19.4 C
Athens
Sunday, April 14, 2024
More

  iPhone 15 Pro Max Review: Ακόμη πιο κοντά στο τέλειο

  Το iPhone 15 Pro Max είναι μια βιτρίνα των «καλύτερων καινοτομιών της Apple». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Apple περιγράφει το 15 Pro Max στο επίσημο δελτίο τύπου της για το τηλέφωνο, και είναι παρόμοιο με το μάρκετινγκ που ακούμε κάθε χρόνο: Το iPhone της περασμένης χρονιάς ήταν υπέροχο. Αλλά αυτό το νέο; Είναι ό,τι καλύτερο έχει φτιάξει ποτέ η Apple.

  Είναι εύκολο να κάνεις τα στραβά μάτια ακόμη και να γελάσεις όταν η Apple χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα, και εγώ συχνά το κάνω. Αλλά για το iPhone 15 Pro Max, στην πραγματικότητα αισθάνεται δικαιολογημένο. Οι μεγάλες αλλαγές φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο Pro Max είναι λίγες σε αριθμό, αλλά η επίδραση που έχουν στο iPhone 15 Pro Max είναι απίστευτη.

  Το iPhone 15 Pro Max δεν ανακαλύπτει ξανά τη φόρμουλα του iPhone, αλλά είναι απολύτως το πιο ικανό iPhone που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα.

  Δείτε παρακάτω το unboxing μας, τις πρώτες μας εντυπώσεις και μια ειλικρινή όπως πάντα άποψη για την νέα ναυρχίδα της Apple:

  iPhone 15 Pro Max: Σχεδίαση από τιτάνιο

  Μου άρεσε το περσινό iPhone 14 Pro Max αν και τελικά κράτησα το iPhone 14 Pro όπως είχαμε πει τότε. Ήταν ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που θα μπορούσατε να αγοράσετε το 2022.

  Στον περσινό σχεδιασμό τώρα κάτι που το είχα σχολιάσει κιόλας ήταν ο σχεδιασμός του από ανοξείδωτο ατσάλι. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για το τεράστιο μέγεθος και το βάρος του 14 Pro Max να γίνει τόσο ενοχλητικό σε εμένα που έπρεπε να αλλάξω στο μικρότερο iPhone 14 Pro.

  Αυτό ήταν ένα πρόβλημα από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 12 Pro Max το 2020 και επιδεινώθηκε μόνο με τα iPhone 13 Pro Max και iPhone 14 Pro Max. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον με το iPhone 15 Pro Max. Η Apple εγκατέλειψε το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και το αντικατέστησε με ένα “βουρτσισμένο”, ας μας επιτραπεί ο όρος, τιτάνιο — και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά.

  Μπορείτε να το δείτε απευθείας στο φύλλο προδιαγραφών. Το iPhone 15 Pro Max ζυγίζει μόλις 221 γραμμάρια, που είναι μια σημαντική μείωση από τα 240 γραμμαρίων iPhone 14 Pro Max και 13 Pro Max.

  Όταν χρησιμοποιείτε πραγματικά το iPhone 15 Pro Max, νιώθετε πραγματικά αυτή τη διαφορά. Η ελαφρύτερη κατασκευή έγινε αμέσως αντιληπτή όταν έβγαλα το 15 Pro Max από το κουτί του και το κράτησα δίπλα-δίπλα με το 14 Pro Max είναι διαφορά μέρας και νύχτας.

  Και δεν είναι μόνο το μικρότερο βάρος που κάνει το iPhone 15 Pro Max πιο ευχάριστο στο κράτημα. Εκτός από το ότι είναι κατά ένα χιλιοστό λεπτότερο, η Apple στρογγύλεψε ελαφρώς το μπροστινό και το πίσω γυαλί για να ταιριάζει πιο ομαλά στο πλαίσιο από τιτάνιο. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι αιχμηρές, συχνά επώδυνες άκρες των iPhone 14 Pro, iPhone 13 Pro και iPhone 12 Pro έχουν τελικά εξαφανιστεί.

