22.9 C
Athens
Monday, October 2, 2023
More

  iOS 17: Διαβάστε εδώ τι λένε οι φήμες για τα χαρακτηριστικά, τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και πολλά άλλα

  Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το iOS 17 έρχεται σε λίγες μόνο ημέρες στο WWDC στις 5 Ιουνίου. Αυτό αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενημέρωση λογισμικού της Apple για χρήστες iPhone και συνήθως είναι γεμάτη από νέες δυνατότητες και αλλαγές. Διαβάστε παρακάτω καθώς ολοκληρώνουμε τι λένε οι φήμες επί του παρόντος για τις νέες δυνατότητες του iOS 17 και πολλά άλλα.

  Πότε θα ανακοινώσει η Apple το iOS 17;

  Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 17 στο WWDC τον Ιούνιο. Το WWDC είναι το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple όπου αποκαλύπτει τις νεότερες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων για iPhone, iPad, Mac, Apple TV και Apple Watch. Η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι το WWDC 2023 θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου με μια ειδική κεντρική ομιλία επικεντρωμένη στις νεότερες ανακοινώσεις της.

  Αφού η Apple ανακοίνωσε το iOS 17 στο WWDC τον Ιούνιο, θα κυκλοφορήσει αμέσως μια beta έκδοση της ενημέρωσης στους προγραμματιστές. Κάποια στιγμή τον Ιούλιο, θα κυκλοφορήσει μια δημόσια beta που θα μπορούν να δοκιμάσουν όλοι οι χρήστες iPhone. Στη συνέχεια, η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 17 σε όλους κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα μαζί με τις νέες σειρές iPhone 15 και iPhone 15 Pro.

  Νέες δυνατότητες στο iOS 17

  Ενώ τα προϊόντα υλικού της Apple διαρρέουν μήνες – ή και χρόνια – νωρίτερα, οι διαρροές λογισμικού είναι λιγότερο συχνές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες διαρροές υλικού προέρχονται από την τεράστια αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και όχι από το εσωτερικό της ίδιας της Apple. Η εταιρεία είναι σε θέση να περιορίσει τις διαρροές λογισμικού στο ελάχιστο, επειδή μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων εντός της Apple γνωρίζουν πραγματικά τα σχέδια της εταιρείας.

  Τούτου λεχθέντος, η «μεγάλη εικόνα» του iOS 17 φέτος φαίνεται να είναι ότι θα είναι μια σχετικά μέτρια ενημέρωση όσον αφορά τις νέες δυνατότητες, αλλά δίνεται έμφαση στις «ωραίες» αλλαγές.

  Το Bloomberg ανέφερε ότι το iOS 17 (και οι άλλες πλατφόρμες λογισμικού της Apple) έρχονται σε δεύτερη μοίρα καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των headset AR/VR. Η συσκευή θα μπορούσε επίσης να ανακοινωθεί στο WWDC και θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλη νέα πλατφόρμα υλικού και λογισμικού της Apple μετά το Apple Watch.

  Η Apple πιστεύεται ότι αντλεί πόρους μηχανικής υλικού και λογισμικού από όλη την εταιρεία για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της συσκευής αυτής.

  Το iOS 17 φέρεται να έχει την κωδική ονομασία «Dawn» και βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και δοκιμή εντός της Apple πριν από το WWDC. Το Bloomberg λέει ότι η ενημέρωση “μπορεί να έχει λιγότερες σημαντικές αλλαγές από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί” λόγω της εστίασης στα headset “Reality Pro” μαζί με τα εμπόδια του iOS 16 που η Apple θέλει στην καλύτερη να τα ξεπεράσει και φέρει μια καλύτερη ομαλότητα στο λογισμικό.

  Νέος σχεδιασμός του Κέντρου Ελέγχου;

  Έχοντας αυτό κατά νου, ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει επίσης ότι το iOS 17 θα έχει «ωραία» χαρακτηριστικά που προορίζονται να φέρουν ορισμένες από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες από τους χρήστες. Τουλάχιστον μία φήμη υποδηλώνει ότι μία από τις εστιάσεις της Apple στο iOS 17 θα είναι στο Κέντρο Ελέγχου.

  Όπως έχουμε εξηγήσει, το Κέντρο Ελέγχου στο iOS δεν έχει λάβει αξιοσημείωτες αλλαγές από το iOS 11 και την κυκλοφορία του iPhone X. Αυτή η φήμη υποστηρίζει ότι η Apple προετοιμάζει «σημαντικές αλλαγές» στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone στο iOS 17.

  Επί του παρόντος, το Κέντρο Ελέγχου είναι προς το παρόν προσβάσιμο κάνοντας σάρωση προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του iPhone. Διαθέτει γρήγορη πρόσβαση σε ρυθμίσεις για πράγματα όπως το Wi-Fi και η λειτουργία πτήσης, καθώς και η διεπαφή “Now Playing”. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα πλακίδια στο κάτω μέρος για να συμπεριλάβετε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

  Εφαρμογή Journaling

  Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το iOS 17 πρόκειται να περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια εφαρμογή ημερολογίου που ενσωματώνει δεδομένα από άλλες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένου του Find My. Αυτό φέρεται να περιλαμβάνει μια λειτουργία που ανιχνεύει τη φυσική εγγύτητα ενός χρήστη με άλλα άτομα για τη διάκριση μεταξύ φίλων εκτός εργασίας και συναδέλφων.

