Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα η LG είναι έτοιμη να δώσει την αναβάθμιση στα 2019 μοντέλα τηλεοράσεων της που θα φέρουν την HomeKit και AirPlay 2 υποστήριξη.

Αυτά είναι υπέροχα νέα για τους κατόχους αυτών των 2019 μοντέλων αλλά σίγουρα δημιουργούν εκνευρισμό σε όσους έχουν μοντέλα τηλεοράσεων της LG του 2017 ή του 2018. Μάλιστα όπως πολλοί κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων αναφέρουν οι τηλεοράσεις τους είναι σχεδόν βέβαιο πως είνα ικανές να δεχτούν αυτή την αναβάθμιση.

Η HomeKit και AirPlay 2 υποστήριξη σε τηλεοράσεις ανακοινώθηκε από την Apple πίσω τον Ιανουάριο.

“Το AirPlay σας επιτρέπει να κοινοποιείτε βίντεο, φωτογραφίες και μουσική από την Apple συσκευή σας στο Apple TV, στα αγαπημένα σας ηχεία και στις έξυπνες τηλεοράσεις. Αυτό που κοινοποιείτε επίσης μένει πάντα προσωπικό. Μεγάλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων φέρνουν το AirPlay 2 στις τηλεοράσεις τους και έτσι χωρίς κανέναν κόπο θα μπορείτε πλέον να κάνετε mirror σχεδόν τα πάντα από την iOS συσκευή σας στην τηλεόραση σας. Με το AirPlay 2 και το HomeKit μπορείτε να χρησιμοποιείστε την Siri στο iPhone σας για να στείλετε ένα βίντεο στην τηλεόραση σας. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε από την Siri να κάνει αναπαραγωγή του αγαπημένου σας show σε κάποιο συγκεκριμένο δωμάτιο.”

Η υποστήριξη του AirPlay 2 ήρθε για 4 κατασκευαστές: LG, Samsung, Sony, και Vizio.

Η LG και η Sony πήραν την απόφαση να κάνουν το κάνουν συμβατό μόνο με τα 2019 μοντέλα τους ενώ στην αντίπερα όχθη Samsung και Vizio αποφάσισαν να υποστηρίξουν και παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων.

  • Samsung FHD/HD 4, 5 Series (2018)
  • Samsung QLED 4K Q6, Q7, Q8, Q9 Series (2018 & 2019)
  • Samsung The Frame Series (2018 & 2019)
  • Samsung UHD 6, 7, 8 Series (2018 & 2019)
  • VIZIO P-Series Quantum (2019 and 2018)
  • VIZIO P-Series (2018, 2017 and 2016)
  • VIZIO M-Series (2018, 2017 and 2016)
  • VIZIO E-Series (2018, 2017 and 2016 UHD models)
  • VIZIO V-Series (2019)
  • VIZIO D-Series (2018)

Η λογική λέει πως αν ένα μοντέλο τηλεόρασης δεν έχει την επεξεργαστική ισχύ ή τις απομακρυσμένες δυνατότητες για να υποστηρίξει αυτά τα πρωτόκολλα της Apple τότε η μη ενσωμάτωσης τους έχει λογική. Αν αναλογιστούμε όμως πως μοντέλα τηλεοράσεων της Vizio που είναι τριών ετών έχουν αυτές τις δυνατότητες τότε είναι σχεδόν απίθανο αντίστοιχα χρονικά μοντέλα πιο premium μάλιστα της LG και της Sony να μην έχουν ένα τέτοιο hardware.

Αυτό που LG και Sony αφήνουν να περάσει και είναι εντελώς λάθος είναι το ότι περιμένουν οι χρήστες να αναβαθμίσουν την τηλεόραση τους σε ένα νεότερο μοντέλο.

Το πρόβλημα όμως σε αυτή την στρατηγική είναι πως οι καταναλωτές δεν αντικαθιστούν συχνά την τηλεόραση τους. Δεν είναι υπερβολή μάλιστα το γεγονός πως ο μέσος καταναλωτής θα κρατήσει την ίδια τηλεόραση στο σπίτι του για τουλάχιστον μια εφταετία με δεκαετία.

Αν λοιπόν το 2018 αγόρασες ένα premium μοντέλο τηλεόρασης για παράδειγμα της LG το γεγονός πως η εταιρεία φέτος δεν σου επιτρέπει να δεχτείς μια πολύ εξυπηρετική και χρηστική αναβάθμιση ελπίζοντας πως θα αγοράσεις το νέο της μοντέλο σίγουρα είναι κάτι που σε εξοργίζει.