  Όταν τα προσθέσετε όλα αυτά μαζί, το iPhone 15 Pro Max καταλήγει να είναι το πιο άνετο Pro Max iPhone που έχω κρατήσει ποτέ. Οι επίπεδες πλευρές του πλαισίου εξακολουθούν να σας δίνουν ένα ασφαλές κράτημα στο τηλέφωνο, αλλά δεν είναι πλέον αφόρητα βαρύ και δεν σκάβει στις παλάμες σας.

  Αν αυτό είναι το μέλλον του σχεδιασμού του iPhone για το άμεσο μέλλον, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος. Εκτίμησα σχεδόν κάθε πτυχή του iPhone 14 Pro Max, με την αίσθηση του στο χέρι όμως να είναι μια παραφωνία.

  Η Apple το διόρθωσε πλήρως με το iPhone 15 Pro Max και ελπίζω πραγματικά να συνεχίσει σε αυτήν την πορεία για τα επόμενα χρόνια.

  Τέλος, το Natural Titanium (το χρώμα που επιλέξαμε για φέτος) είναι 100% το χρώμα που πρέπει να αποκτήσετε φέτος, είναι απλά εκπληκτικό και δεν γεμίζει δαχτυλιές εύκολα αν για κάποιο λόγο ειδικά αποφασίσετε να μην το έχετε σε μια θήκη….

  iPhone 15 Pro Max: Action κουμπί

  Αν η σχεδίαση από τιτάνιο είναι η Νο. 1 αγαπημένη μου αλλαγή με το iPhone 15 Pro Max, δεν απέχει πολύ από αυτό το νέο κουμπί Action. Από το αρχικό iPhone το 2007, η Apple έχει συμπεριλάβει έναν διακόπτη κουδουνίσματος/σιωπηλού πάνω από τα κουμπιά έντασης ήχου για γρήγορη ενεργοποίηση ή σίγαση των ήχων κλήσης και των ειδοποιήσεων σας.

  Στο iPhone 15 Pro Max, ωστόσο, αυτό έχει αντικατασταθεί με ένα προσαρμόσιμο κουμπί – που ονομάζεται κουμπί δράσης. Από προεπιλογή, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ενεργοποιείται και απενεργοποιείται η αθόρυβη λειτουργία (όπως ακριβώς ο παλιός διακόπτης).

  Λειτουργεί πολύ καλά για αυτό, εμφανίζοντας ένα αναδυόμενο παράθυρο στο Dynamic Island και παίζοντας τα ίδια απτικά που έχετε συνηθίσει όταν πατάτε τον παλιό διακόπτη. Αλλά η πραγματική μαγεία βρίσκεται σε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να κάνετε με αυτό.

  Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο εικονίδιο του κουμπιού δράσης και μπορείτε να αλλάξετε εντελώς τη λειτουργία του κουμπιού. Εκτός από την ενεργοποίηση της αθόρυβης λειτουργίας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί για:

  • Ενεργοποιήστε μια λειτουργία εστίασης
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα
  • Ανάψτε τον φακό
  • Ξεκινήστε μια φωνητική σημείωση
  • Ενεργοποιήστε την εφαρμογή Μεγεθυντικός φακός
  • Εκτελέστε μια συντόμευση Siri
  • Εκκινήστε ένα εργαλείο προσβασιμότητας

  Ορισμένες από αυτές τις ενέργειες μπορούν επίσης να προσαρμοστούν περαιτέρω. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς ποια λειτουργία εστίασης θέλετε να εκκινήσετε αν επιλέξετε αυτήν την επιλογή. Εάν έχετε επιλέξει την επιλογή κάμερας, μπορείτε να βάλετε το κουμπί να εκκινήσει την κύρια κάμερα, τη λειτουργία selfie, την εγγραφή βίντεο, τη λειτουργία Πορτραίτου ή τη selfie πορτραίτου.

  Έχω ρυθμίσει το κουμπί Action για να ανοίγει την κύρια κάμερα από τότε που ξεκίνησα την κριτική μου και ήταν απείρως πιο εύκολο να ανοίξω την κάμερα σε σύγκριση με τη (συχνά αναξιόπιστη) συντόμευση στην οθόνη κλειδώματος.

