντίστοιχα που είναι από αλουμίνιο ή τιτάνιο.

Ο πηγαίος κώδικας της iOS 14 έκδοσης έχει δώσει επίσης ενδείξεις για ένα Kids Mode στο watchOS λογισμικό. Αυτό το mode μπορεί να έχει δαχτυλίδια δραστηριοτήτων που είναι πιο κατάλληλα για παιδιά που θα φοράνε μια τέτοια συσκευή. Ίσως λοιπόν η Apple δουλεύει σε ένα Apple Watch μοντέλο που θα είναι συγκεκριμένο για την χρήση του από παιδιά;

To πρώτο ARM Mac

Η Apple στο WWDC 2020 ανακοίνωσε πως μια μεγάλη κίνηση που θα φέρει την αλλαγή των Mac υπολογιστών από Intel επεξεργαστές σε ARM επεξεργαστές σχεδιασμού της Apple σε ένα βάθος χρόνου 2 ετών. Σύμφωνα με τον Prosser το πρώτο ARM Mac θα είναι ένα 13.3 ιντσών MacBook Pro μοντέλο.

Δεν αναφέρει πότε αυτή η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη αλλά η ίδια η Apple έχει αναφέρει πως ένα τέτοιο μηχάνημα, το πρώτο, θα αποκαλυφτεί πριν το 2020.

Apple game χειριστήριο

Ο Twitter leaker @L0vetodream είχε αναφέρει τον Απρίλιο πως η Apple δούλευε πάνω σε ένα δικό της game χειριστήριο το οποίο θα κυκλοφορούσε φέτος. Σήμερα ο Prosser αναφέρει αυτή την φήμη τονίζοντας πως κάτι τέτοιο ισχύ και το χειριστήριο αυτό θα έρθει να ανταγωνιστεί τα Playstation και Xbox χειριστήρια.

Το νέο αυτό αξεσουάρ μπορεί να λανσαριστεί μαζί με ένα αναβαθμισμένο Apple TV που φημολογείται επίσης και το οποίο θα έχει καλύτερα γραφικά μέσω ενός A12Z επεξεργαστή της Apple ενώ παράλληλα θα έχει και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο κάνοντας την συσκευή αυτή καλύτερη στον τομέα της gaming εμπειρίας του χρήστη.

iPhone 12

Η Apple αναμένεται να αναβαθμίσει την iPhone σειρά της με νέα μοντέλα φέτος με διαφορετικές διαστάσεις στις οθόνες τους, 5G συμβατότητα και άλλα νέα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά που φημολογούνταν ήταν η 120 Hz Pro Motion τεχνολογία ρυθμού ανανέωσης της οθόνης.

Η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά αυτή την στιγμή στην iPad Pro σειρά. O Prosser αναφέρει πως δεν θα έρθει τελικά στα iPhone φέτος.

Επιπλέον

Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων ο Prosser έδωσε μερικές ακόμη απαντήσεις. Τόνισε πως δεν πιστεύει και πάρα πολύ στην έλευση ενός AirPower ασύρματου φορτιστή από την Apple. Για τα AirPods Studio ο ίδιος πιστεύει πως όντως θα κυκλοφορήσουν και πως έρχονται αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ούτε την ακριβή ημερομηνία διάθεσης τους ούτε την τιμολόγηση που θα έχουν.

Ένα από τα tweet του επίσης ανέφερε πως “Στο πολύ άμεσο μέλλον, είτε οι άνθρωποι το πιστεύουν είτε όχι, το iPad θα σκοτώσει τον παραδοσιακό Mac” χωρίς όμως να αναφέρει κάτι άλλο.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η υπηρεσία Apple One από σήμερα διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Η νέα bundle υπηρεσία της Apple με την ονομασία Apple One είναι από σήμερα διαθέσιμη και στην χώρα μας.

Οι υπηρεσίες της Apple έχουν συγκεντρώσει πάνω 585 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές

Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χθες ο Tim Cook ανέφερε πως η Apple πλέον έχει 585 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές για όλες...

Το ‘South of the Circle’ έγινε διαθέσιμο στην Apple Arcade υπηρεσία

Η Apple Arcade υπηρεσία της Apple έχει ήδη έναν πλούσιο κατάλογο παιχνιδιών. Αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία δεν συνεχίζει να τον εμπλουτίζει όμως...

Έρχονται στο Netflix – Νοέμβριος 2020

https://www.youtube.com/watch?v=ron79E1pF0I&feature=youtu.be ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ NETFLIX Το Στέμμα: Σεζόν 4 (15/11/2020) - The Crown:...

Η αργοπορημένη διάθεση στην αγορά των iPhone 12 “έκρυψαν” ένα τεράστια κερδοφόρο οικονομικό τρίμηνο...

Η αργοπορημένη διάθεση των iPhone 12 φέτος αυτόματα σημαίνει πως τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Apple χθες ήταν κατά πολύ καλύτερα...

Η πανδημία εκτοξεύει τη ζήτηση για υπολογιστές στην Ευρώπη

Υψηλές …πτήσεις συνεχίζει να κάνει η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παγκοσμίως και οι...