Sunday, June 7, 2020

H νέα σειρά επεξεργαστών Intel Skylake για το Retina MacBook κάνει την εμφάνισή της

Ρίχνοντας μια καλύτερη ματιά στη επερχόμενη σειρά επεξεργαστών Intel Skylake για το MacBook Air, παρατηρήσαμε πως η 6ης γενιάς Core M Chips, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το 12 ιντσών Retina Macbook. Σύμφωνα με φήμες, η Intel θα δώσει στους χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης επεξεργαστές Skylake-Y, τα ονόματα Core m3, Core m5 και Core m7, ανάλογα με την αποδοτικότητα του κάθε Chip.

retinamacbookyosemite-800x469

 

O χαμηλότερης τάξης επεξεργαστής Core m3 6Y30, είναι ένας διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 900 MHz, ο οποίος με την χρήση του χαρακτηριστικού Turbo Boost μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.2 GHz. Το συγκεκριμένο chip ενσωματώνει 4MB L3 μνήμη Cache, HD 515 γραφικά, 850 MHz μέγιστη συχνότητα της GPU και 4.5 Watt TDP (thermal design power). Το chip αυτό είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για το βασικό μοντέλο 12-inch MacBook, το οποίο και πωλείται στην τιμή των $1,299.

Oι μεσαίας τάξης επεξεργαστές Core m5 6Y54 και Core m5 6Y57 είναι διπύρηνοι επεξεργαστές, χρονισμένοι στα 1.1 GHz, οι οποίοι με την χρήση του χαρακτηριστικού Turbo Boost μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 2.7 GHz και 2.8 GHz, αντίστοιχα.  Τα συγκεκριμένα chip ενσωματώνουν 4MB L3 μνήμη Cache, HD 515 γραφικά, 900 MHz μέγιστη συχνότητα της GPU και 4.5 Watt TDP (thermal design power). Τα chip αυτά είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για τα μοντέλα 12-inch MacBook, τα οποία πωλούνται στην τιμή των $1,599.

Ο υψηλών προδιαγραφών επεξεργαστής Core m5 6Y75, είναι επίσης ένα διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 1.2 GHz, ο οποίος με την χρήση του χαρακτηριστικού Turbo Boost μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.1 GHz. Το συγκεκριμένο chip ενσωματώνει 4MB L3 μνήμη Cache, HD 515 γραφικά, 1 GHz μέγιστη συχνότητα της GPU και 4.5 Watt TDP (thermal design power). Το chip αυτό είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για το υψηλών προδιαγραφών μοντέλο 12-inch MacBook, στο οποία οι αγοραστές θα πρέπει να πληρώσουν επιπλεόν $150 για την αναβάθμιση αυτή.

Intel-Skylake-Core-M-MacBook

 

Το CPU World μοιράστηκε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων επεξεργαστών, τονίζοντας πως τα chip Core M θα μπορούν να λειτουργούν και στα 7 watts, προκειμένου να επιτρέψουν την την χρήση μεγαλύτερων ταχυτήτων χρονισμού της CPU. Η Apple έχει αυξήσει την ταχύτητα του 5Υ31 chip από τα 900 MHz στα 1.1 GHz, του 5Υ51 chip από τα 1.1 GHz στα 1.2 GHz και του 5Υ71 chip από τα 1.2 GHz στα 1.3 GHz, για τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα 12 ιντσών MacBook.

All chips have up to 2 SATA 6Gb/s ports, 10 lanes of PCI-Express interface, 6 USB2/USB3 ports and eMMC 5.0 interface. They support USB OTG and Rapid Storage Technology 14. The Core m microprocessors work with DDR3L-1600 and LPDDR3-1866 memory, and they are rated at 4.5 watt TDP and 3 watt SDP. They can also run at higher 7 watt TDP if needed.

Τον περασμένο μήνα, είχε γίνει διαρροή πληροφοριών από την μεριά της Intel, οι οποίες αποκάλυψαν πως η σειρά επεξεργαστών Skylake Y, είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί από τα επόμενης γενιάς 12-inch MacBook και θα προσφέρουν 17% πιο γρήγορη CPU, μέχρι και 41% πιο γρήγορα γραφικά Intel HD graphics και θα αυξήνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 1.4 ώρες, σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα επεξεργαστών Core M που έχουν ενσωματωθεί στο MacBook.

Τέλος, οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές Core M είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους τον επόμενο μήνα, στην εκδήλωση IFA στο Βερολίνο, η οποία θα γίνει μεταξύ 4 και 9 Σεπτεμβρίου.

Σχολιασμός στο φόρουμ

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone XS Max και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.

20% λιγότερα smartphones πουλήθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2020

Ένα από τα πιο μελανά κεφάλαια στην ιστορία της, έγραψε η παγκόσμια αγορά smartphones κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Με τους...

Αναφορά: Η iOS 14 θα υποστηρίζει όλα τα iPhones που ήταν συμβατά με την...

Καθώς όλοι μας περιμένουμε την iOS 14 - την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού - στο WWDC αργότερα αυτό το μήνα, το...

Φωτογραφίες που διέρρευσαν υποτιθέμενα δείχνουν dummy iPhone 12 μοντέλα

Μια νέα αναφορά από το Macotakara σήμερα δίνει μια εικόνα κάποιων dummy συσκευών που υποτιθέμενα αφορούν τα επερχόμενα iPhone 12 μοντέλα. Η...

H Apple επιβεβαιώνει πως η iOS 13.5.1 αναβάθμιση κλείνει το κενό ασφαλείας που χρησιμοποιούνταν...

Η Apple κυκλοφόρησε χθες την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Η Apple...

Η Apple έκανε διαθέσιμες τις iOS 13.5.1 και watchOS 6.2.6 με σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας

Η Apple κυκλοφόρησε την iOS 13.5.1 στο ευρύ κοινό χθες μετά την κυκλοφορία της 13.5 έκδοσης που είχε δοθεί τον περασμένο μήνα....

10.5 ιντσών iPad Pro χρήστες κάνουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug στην iOS...

Αρκετοί είναι εκείνοι οι χρήστες πλέον που αναφέρουν και εκφράζουν έντονα παράπονα για ένα reboot bug που επηρεάζει τα 10.5 ιντσών iPad...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!