  Αν και όλα αυτά είναι υπέροχα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά με την επιλογή Συντομεύσεις. Υπάρχουν μερικές προτεινόμενες συντομεύσεις από προεπιλογή, όπως το άνοιγμα όποιας εφαρμογής θέλετε, η εκκίνηση μιας νέας σημείωσης στην εφαρμογή Notes και η εκκίνηση του Spotify για την αναγνώριση ενός τραγουδιού. Όλα αυτά είναι φανταστικά, αλλά είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου του δυνατού.

  Για παράδειγμα, έχουμε ήδη δει μια συντόμευση που μπορεί να εκτελέσει πολλές ενέργειες με βάση τον προσανατολισμό στον οποίο κρατάτε το iPhone σας. Είναι ευρηματικό.

  Όσο και αν μου αρέσει να χρησιμοποιώ το κουμπί Δράση, το μεγαλύτερο παράπονό μου είναι ότι δεν μπορώ να κάνω περισσότερα με αυτό. Ως έχει, ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Δράση είναι με ένα πάτημα και να το κρατήσετε πατημένο, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζεται πάντα στο να κάνει μόνο ένα πράγμα τη φορά.

  Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην υπάρχουν επιλογές διπλού και τριπλού πατήματος και ελπίζω πραγματικά η Apple να εξετάσει το ενδεχόμενο να τις προσθέσει σε μια ενημέρωση λογισμικού στη συνέχεια.

  iPhone 15 Pro Max: Κάμερα

  Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις κάμερες του iPhone 15 Pro Max. Με την πρώτη ματιά, δεν φαίνεται ότι έχει αλλάξει κάτι. Το iPhone 15 Pro Max διαθέτει κύρια κάμερα 48 megapixel (MP), κάμερα ultrawide 12 MP και κάμερα τηλεφακού 12 MP με διάφραγμα f/1.78, f/2.2 και f/2.8, αντίστοιχα. Για όσους παρακολουθούν αυτά τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ακριβώς οι ίδιες προδιαγραφές με το iPhone 14 Pro Max.

  Αλλά υπάρχουν διαφορές πέρα από αυτούς τους αριθμούς….

  Αρχικά, η κύρια κάμερα στο iPhone 15 Pro Max έχει τώρα λήψεις από προεπιλογή 24MP αντί για 12MP όπως πέρυσι — δίνοντάς σας περισσότερες λεπτομέρειες σε κάθε εικόνα. Η λήψη φωτογραφιών ανθρώπων, σκύλων ή γατών καταγράφει αυτόματα πληροφορίες βάθους, ώστε να μπορείτε να τις μετατρέψετε σε λήψεις σε λειτουργία Πορτραίτου στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

  Έχετε επίσης τη νέα επεξεργασία εικόνας Smart HDR 5 της Apple για βελτιωμένα χρώματα. Και η κάμερα τηλεφακού στο iPhone 15 Pro Max υποστηρίζει πλέον οπτικό ζουμ 5x αντί για το παλιό μέγιστο 3x.

  Μερικές από αυτές τις αναβαθμίσεις ακούγονται μεγαλύτερες από άλλες, αλλά το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να γνωρίζετε είναι ότι το iPhone 15 Pro Max τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες.

  Η κύρια κάμερα 48MP ήταν μια απόλαυση για λήψη. Τα χρώματα φαίνονται απίστευτα στο μάτι μου, βρίσκοντας μια ωραία ισορροπία ρεαλισμού και χαρακτήρα. Οι φωτογραφίες δεν φαίνονται τόσο «καθαρές» όσο μερικές φορές στο iPhone 14 Pro Max, οι φωτεινοί ουρανοί δεν φαίνονται τόσο συχνά και η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

  Παρόμοια εντυπωσιακή ήταν η 5x κάμερα του τηλεφακού. Όχι, δεν φτάνει τα ίδια οπτικά ύψη με τηλέφωνα όπως το Samsung Galaxy S23 Ultra με 10x οπτικό ζουμ. Αν θέλετε ένα smartphone να κάνει ζουμ σε εξωφρενικές αποστάσεις 30x, 50x ή 100x, το iPhone 15 Pro Max δεν είναι το τηλέφωνο για εσάς. Αλλά αν θέλετε μια κάμερα τηλεφακού που προσφέρει από τις καλύτερες εικόνες 5x που έχετε δει, το iPhone 15 Pro Max είναι αυτό.

