22.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

  Greg Joswiak και John Ternus μίλησαν για την ένωση του iPad και Mac, την mini-LED τεχνολογία κ.α

  Μετά την ανακοίνωση των νέων M1 iPad Pro και M1 iMac την Τρίτη, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple John Ternus και Greg Joswiak παραχώρησαν συνέντευξη στην Independent που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι δύο άντρες μίλησαν για τα πλάνα της Apple για το iPad και Mac, τα νέα χαρακτηριστικά των 2021 iPad Pro και πολλά ακόμη.

  Για την φημολογούμενη ένωση iPad και Mac

  Ένα σημαντικό σχόλιο ήρθε από το Joswiak όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του iPad και Mac με τον ίδιο να αναφέρει κατηγορηματικά πως η Apple δεν έχει κάποιο πλάνο για να ενώσει αυτές τις δύο πλατφόρμες.

  “Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες ιστορίες που οι άνθρωποι αρέσκονται να λένε σχετικά με το iPad και Mac. Κάποιοι αναφέρουν πως το ένα είναι σε σύγκρουση με το άλλο και πως κάποιος θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ένα Mac ή ένα iPad. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως τα ενώνουμε τελικά σε ένα και πως έχουμε κάποιο μυστικό πλάνο για αυτό έτσι ώστε αργά η γρήγορα η ένωση τους να γίνει επίσημη. Η πραγματικότητα είναι πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που δουλεύουμε πολύ σκληρά έτσι ώστε να δημιουργούμε τα καλύτερα προϊόντα για κάθε μια κατηγορία ξεχωριστά.”

  Ο Ternus επίσης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος εξηγώντας πως η Apple δεν σκέφτεται με το τον τρόπο του να δει τι κάνει η μια συσκευή για να μην το φέρει στην άλλη.

  “Προσπαθούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Και δεν προσπαθούμε πάνω σε τίποτα από όλες αυτές τις θεωρίες ένωσης τους. Δεν σκεφτόμαστε επίσης στο χμμμ θα περιορίσουμε τι κάνει αυτή η συσκευή γιατί δεν θέλουμε να μπει στα πλαίσια του τι κάνει η άλλη συσκευή. Πιέζουμε ώστε να φέρουμε τα καλύτερα Mac που μπορούμε και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πιέζουμε για να φέρουμε τα καλύτερα iPad που μπορούμε. Οι καταναλωτές μετά θα επιλέξουν. Πολλοί χρήστες έχουν και τα δύο και τα χρειάζονται και τα δύο στην καθημερινότητα τους και την δουλεία τους”

  Για τον M1 επεξεργαστή του iPad Pro

  Όταν ρωτήθηκε για τον M1 επεξεργαστή του νέου iPad Pro ο Joswiak εξήγησε πως η Apple προσέφερε αυτές τις αποδόσεις ακόμη και αν η ανάγκη για αυτές δεν έχει δημιουργηθεί.

  “Πρέπει να υπάρχει πρώτα σωστά; Αυτό λέει η λογική. Δεν μπορείς να έχεις μια εφαρμογή που ζητάει περισσότερες αποδόσεις από ότι μπορεί να προσφέρει το σύστημα γιατί απλά τότε δεν θα δουλέψει. Έτσι λοιπόν χρειάζεσαι ένα σύστημα που θα είναι μπροστά από τις εφαρμογές.”

  Για την mini-LED τεχνολογία στο iPad Pro

  Ο Terns προσέφερε μερικές ενδιαφέρον πληροφορίες για την mini-LED οθόνη του νέου 12.9 ιντσών iPad Pro. Εξήγησε πως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν να συρρικνώσουν την τεχνολογία της οθόνης που χρησιμοποιεί η Pro Display XDR εξωτερική οθόνη της Apple σε μια οθόνη 12.9 ιντσών.

  “Η συρρίκνωση ήταν ένα από τα δυσκολότερα θέματα που είχαμε. Αν δει κάποιος τις δύο συσκευές ξεκάθαρα το iPad είναι κατά πολύ πιο λεπτό από ότι η Pro Display XDR εξωτερική μας οθόνη και υπάρχει μια αρχιτεκτονική με LED φωτισμού στο πίσω μέρος των οθονών αυτών. Αν ξεκινήσεις την συρρίκνωση αυτόματα χρειάζεται να προσθέσεις περισσότερα LEDs. Πρέπει επίσης να αυξήσεις κάπως την πυκνότητα γιατί δεν έχεις και πολύ χώρο. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα νέο LED. Χρειάστηκε να προσθέσουμε 10.000 τέτοια LEDs σε αυτή την νέα οθόνη με μεγάλη ακρίβεια.”

  Και οι δύο ανέφεραν πως ένας από τους λόγους που η Apple μπορεί να κάνει τέτοια άλματα είναι γιατί σχεδιάζει μεγάλο μέρος αυτών των τεχνολογιών η ίδια.

  Για το νέο Center Stage χαρακτηριστικό του iPad

  Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του 2021 iPad Pro είναι κάτι που η Apple ονομάζει Center Stage. Τα νέα iPad Pro έχουν μια 12MP Ultra Wide κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος που η εταιρεία την χρησιμοποιεί και μπορεί να ακολουθήσει τους χρήστες στον χώρο όταν κάνουν μια βίντεο κλήση έτσι ώστε να βρίσκονται πάντα στο κέντρο του κάδρου.

  Ο Ternus εξήγησε :

  “Ένα από τα στοιχεία που λατρεύω για αυτό είναι πως περνάς πολύ χρόνο σε συναντήσεις που πρέπει να κάθεσαι. Είναι τόσο ευχάριστο το γεγονός πως μπορείς να σηκωθείς και να παραμείνεις στο κέντρο του κάδρου και να μετακινηθείς με την κάμερα να σε ακολουθεί.”

  Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη τους στην Independent 

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.