Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή. Για όσους δε με ξέρουν, είμαι ο Γιάννης Σκλήκας, ένας Έλληνας Developer, που ζει στην Ολλανδία. Για καλή μου τύχη, η χώρα που ζω, έχει 3 Apple Stores, ένα στη Χάγη, ένα στο Άμστερνταμ και ένα στο Haarlem. Ευτυχώς, το Apple Store της Χάγης είναι 20 λεπτά μακριά από το σπίτι μου. Έτσι λοιπόν, αλλά και με βάση αυτά που είχα δει και ακούσει για το 6, αποφάσισα ότι ήθελα να κάτσω στην ουρά για να το αγοράσω! Έτσι λοιπόν, πολύ νωρίς στα ξημερώματα (ή μήπως πρέπει να πω “αξημέρωτα” ) της προηγούμενης Παρασκευής, της ημέρας κυκλοφορίας δηλαδή του iPhone 6 στην Ολλανδία, αποφάσισα να κάτσω στην ουρά του Apple Store της Χάγης.

post-5413-0-61694300-1411841394

Είναι πραγματικά μία μοναδική εμπειρία, την οποία άμα θέλετε θα την περιγράψω σε μήνυμα παρακάτω! Ο κόσμος και η εμπειρία που βιώνεις όταν είσαι στην ουρά, αποτελεί από μόνο του λόγο για να κάτσεις στην ουρά. Ύστερα λοιπόν από αρκετές ευχάριστες ώρες αναμονής, έφτασε και η σειρά μου να μπω στο store!

2

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος! Όταν έφτασα λοιπόν, με το τυπικό εξαιρετικό service της Apple για όσους ήταν στην ουρά (ξανά, άμα θέλετε περιγράφω αυτήν την εμπειρία σε μήνυμα παρακάτω), είχα τη συσκευή μου, το iPhone 6 Space Gray με 64GB, στα χέρια μου εντός 5 λεπτών.

3

Τότε, αφού έφτασα σπίτι, ήρθε η ώρα να κάνω τα τυπικά, iCloud Backup το iPhone 5 και restore and sync στο νέο iPhone 6. Το review θα είχε γίνει χτες άμα αυτό είχε κρατήσει λιγότερο, αλλά στην τελική καλύτερα, γιατί είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω παραπάνω πράγματα. Από τα πρώτα πράγματα που προσέχεις είναι βασικά η οθόνη. Είναι πιο καθαρή, πιο φωτεινή και κυρίως, πιο μεγάλη! Αυτό, κάνει μεγάλη διαφορά σε όλο το OS! Βλέπεις και χειρίζεσαι πιο πολλά πράγματα. Δυστυχώς βέβαια, λίγες είναι οι εφαρμογές που έχουν προσαρμοστεί ακόμα σε αυτό το νέο μέγεθος. Είναι εμφανές όταν μια εφαρμογή δεν υποστηρίζει ακόμα το νέο μέγεθος, αλλά όχι και πολύ, σαν όταν αποκτήσαμε retina devices και οι εφαρμογές κάνανε scale up.

Δεύτερο και εξίσου εμφανές χαρακτηριστικό είναι ότι, για εμένα τουλάχιστον, το one hand use είναι ακόμα δυνατό! Αυτό όπως συνειδητοποίησα και στο store, δε μπορεί να ειπωθεί για το μεγαλύτερο αδερφάκι του 6, το 6 Plus. Στο 6 Plus, δε μπορώ να φτάσω την άκρη του πληκτρολογίου χωρίς να πονέσω από το τέντωμα και το ίδιο ισχύει και για τις άλλες άκρες της οθόνης. Στο iPhone 6 μου, έχω πλέον ξεχάσει ότι το reachability αποτελεί feature, γιατί απλά, δε μου χρειάστηκε ποτέ! Θεωρώ ότι το μέγεθος του 6 είναι το πλέον ιδανικό για iPhone. Όμως, δεν έχω ακόμα αναφερθεί στα 2 πιο σημαντικά και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που γνώρισα την επόμενη μέρα!

Ειλικρινά, δε ξέρω με ποιο να ξεκινήσω, γιατί για εμένα και τα 2 έχουν εξίσου μεγάλη σημασία! Ας ξεκινήσω λοιπόν με τη μπαταρία… Είναι απίστευτη! Καταρχάς, η μπαταρία όταν πήρα το iPhone από το store, ήταν κάτω από τη μέση και όταν αισίως τελείωσαν όλα τα backups, λίγο αργότερα η μπαταρία άδειασε. Φυσικά, δε μιλάμε για μικρή διαφορά ώρας, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 9 το βράδυ με μπαταρία κάτω από τη μέση και heavy use! Έμεινα έκπληκτος, όταν ήρθα στο δωμάτιο μου, 1:30 ώρα αργότερα και είδα τη μπαταρία στο 100%! Οπότε, πρωτίστως, έχουμε ταχύτατα charge cycles. Αποφάσισα, όμως, να αφήσω τη συσκευή στην πρίζα μέχρι το πρωί, γιατί ήθελα να δοκιμάσω τη διάρκεια ζωής της σήμερα, από το 100%. Τελικά, δηλώνω έκπληκτος! Με τη χρήση που έκανα, το iPhone 5 άδειαζε στα μισά της ημέρας! Σήμερα, με 3:30 ώρες χρήσης και 9 standby,έχω σχεδόν 70% μπαταρία! Μου φαίνεται απίστευτο, και όμως, είναι αληθινό!