  Αν και το άλμα από το 3x στο 5x δεν είναι πρωτοποριακό, σας φέρνει ουσιαστικά πιο κοντά στα θέματά σας. Και όταν είστε σε όλη τη διαδρομή στο 5x, ο φακός τετραπρισμού της Apple κάνει μια φανταστική δουλειά διατηρώντας πολλές λεπτομέρειες και υπέροχα χρώματα – καθιστώντας δύσκολο να παρατηρήσετε οποιαδήποτε έντονη διαφορά ποιότητας μεταξύ αυτού και της κύριας κάμερας.

  Συχνά βρέθηκα σε καταστάσεις με το iPhone 14 Pro Max όπου ένιωθα ότι έχασα μοναδικές ευκαιρίες φωτογραφίας λόγω αυτού του ζουμ 3x.

  Τέλος, όλες οι άλλες κάμερες κρατούν το ίδιο άριστα. Η υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP είναι αμετάβλητη από πέρυσι και έχει εξαιρετική απόδοση, παρέχοντας ακριβή χρώματα και ευρύ οπτικό πεδίο με ελάχιστη παραμόρφωση των άκρων. Επίσης, εξακολουθεί να λειτουργεί ως κάμερα macro και τα αποτελέσματα από αυτήν συνεχίζουν να είναι μερικά από τα αγαπημένα μου από μια λειτουργία macro σε ένα τηλέφωνο. Και αν χρειαστεί να τραβήξετε μια selfie, ο ίδιος εξαιρετικός αισθητήρας 12 MP (με αυτόματη εστίαση) από τη σειρά iPhone 14 επιστρέφει εδώ.

  Εν ολίγοις, οι κάμερες του iPhone 15 Pro Max ήταν μια χαρά στη χρήση. Η λεπτομέρεια στις εικόνες είναι εξαιρετική, τα χρώματα φαίνονται αισθητά καλύτερα από πέρυσι και η νέα κάμερα τηλεφακού είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική.

  Το iPhone παραμένει ένα εξαιρετικό εργαλείο λήψης βίντεο, με μεγάλη ποικιλία επιλογών φακού, λειτουργία δράσης για λήψη πχ ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου του παιδιού σας χωρίς τρεμούλιασμα που προκαλεί ναυτία και λειτουργία κινηματογράφου για όταν θέλετε να τραβήξετε βίντεο ποιότητας.

  Το τελευταίο, παρεμπιπτόντως, λειτουργεί ακριβώς όπως η φωτογραφία σε λειτουργία πορτρέτου, καθώς μπορείτε, κατά τη λήψη βίντεο, να μετατοπίσετε την εστίαση από το ένα θέμα στο άλλο με ένα μόνο άγγιγμα (στη δημιουργία ταινιών, αυτή είναι η δουλειά του εξολκέα εστίασης). Αυτό που μπορεί να κάνει το iPhone 15 Pro Max που δεν μπορείτε με την παραδοσιακά είναι να αλλάξετε το σημείο εστίασης του βίντεο μετά τη λήψη. Είναι κάτι περισσότερο από ένα προσεγμένο κόλπο και θα μπορούσε να είναι χρήσιμο αν ξεχάσετε να εστιάσετε στο σωστό θέμα κατά την αρχική λήψη.

  Όσον αφορά την ποιότητα βίντεο, το iPhone 15 Pro Max παραμένει αήττητο: λαμβάνετε εξαιρετικά καθαρά πλάνα με εξαιρετική σταθεροποίηση βίντεο σε ποιότητα έως και 4K60. Ο νέος φακός zoom 5X θα είναι σίγουρα χρήσιμος για τους βιντεογράφους, δίνοντάς σας περισσότερη ελευθερία κατά το καδράρισμα σκηνών και τη ρύθμιση λήψεων. Βοηθάει επίσης ότι η σταθεροποίησή του είναι εξαιρετική.

