Υπάρχουν μια σειρά από horror παιχνίδια για το iOS αλλά είναι πολύ λίγα εκείνα που πραγματικά μπορούν να σας μεταφέρουν επακριβώς μια τρομαχτική εμπειρία, συναίσθημα και ατμόσφαιρα. Αν είστε σαν εμένα το νέο In Fear I Trust θα το παίξετε με κλειστά τα φώτα και τον ήχο στα τέρματα.

Οι περισσότεροι όμως θα προτιμήσετε να κάνετε ακριβώς το αντίθετο….

Η ιστορία του παιχνιδιού που ανήκει στην κατηγορία point and click μυστηρίου ξετυλίγετε σε μια εγκαταλελειμμένη φυλακή ή ερευνητικό κέντρο. Εσείς ως κρατούμενος εκεί ξυπνάτε χωρίς να θυμάστε πως βρεθήκατε εκεί και χωρίς φυσικά να ξέρετε που είναι η έξοδος.

Η ατμόσφαιρα μοναδική και η εικόνα έχει ένα πράσινο φίλτρο που προσθέτει ακόμη περισσότερο στο μοναδικό αυτό περιβάλλον που θα βρεθείτε. Μερικά αντικείμενα θα μπορείτε να τα δείτε από κοντά ενώ κάποια άλλα θα σας απαγορεύεται η πρόσβαση κάνοντας τα ακόμη πιο τρομαχτικά από αν τα βλέπατε σε κοντινή απόσταση.

Μιας και το gameplay είναι βασισμένο σε πρώτο πρόσωπο ποτέ δεν θα μπορείτε να δείτε τι βρίσκεται από πίσω σας ή ακόμη και στα πλάγια σας εκτός αν κινηθείτε ανάλογα. Κάνοντας τα πιστέψτε με σας περιμένουν μερικές τρομαχτικές εκπλήξεις.

Επίσης στο παιχνίδι υπάρχει αίμα και μάλιστα πολύ. Στους τοίχους, στο πάτωμα και όπου μπορείτε να φανταστείτε. Επίσης θα βρείτε πολλά χειρουργικά τραπέζια, καρέκλες που κάποτε άνθρωποι είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή και πολλά ακόμη που θα σας κάνουν να προσέχετε και το παραμικρό σας βήμα στον χώρο.

Ναι υπάρχουν και φαντάσματα από ταλαιπωρημένες ψυχές ενώ θα μπορείτε κάποιες φορές να δείτε και πως πεθάνανε και πιστέψετε με η οπτική αυτή δεν είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Το Soundtrack και αυτό άριστο μετά από λίγο θα σας βάλει τόσο πολύ στο πνεύμα του παιχνιδιού που θα σας φανεί πως κάτι περίεργο συμβαίνει και στον δικό σας χώρο.

Στα μόνα αρνητικά του παιχνιδιού θα αναφέρουμε του πολύ αργούς χρόνους φόρτωσης και την έλλειψη καλών hint σε κάποια puzzles που θα πρέπει να λύσετε.

Το In Fear I Trust θα το βρείτε διαθέσιμο για iPhone όσο και για iPad στην τιμή των 2,69 € εδώ

Σχολιασμός στο φόρουμ