Επιπλέον, οφείλω να αναφερθώ στην κάμερα! Είναι εξαιρετική! Ακόμα και σε σχέση με το iPhone 5s, σε side by side Photos που πήρα σήμερα, η διαφορά ήταν μεγάλη! Πολύ περισσότερο φως και καλύτερη εστίαση, χάρης στα “Focus Pixels”! Μία φωτογραφία που έβγαλα σήμερα ειδικά, δίνει την εντύπωση του βάθους, όπως οι επαγγελματικές DSLR, μέσω της εστίασης! Όλα αυτά, στο stock Camera app!

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι το ηχείο είναι εμφανίσιμα πιο ισχυρό από το 5 που είχα και ότι ο αισθητήρας για τα βήματα είναι πολύ πιο ακριβής σε σχέση με του 5s. Αυτό, το επιβεβαίωσα, ύστερα από 5 km περπάτημα σήμερα.

Ας κλείσω λοιπόν λέγοντας ότι το iPhone 6 είναι μία εξαιρετική συσκευή! Όχι μόνο από άποψη design, που μου αρέσει περισσότερο από του 5 και του 5s, αλλά και με βάση όλα τα υπόλοιπα, που επειδή είναι όλα σε μία συσκευή, δημιουργούν στο σύνολο μία υπερ-συσκευή!

UPDATED:

Με μεγάλη ευχαρίστηση λοιπόν, περιγράφω! Πρώτα απ’όλα, πήγα νωρίς και όπως βλέπετε από τη φωτό, πολύ νωρίς. Μόλις 5 λεπτά αφού ήρθα στήσανε τις γνωστές μεταλλικές μπάρες απ’έξω, για να κάνει ο κόσμος σειρές! (Αυτή η φωτό είναι από το Apple Store της Χάγης αργότερα)2671224

Όποτε είχαμε ένα εξαιρετικό service από την αρχή! Στην πρώτη φωτογραφία του αρχικού ποστ, αυτός με το μπλε T – Shirt είναι ένας Apple Staff, που μας ρώτησε τι θέλαμε και μας το έκανε reserve. Είχε επίσης μαζί του και το 6 και το 6+, για να μπορούμε να αποφασίσουμε Εγώ εκεί έγινα 100% σίγουρος ότι ήθελα το 6 και όχι το 6+. Κατ’αρχάς, πρέπει να πω το ίσως πιο αδιάφορο για μερικούς, αλλά ίσως πιο σημαντικό για άλλους. Τα αξημέρωτα, είχε πιο πολύ κόσμο στην ασφάλεια, παρά στην ουρά! Ίσως για αυτό να μην έχει σημειωθεί ποτέ έγκλημα στην ουρά. Έχοντας πει αυτό, μας κεράσανε πολλά πράγματα επειδή ήμασταν από τους πρώτους. Πρώτα απ’όλα, μας έδιναν ένα μπουκάλι νερό σε όλους δωρεάν. Μετά, πέρασαν από τα Starbucks και είχαν σοκολάτα, καφέ και brownies για όλους! Και στο τέλος, μηλόπιτα από τα McDonald’s για όλους μας!

Πίσω στο θέμα του reservation λοιπόν. Άμα έχει γίνει το reservation, αυτό αποτελεί εγγύηση ότι θα πάρεις την συσκευή! Είναι αυτή η λευκή καρτούλα στην αρχική ανάρτηση, που λέει “Je bent er bijna”, που στα Ολλανδικά σημαίνει, “Είσαι σχεδόν εκεί!”, σαν να μας λέει, λίγο ακόμα Οπότε από εκεί και πέρα περιμέναμε. Αλλά οι ώρες περάσανε ευχάριστα. Έχεις κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα και περνάς ωραία μιλώντας, λέγοντας αστεία κλπ. Για τα παραπάνω και μόνο, θα ξαναπήγαινα άνετα, πολύ ωραία εμπειρία!

Όταν τελικά ήρθε η ώρα να μπω, έχει προσωπικό η Apple μόνο για να φωνάζει με ενθουσιασμό “ΓΟΥΥΥ” στην είσοδο Είχε και αυτό την πλάκα του Μέσα, ήρθε ένας για να σου μιλήσει και ήταν ξεκάθαρα one on one service. Του δείχνεις την κάρτα (αυτή τη λευκή που λέγαμε), σου δίνει τη συσκευή. Όμως δε τελειώνει εκεί! Βλέπετε και επιλέγετε θήκες μαζί, άμα θέλετε το κάνετε activate εκεί και τα εξηγεί όλα! Εγώ δεν ήθελα, ήθελα να το ανοίξω σπίτι. Οπότε, πληρώνεις αυτόν που είναι μαζί σου και είσαι έτοιμος. Στην έξοδο πάλι “ΓΟΥΥΥ”

Γενικά, η αλήθεια είναι ότι περνάς καλά! Προσωπικά, ποτέ δεν κοιμάμαι πολύ, οπότε δε με πείραξε που ήμουν εκεί από τα αξημέρωτα… Αν με ρωτούσατε αν θα το ξανάκανα, θα σας απάνταγα, ναι εννοείται, ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Έλληνα Developer, Γιάννη Σκλήκα, μοιράζοντάς μας τις εμπειρίες του και τις εντυπώσεις του.

Σχολιασμός στο forum