  Το πραγματικό εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το USB-C και το ProRes. Ναι, μπορείτε να κάνετε εγγραφή απευθείας σε έναν SSD και ναι, είναι τόσο εύκολο όσο το plug and play, εμφανίζεται ένα εικονίδιο στην εφαρμογή της κάμερας και όλα τα πλάνα σας πηγαίνουν σε ξεχωριστό φάκελο στο SSD. Απίστευτα εύκολο και η ποιότητα ProRes είναι πραγματικά, πραγματικά εντυπωσιακή.

  Φυσικά, αυτό παραμένει ένα πολύ εξειδικευμένο και επαγγελματικό χαρακτηριστικό: το βίντεο ProRes είναι τεράστιο και μόνο ένα λεπτό μπορεί να πάρει σχεδόν 15 GB χώρου, αλλά όσοι ενδιαφέρονται για το βίντεο θα το λατρέψουν απολύτως.

  iPhone 15 Pro Max: Όθονη

  Η οθόνη του iPhone 15 Pro Max είναι εξαιρετική. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να πούμε γι ‘αυτό, δεδομένου ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του iPhone 14 Pro Max.

  Εξακολουθείτε να έχετε μια οθόνη OLED 6,7 ιντσών με ανάλυση 2796 x 1290 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Τα επίπεδα φωτεινότητας είναι επίσης τα ίδια, αποδίδοντας 1.000 nits για τυπική μέγιστη φωτεινότητα, 1.600 nits για προβολή περιεχομένου HDR και έως 2.000 nits για μέγιστη φωτεινότητα εξωτερικού χώρου.

  Με απλά λόγια, είναι μία από τις οθόνες με την καλύτερη εμφάνιση που θα βρείτε σε ένα smartphone σήμερα.

  Τα χρώματα είναι υπέροχα και γεμάτα χρώματα, αλλά όχι υπερκορεσμένα με τον τρόπο που μπορεί να είναι ορισμένα τηλέφωνα Samsung. Ο ρυθμός ανανέωσης 120 Hz επιτρέπει επίσης τα πάντα να φαίνονται ομαλά.

  Παρόμοια με πέρυσι, αυτή η οθόνη είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί πάντα και εξακολουθεί να έχει το Dynamic Island στην κορυφή. Η πάντα ανοιχτή οθόνη της Apple εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες στην αγορά.

  iPhone 15 Pro Max: Απόδοση

  Οι επιδόσεις δεν αποτελούν πρόβλημα για το iPhone εδώ και χρόνια, αλλά όπως πάντα, η Apple αποφάσισε να αναβαθμίσει ξανά τα πράγματα με το νέο της τσιπ A17 Pro.

  Αυτό είναι το chipset που τροφοδοτεί τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max και μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με το τσιπ A16 Bionic του περασμένου έτους.

  Εξακολουθεί να έχει έξι πυρήνες CPU και ο 16πύρηνος Neural Engine είναι ο ίδιος αριθμός με πέρυσι, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.

  Τώρα έχετε μια GPU έξι πυρήνων αντί για πέντε πυρήνες, το Neural Engine μπορεί να εκτελέσει περισσότερες από τις διπλάσιες λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (17 τρισεκατομμύρια έως 35 τρισεκατομμύρια), η RAM έχει αυξηθεί στα 8 GB από 6 GB και το A17 Pro είναι το πρώτο chip που θα κατασκευαστεί σε 3nm (σε σύγκριση με το σχέδιο 4nm του A16).

  Το iPhone 15 Pro Max είναι πολύ γρήγορο. Εντάξει, αλλά τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια;

  Το iPhone 15 Pro Max είναι πονηρά γρήγορο — όπως ήταν το iPhone 14 Pro Max. Οι εφαρμογές ανοίγουν χωρίς δισταγμό, η κύλιση και το σάρωση αισθάνονται όσο πιο ομαλά γίνεται και δεν έχω συναντήσει ακόμη σημάδια επιβράδυνσης ή κάποιου κολλήματος.

  Είτε κάνω κύλιση στα Threads, περιηγούμαι σε ιστότοπους στο Safari ή βγάζω πάρα πολλές φωτογραφίες του παιδιού μου, το iPhone 15 Pro Max δεν συμπεριφέρεται ποτέ σαν να ζητάς πάρα πολλά από αυτό. Αλλά οι μεγάλες αξιώσεις της Apple για το A17 Pro δεν περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή απόδοση.

