Η Apple μπορεί να μην παρουσίασε όσο έπρεπε ένα πολύ μεγάλο χαρακτηριστικό των οθονών που συναντούμε φέτος στα iPhone Xs και iPhone Xs Max.

Με βάση μια σειρά επιστημονικών τεστ που έγιναν στο πανεπιστήμιο της Tsing-Hua στην Ταϊβάν είχαν την απόδειξη πως οι νέες αυτές OLED οθόνες είναι καλύτερες για τα μάτια σας και την υγεία αυτών σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα iPhones.

Τα iPhone Xs και iPhone Xs Max είναι η δεύτερη γενιά iPhone που ενσωματώνουν μια OLED οθόνη. H Apple υιοθέτησε αυτή την τεχνολογία για πρώτη φορά με την έλευση των iPhone X.

Πρόσφατα το DisplayMate απέδειξε πως το iPhone Xs Max έχει την καλύτερη οθόνη στην αγορά.

Τώρα και με βάση την πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε έχουμε την απόδειξη πως το iPhone Xs Max δίνει 20% υψηλότερο MPE (Maximum Permissible Exposure) από ότι το iPhone 7.

Το MPE μετράει τον χρόνο που χρειάζεται το μάτι μας για να ξεκινήσει κάποια φλεγμονή από την συνεχή έκθεση του σε μια οθόνη. Το iPhone 7 είχε ένα σκορ στα 288 δευτερόλεπτα, ενώ το iPhone XS Max είχε ένα σκορ στα 346 δευτερόλεπτα κάτι που δείχνει πως οι χρήστες του μπορούν να κοιτάνε συνεχώς την οθόνη για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των ματιών τους.

Η οθόνη του iPhone Xs Max δεν θα επηρεάσει επίσης τον ύπνο σας όσο η οθόνη του iPhone 7. Οι επιστήμονες βρήκανε πως το iPhone Xs Max έχει ένα Melatonin Suppression Sensitivity σκορ στα 20.1%. Προς σύγκριση το iPhone 7 είχε ένα σκορ στα 24.6%. Το τεστ αυτό μετράει το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη και που είναι ικανό να επηρεάσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας.