Monday, May 20, 2024

Η Apple θα διακόψει την ανάπτυξη προσαρμοσμένου μόντεμ 5G σύμφωνα με αναφορές

Η Apple διακόπτει την εσωτερική ανάπτυξη μόντεμ μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να τελειοποιήσει το δικό της προσαρμοσμένο τσιπ μόντεμ 5G, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές που προέρχονται από την Ασία.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του λογαριασμού συγκέντρωσης ειδήσεων “yeux1122” στο ιστολόγιο Naver, πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με τα τμήματα μόντεμ 5G της Apple ισχυρίζονται ότι οι προσπάθειες της εταιρείας να αναπτύξει το δικό της μόντεμ έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής και ότι η Apple βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης για αυτή την επένδυση.

Ξεχωριστά, ο lekaer γνωστός ως @Tech_Reve σήμερα είπε ότι είχαν ακούσει παρόμοιες αναφορές από μια πηγή της ιαπωνικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν οι τελευταίες αναφορές είναι ακριβείς, αλλά σύμφωνα με μια αναφορά του Σεπτεμβρίου της Wall Street Journal, οι προσπάθειες της Apple να αναπτύξει το δικό της τσιπ μόντεμ έχουν παρεμποδιστεί από σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με μη ρεαλιστικούς στόχους, την ανεπαρκή κατανόηση των προκλήσεων που εμπλέκονται και αχρησιμοποίητα πρωτότυπα.

Το σχέδιο της Apple να σχεδιάσει το δικό της εσωτερικό μόντεμ οδήγησε στην πρόσληψη χιλιάδων μηχανικών: η Apple απέκτησε την πλειονότητα της επιχείρησης μόντεμ smartphone της Intel το 2019 και καθώς γέμιζε τις τάξεις του έργου με μηχανικούς της Intel και άλλους που προσλήφθηκαν από την Qualcomm, με τα στελέχη της εταιρείας να ορίζουν ότι ο στόχος ήταν το τσιπ μόντεμ να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο του 2023.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple συνέχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσπάθειά της να αναπτύξει ένα μόντεμ 5G για να αντικαταστήσει τα μόντεμ 5G της Qualcomm στο iPhone και σε άλλα προϊόντα. Η κυκλοφορία του τσιπ μόντεμ λέγεται ότι είχε αναβληθεί για τα τέλη του 2025 ή τις αρχές του 2026, αλλά η Apple σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε ακόμα να εισαγάγει την τεχνολογία σε μια έκδοση του χαμηλού κόστους iPhone SE. Η ανάπτυξη ενός τσιπ μόντεμ λέγεται ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια και «μπορεί να υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό κατά χρόνια».

Μια έκδοση που βρίσκεται υπό ανάπτυξη δεν υποστηρίζει ταχύτερη τεχνολογία mmWave και η Apple έχει επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα με τον κώδικα Intel με τον οποίο εργαζόταν. Απαιτήθηκαν επανεγγραφές και η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά, ενώ η Apple πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην παραβιάσει τις πατέντες της Qualcomm κατά την ανάπτυξη του τσιπ.

Παρά τις καθυστερήσεις, η εταιρεία πιστεύεται ότι συνεχίζει την ανάπτυξη επειδή είναι πρόθυμη να τερματίσει την ακριβή συμφωνία της με την Qualcomm.

Το 2017, η Apple μήνυσε την Qualcomm για υποτιθέμενες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μη καταβληθείσες εκπτώσεις δικαιωμάτων. Οι δύο εταιρείες διευθέτησαν την αγωγή το 2019.

Το πρώτο τσιπ μόντεμ της Apple αναμενόταν να είναι ένα αυτόνομο τσιπ, αλλά η εταιρεία ήλπιζε να αναπτύξει τελικά ένα σύστημα-σε-τσιπ που θα απέκλειε επίσης προμηθευτές όπως η Broadcom και θα της έδινε περισσότερο έλεγχο στην ανάπτυξη εξαρτημάτων.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.