  Για την Apple, το A17 Pro έχει να κάνει με το gaming.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το iPhone 15, η Apple παρουσίασε τα iPhone 15 Pro και Pro Max που τρέχουν πραγματικά παιχνίδια κονσόλας όπως το Resident Evil Village, το Death Stranding και το Assassin’s Creed Mirage. Έβλεπα επίσης ένα demo του Resident Evil Village κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης για τη σειρά iPhone 15 Pro και φαινόταν πραγματικά εντυπωσιακό.

  Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω παίξει ακόμη κανέναν από αυτούς τους τίτλους για μένα (κανένας από αυτούς δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι αργότερα αυτό το έτος), επομένως είναι δύσκολο να κρίνουμε τις πλήρεις δυνατότητες του A17 Pro από νωρίς. Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, ωστόσο, είναι ότι το A17 Pro εξακολουθεί να είναι ένα θηρίο επιδόσεων ακόμα και χωρίς αυτά τα παιχνίδια κονσόλας διαθέσιμα ακόμα.

  Το παιχνίδι μου για κινητά αυτή τη στιγμή, Call of Duty: Mobile, παίζει χωρίς προβλήματα στο iPhone 15 Pro Max. Τρέχει εύκολα στις μέγιστες ρυθμίσεις για γραφικά και ρυθμό καρέ και το παιχνίδι φαίνεται απίστευτο εξαιτίας αυτού.

  Δεν είμαι σίγουρος αν παρατηρώ μεγάλη διαφορά μεταξύ της αναπαραγωγής του στο iPhone 14 Pro Max, αλλά με βελτιστοποιημένους τίτλους, οι δυνατότητες είναι σαφώς εκεί. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσουμε να ωθήσουμε την απόδοση του iPhone 15 Pro Max στο όριο…

  iPhone 15 Pro Max: Διάρκεια μπαταρίας

  Εντάξει — ας μιλήσουμε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Apple κάνει τον ίδιο ισχυρισμό για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το iPhone 15 Pro Max που έκανε για το iPhone 14 Pro Max πέρυσι: έως και 29 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή έως και 25 ώρες αναπαραγωγής βίντεο σε ροή.

  Η πιο αποδοτική σχεδίαση 3nm του τσιπ A17 Pro θα πρέπει, θεωρητικά, να προσφέρει καλύτερη αντοχή — και το κάνει!

  Αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό. Σε σύγκριση με το iPhone 14 Pro Max μου με iOS 17, το iPhone 15 Pro Max με κρατάει περισσότερο την ημέρα από τον προκάτοχό του. Κατά μέσο όρο, τελειώνω τις περισσότερες μέρες με περίπου 15% διάρκεια μπαταρίας μέχρι να πάω για ύπνο γύρω στις 00:00 (αφού ξεκινήσω τη μέρα μου οπουδήποτε μεταξύ 6:45 π.μ. και 7:30 π.μ.). Καθ’ όλη τη διάρκεια των έξι ημερών παρακολούθησης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας μου, έχω κατά μέσο όρο περίπου 4,7 ώρες λειτουργίας στην οθόνη.

  iPhone 15 Pro Max: Φόρτιση και USB-C

  Ας περάσουμε και στην νέα θύρα USB-C. Ναι, το iPhone 15 Pro Max έχει πλέον θύρα USB-C αντί για Lightning. Αν και δεν με επηρεάζει πραγματικά ως κάποιον που βασίζομαι κυρίως στους φορτιστές MagSafe, είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή.

  Από τα δεκάδες gadget που κατέχω, τα μόνα που χρειάζονταν καλώδιο Lightning τα τελευταία χρόνια είναι τα προηγούμενα iPhone και τα AirPods Max μου.

  Το να έχω ένα iPhone που χρησιμοποιεί πλέον το ίδιο καλώδιο με τα τηλέφωνα Android, το ποντίκι, το πληκτρολόγιο, κ.λπ., είναι ωραίο συναίσθημα. Αυτό που δεν είναι τόσο σπουδαίο, ωστόσο, είναι αυτό που δεν έκανε η Apple με αυτήν την αλλαγή στο USB-C.

