Το iOS 12 δεν αλλάζει την οθόνη του Battery Health που ήταν η απάντηση της Apple στο θέμα υπογχρονισμού των επεξεργαστών των παλαιότερων συσκευών της – ένα θέμα που πόνεσε πολύ την Apple και που γιγαντώθηκε από τα media.

To Battery Health παραμένει σε beta μορφή και στο iOS 12 αλλά πλέον έχουν προστεθεί μια σειρά από αναλυτικά γραφήματα που προσφέρουν μια πλήρη εικόνα στον χρήστη για την κατανάλωση της μπαταρίας αλλά και της φόρτισης της σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

Στο iOS 12 λοιπόν τα στατιστικά αυτά της μπαταρίας βρίσκονται στα Settings -> Battery. Πάνω πλέον από την χρήση της μπαταρίας με τις διάφορες εφαρμογές έχουμε δύο νέα γραφήματα. Το πρώτο ονομάζεται Battery Level και παρουσιάζει το % της αυτονομίας της μπαταρίας ως προς τον χρόνο. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τον χρόνο σε 24ωρη βάση ή να δει το γράφημα με βάση τις τελευταίες 10 ημέρες.

Κάνοντας tap στο γράφημα μπορεί ο χρήστης να εστιάσει σε συγκεκριμένη περίοδο χρονική που τον ενδιαφέρει.

 

Το δεύτερο είναι το Usage Time γράφημα και αποτελεί μια απεικόνιση του πότε η οθόνη της συσκευής ήταν ανοιχτή ή αντίστοιχα κλειστεί με βάση πάλι τον χρόνο και με παρόμοια χαρακτηριστικά με το πρώτο ως προς την διεπαφή του.