  Το Bloomberg επανέλαβε ότι η εφαρμογή ημερολογίου θα περιλαμβάνει δυνατότητες βάσει τοποθεσίας, περιγράφοντας ότι θα χρησιμεύσει ως «επέκταση της υπηρεσίας Find My της εταιρείας και άλλων χαρακτηριστικών τοποθεσίας».

  Fing My και Wallet αναβαθμίσεις

  Μιλώντας για το Find My, ο Mark Gurman αναφέρει ότι τόσο η εφαρμογή Find My όσο και η εφαρμογή Wallet θα λάβουν ενημερώσεις φέτος. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες εδώ, αλλά η εφαρμογή Πορτοφόλι συγκεκριμένα φέρεται να περιλαμβάνει “μερικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις στη διεπαφή χρήστη”.

  Νέες δυνατότητες για την εφαρμογή Υγεία

  Στην εφαρμογή Health στο iOS 17, η Apple φέρεται να σχεδιάζει υποστήριξη για δυνατότητες παρακολούθησης της διάθεσης και των συναισθημάτων. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Bloomberg, θα επιτρέψουν στους χρήστες να καταγράψουν τη διάθεσή τους, να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ημέρα τους και να δουν πώς αλλάζουν οι απαντήσεις τους με την πάροδο του χρόνου.

  Η Apple έχει πιο φιλόδοξα σχέδια για αυτήν τη δυνατότητα στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης «αλγορίθμων για τον προσδιορισμό της διάθεσης ενός χρήστη μέσω της ομιλίας του, ποιες λέξεις έχουν πληκτρολογήσει και άλλα δεδομένα στις συσκευές τους».

  Η εφαρμογή Health θα προσθέσει επίσης υποστήριξη για τη διαχείριση των συνθηκών όρασης φέτος. Ωστόσο, πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό παραμένουν ασαφείς.

  Με βάση αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, η Apple φέρεται επίσης να φέρει την εφαρμογή Health στο iPad για πρώτη φορά. Ιστορικά, η εφαρμογή Health ήταν διαθέσιμη μόνο στο iPhone.

  Sideloading και καταστήματα εφαρμογών τρίτων

  Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Apple φέρεται να ανοίξει το iPhone σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων και σε παράπλευρη φόρτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέρος του iOS 17 αυτό το φθινόπωρο. Αυτό έρχεται ως απάντηση στον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ο οποίος εφαρμόζει μια σειρά από νέες απαιτήσεις σε φορείς εκμετάλλευσης πλατφορμών όπως η Apple.

  Αυτές οι λειτουργίες φέρεται να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο iPhone τους, αλλά η Apple δεν σκοπεύει να το κάνει εύκολο. Οι εικασίες υποδηλώνουν ότι η Apple πιθανότατα θα χρεώσει τους προγραμματιστές να είναι μέρος του προγράμματος και θα χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος διαδικασίας που βασίζεται σε προφίλ διαμόρφωσης.

  Οι νέες δυνατότητες πλευρικής φόρτωσης και καταστημάτων εφαρμογών τρίτων θα είναι διαθέσιμες μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου εφαρμόζεται ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές. Η Apple δεν σχεδιάζει να φέρει τις λειτουργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε άλλες χώρες.

  Λειτουργίες έξυπνης οθόνης

  Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple προετοιμάζεται επίσης να επεκτείνει τις λειτουργίες Always-On εμφάνισης των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Το iOS 17 φέρεται να προσθέσει μια νέα διεπαφή «έξυπνης οθόνης» που λειτουργεί όταν ένα iPhone είναι σε οριζόντιο προσανατολισμό και φορτίζεται.

  Η νέα διεπαφή έξυπνης οθόνης στο iOS 17 θα εμφανίζει στους χρήστες πληροφορίες όπως “ραντεβού στο ημερολόγιο, τον καιρό και ειδοποιήσεις σε στυλ οθόνης έξυπνου σπιτιού”.

  Ενημερώσεις AirPlay και SharePlay

  Το SharePlay, το οποίο είναι το χαρακτηριστικό της Apple που επιτρέπει στους χρήστες iPhone και iPad να παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και άλλο περιεχόμενο μαζί, πρόκειται να λάβει αναβάθμιση ως μέρος του iOS 17.

  Για το AirPlay, η Apple φέρεται να «διεξήγαγε συζητήσεις με ξενοδοχεία και άλλα μέρη που προσφέρουν τηλεοράσεις και ηχεία, με στόχο να διευκολύνει τους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο και ήχο σε συσκευές που δεν κατέχουν».

  Υποστηριζόμενες συσκευές iOS 17

  Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες φήμες σχετικά με το ποιες συσκευές θα υποστηρίζουν το iOS 17 και οι δύο φήμες προέρχονται από πηγές που προηγουμένως ήταν ακριβείς.

  Η πρώτη φήμη πρότεινε ότι το iOS 17 θα σταματήσει την υποστήριξη για τις ακόλουθες συσκευές:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPad (5th generation)
  • 9.7-inch iPad Pro (1st generation)
  • 12.9-inch iPad Pro (1st generation)

  Λίγο μετά τη δημοσίευση αυτής της φήμης, μια άλλη πηγή είπε ότι όλες οι συσκευές που υποστήριζαν το iOS 16 θα υποστηρίζουν επίσης το iOS 17. Αυτή η πηγή ανέφερε ένα ανώνυμο άτομο στην ομάδα ανάπτυξης iOS της Apple.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.