  Ναι, τώρα έχετε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο για να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone σας σε άλλη συσκευή, αλλά η Apple έκανε μηδενική βελτίωση στις ταχύτητες φόρτισης. Η εταιρεία εξακολουθεί να υπόσχεται την ίδια φόρτιση 50% σε 35 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα 20 watt.

  Αν και δεν είναι κάτι που χαλάει την συνολική εικόνα, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Apple δεν χρησιμοποίησε αυτή τη μνημειώδη αλλαγή θύρας για να αντιμετωπίσει τελικά την απόδοση φόρτισης.

  Είναι γεγονός ότι τα iPhone είναι από τα smartphone με τη βραδύτερη φόρτιση εδώ και χρόνια και ο ανταγωνισμός συνεχίζει να τα ξεπερνά. Το Samsung Galaxy S23 Ultra προσφέρει ταχύτητες φόρτισης 45 W, αυξάνοντας το από 0-65% σε μόλις 30 λεπτά. Το OnePlus 11 φτάνει μέχρι τα 80 W — παρέχοντας πλήρη επαναφόρτιση από μηδέν έως 100% στο ίδιο παράθυρο 30 λεπτών.

  Είμαι χαρούμενος που το USB-C είναι επιτέλους εδώ και φαντάζομαι ότι θα είναι και όποιος δεν έχει επενδύσει αποκλειστικά σε αξεσουάρ Lightning.

  Αλλά η Apple θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά περισσότερα με τη νέα θύρα και είναι απογοητευτικό να βλέπεις ότι δεν το έκανε.

  iPhone 15 Pro Max: Τελικό Συμπέρασμα

  Δεν είναι μυστικό αυτές τις μέρες ότι το νέο iPhone πιθανότατα θα είναι ένα πολύ καλό smartphone και αυτό δεν έχει αλλάξει με αυτήν την τελευταία γενιά.

  Αλλά όπως ανέφερα στην αρχή αυτού του review, οι αλλαγές που έκανε η Apple φέτος είναι πολύ σημαντικές αν και σε κάποιους μπορεί να φαίνονται πολλές.

  Ο νέος σχεδιασμός από τιτάνιο είναι εξαιρετικός. Φαίνεται εκπληκτικό και αισθάνεται απολύτως υπέροχο. Η καλύτερη αίσθηση στο χέρι το καθιστά επίσης πολύ πιο προσιτό σε όποιον είχε προηγουμένως προβληματιστεί από το πρόβλημα μεγέθους του Pro Max.

  Συνδυάστε το με την ευκολία που συνοδεύει τη θύρα USB-C, την πρόσθετη ευελιξία της κάμερας τηλεφακού 5x και αποτελεί ένα πολύ εντυπωσιακό πακέτο.

  Η προσθήκη USB-C είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά η Apple θα έπρεπε πραγματικά να είχε κάνει περισσότερα με αυτό και τελικά να δώσει στους χρήστες iPhone θεμιτά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν επίσης ένα πρόβλημα. Δεν είναι κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά περίμενα πολλά περισσότερα από αυτό – ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη θρυλική απόδοση της μπαταρίας του iPhone 13 Pro Max.

  Και όσο μου αρέσει το κουμπί Action, θα έπρεπε πραγματικά να εκτελεί περισσότερες από μία ενέργειες.

  Ελπίζω η Apple να ακούσει αυτές τις κριτικές γιατί, αν δώσουν απαντήσεις, θα έκαναν το iPhone 15 Pro Max μια ασταμάτητη δύναμη στην αγορά των smartphone. Ακόμη και με αυτά τα προβλήματα που παραμένουν, το iPhone 15 Pro Max εξακολουθεί να είναι κορυφαίο. Αλλά εδώ είναι το θέμα. Ακόμη και με αυτά τα προβλήματα που παραμένουν, το iPhone 15 Pro Max εξακολουθεί να είναι κορυφαίο. Είναι ακριβό, ναι, αλλά αν θέλετε την καλύτερη εμπειρία iPhone που είναι διαθέσιμη το 2023 – ή ένα από τα καλύτερα smartphone που μπορείτε να αγοράσετε – είναι δύσκολο να μην το αγαπήσετε.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.