15.6 C
Athens
Thursday, November 30, 2023
More

  Η Apple θα υιοθετήσει το πρότυπο μηνυμάτων RCS για καλύτερη διαλειτουργικότητα με συσκευές Android

  Μετά από χρόνια πίεσης από την Google, η Apple σχεδιάζει να υιοθετήσει το πρότυπο Rich Communication Services (RCS). Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε στο TechRadar και στο 9to5Mac ότι η υποστήριξη για το RCS θα έρθει τον επόμενο χρόνο.

  Αργότερα το επόμενο έτος, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται επί του παρόντος από την Ένωση GSM. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με SMS ή MMS. Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple.

  Σύμφωνα με την Apple, το RCS θα «λειτουργεί παράλληλα με το iMessage» και θα βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών iPhone και Android. Το iMessage θα συνεχίσει να είναι η προεπιλογή για την επικοινωνία iPhone με iPhone, με το RCS να χρησιμεύει ως αντικατάσταση των υπαρχόντων προτύπων SMS και MMS.

  Ωστόσο, τα SMS και MMS θα παραμείνουν διαθέσιμα ως εναλλακτική λύση όταν είναι απαραίτητο. Το Rich Communication Services είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που σχεδιάστηκε και υιοθετήθηκε από την Google. Οι κατασκευαστές και οι πάροχοι smartphone παγκοσμίως έχουν υιοθετήσει το RCS, αλλά η Apple αντιστέκεται στην υιοθέτησή του μέχρι και σήμερα.

  Η Google πιέζει την Apple να αποδεχθεί το RCS μέσω μιας μακροχρόνιας διαφημιστικής καμπάνιας που περιλαμβάνει διαφημιστικές πινακίδες, έναν ιστότοπο, πίεση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα. Η Google έχει έναν ιστότοπο “Λάβετε το μήνυμα” από τον Αύγουστο του 2022, με τον ιστότοπο να καλεί την Apple να “διορθώσει ό,τι έχει χαλάσει” στα κείμενα μεταξύ των χρηστών του iPhone και του Android.

  Νωρίτερα φέτος, ακόμη και η Samsung μπήκε στην εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, δημοσιεύοντας μια παράξενη διαφήμιση όπου ο “Romeo” με τις πράσινες φυσαλίδες του και η “Juliet” με τις μπλε φυσαλίδες της δεν μπορούσαν να είναι μαζί λόγω του δισταγμού της Apple να υιοθετήσει το RCS.

  «Οι πράσινες φυσαλίδες και οι μπλε φυσαλίδες θέλουν να είναι μαζί», έγραφε η διαφήμιση της Samsung, η οποία περιελάμβανε επίσης το hashtag #GetTheMessage που χρησιμοποίησε η Google για την προώθηση του αντίστοιχου μηνύματος.

  Σε σύγκριση με τα MMS και τα SMS, τα πρότυπα που χρησιμοποιεί η Apple για μηνύματα κειμένου, το RCS υποστηρίζει φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, μηνύματα ήχου και μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων. Προσθέτει επίσης βελτιωμένη κρυπτογράφηση για συνομιλίες μεταξύ χρηστών iPhone και Android, αντιδράσεις emoji μεταξύ πλατφορμών και περισσότερη αξιοπιστία για ομαδικές συνομιλίες σε διαφορετικές συσκευές.

  Με το RCS, οι δείκτες πληκτρολόγησης σε πραγματικό χρόνο, οι αποδείξεις ανάγνωσης, οι καλύτερες φωτογραφίες και τα βίντεο και οι πολύ βελτιωμένες ομαδικές συνομιλίες θα είναι στάνταρ σε iPhone και τηλέφωνα Android, δίνοντας τέλος στην απογοήτευση που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες iPhone όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν με κατόχους smartphone Android.

  Η Apple ισχυρίζεται ότι ενώ το RCS βελτιώνει την ασφάλεια για την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ συσκευών, δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το iMessage. Σύμφωνα με την Apple, το RCS θα παρέχει στους χρήστες την επιλογή να μοιράζονται την τοποθεσία τους με άλλους μέσα σε νήματα κειμένου μέσω μηνυμάτων κειμένου και όπως το iMessage, το RCS θα λειτουργεί και μέσω Wi-Fi εκτός από το κινητό.

  Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η υιοθέτηση του RCS δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Apple. “Δεν ακούω τους χρήστες μας να ζητούν να βάλουμε πολλή ενέργεια σε αυτό”, είπε.

  Δεν είναι σαφές γιατί η Apple άλλαξε τη στάση της, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει ρυθμιστικό έλεγχο για το App Store, το iMessage και άλλες αποκλειστικές τεχνολογίες σε πολλές χώρες, επομένως η υιοθέτηση του RCS θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προθυμία να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες για τη βελτίωση της συσκευής διαλειτουργικότητα.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, επεξεργάζεται νομοθεσία που θα απαιτούσε από την Apple να κάνει αλλαγές στο iMessage για να το κάνει διαθέσιμο σε άλλες πλατφόρμες.

  Στο εξής, η Apple σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Google και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Συστήματος για Κινητές Επικοινωνίες (GSMA) για την περαιτέρω βελτίωση του RCS. Η υποστήριξη RCS θα εισαχθεί σε μια ενημέρωση λογισμικού το επόμενο έτος και οι πάροχοι θα πρέπει να εφαρμόσουν υποστήριξη για πλήρη λειτουργικότητα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Verizon, η T-Mobile και η AT&T υποστηρίζουν ήδη το RCS.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.