Κατά την διάρκεια του σημερινού “Its Show Time” event της Apple η εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Goldman Sachs / Mastercard για την παρουσίαση της πρώτης δικής της πιστωτικής κάρτας η οποία ενσωματώνεται απευθείας μέσω της Wallet εφαρμογής.

Είχαμε ακούσει για αυτό το project της Apple από την WSJ πίσω τον Φεβρουάριο.

Για να αποκτήσει κάποιος την Apple Card θα πρέπει να κάνει sign up από την Wallet εφαρμογή της Apple συμπληρώνοντας έτσι μια ηλεκτρονική αίτηση ενώ εν συνεχεία ο χρήστης θα μπορεί να την χρησιμοποιεί οπουδήποτε υπάρχει Apple Pay υποστήριξη.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις συναλλαγές, το υπόλοιπο της κάρτας και άλλες χρήσιμες πληροφορίες από την εφαρμογή Wallet, όπου θα βρίσκονται αποθηκευμένες όλες οι κρίσιμες πληροφορίες του λογαριασμού του. Θα κυκλοφορήσει και φυσική μορφή της χωρίς να αναγράφει τον αριθμό της, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας (CVV), την ημερομηνία λήξης ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. (H Apple όπως ήταν αναμενόμενο έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην ασφάλεια.)

Θα υπάρχει επίσης και μια bonus επιβράβευση με την μορφή “Daily Cash”, επιστρέφοντας δηλαδή απευθείας μετρητά στην κάρτα του χρήστη καθημερινά χωρίς σύστημα πόντων. Επιστροφή 2% για συναλλαγές μέσω Apple Pay και Apple Card, επιστροφές 3% για αγορές από την Apple και 1% για αγορές που γίνονται με τη φυσική Apple Card.

Η Apple Card θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι στην Αμερική ενώ δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για έλευση της σε άλλες αγορές.