Godfire_Prometheus_Temple

Πλέον οι προγραμματιστές παιχνιδιών προσπαθούν πολύ σκληρά να πιέσουν όσο μπορούν τα όρια του mobile gaming παρουσιάζοντας μοναδικές δουλειές. Μπορεί ακόμη τα όρια να μην έχουν ξεπεραστεί αλλά κάθε μέρα που περνάει ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε παιχνίδια που μας εντυπωσιάζουν και που έρχονται πιο κοντά στις κονσόλες.

Το Godfire: Rise of Prometheus είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που στοχεύει να φτάσει στα όρια του το iPhone ή το iPad προσφέροντας σας μια μοναδική εμπειρία γραφικών αλλά και gameplay σε ένα μεγάλο εικονικό κόσμο.

Σχεδιασμός

Η επική ιστορία ξεκινάει σε έναν κόσμο όπου θεοί και δαίμονες μάχονται για την κυριαρχία του. Η ιστορία είναι χωρισμένη σε acts και ο ήρωας σας πρέπει να πολεμήσει μια σειρά εχθρών κάθε φορά για να φτάσει στον τελικό μοχθηρό αντίπαλο. Από μια μάχη κερδίζετε χρυσό ή μπορείτε να βρείτε κρυμμένους θησαυρούς κατά την πορεία σας μέσα στον μοναδικό αυτό κόσμο. Σεντούκια επίσης αρκετά με μερικά από αυτά να χρειάζονται τις ικανότητες σας σε puzzle λύσεις για να τα ξεκλειδώσετε.  Το χρυσό που θα μαζεύετε κάθε φορά θα το χρησιμοποιείτε για να αναβαθμίζετε τον ήρωα σας με καλύτερο εξοπλισμό. Κάθε αγορά που κάνετε εμφανίζεται άμεσα και στον χαρακτήρα σας μέσα στο παιχνίδι.

Τα γραφικά είναι πραγματικά φανταστικά και ειδικά στο iPad. Οι δημιουργεί του έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια ενώ οι χαρακτήρες έχουν εκφραστικά πρόσωπα με ομαλή κίνηση στις μάχες.

Άριστα παίρνει ο τίτλος και στην μουσική μιας και το soundtrack ταιριάζει μοναδικά στο όλο περιβάλλον του παιχνιδιού. Η φωνές των χαρακτήρων επίσης είναι καθαρές με πολύ ρεαλισμό και σωστό τονισμό.

Gameplay

Όπως είπαμε το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε διάφορα acts. Στην αρχή θα μάθετε τα πάντα για τον ήρωα σας τον Προμηθέα και το ταξίδι του για το θεϊκή φλόγα. Ναι αν αναρωτιέστε αν έχουμε στοιχεία από την Ελληνική μυθολογία η απάντηση είναι πως ναι. Τον χαρακτήρα σας θα τον συντροφεύσει μια θεά που θέλει να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με εσάς. Δηλαδή να μεταφέρει την φωτιά στους ανθρώπους.

Σε πολύ σύντομα διάστημα θα μάθετε με επιτυχία να κάνετε επιθέσεις και να αμύνεστε. Όλες οι κινήσεις είναι βασισμένες σε ένα εικονικό χειριστήριο ενώ το κουμπί της ασπίδας σας είναι στα δεξιά της οθόνης. Επίσης έχετε και δύο εικονικά κουμπιά επίθεσης στα αριστερά.

Ο ήρωας σας έχει δύο μπάρες που πρέπει να δίνετε προσοχή αυτή της ζωής και αυτή της οργής. Η οργή χρησιμοποιείται για βαριές επίθεσης αλλά μειώνετε όταν την χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Σε κάθε μονομαχία σας θα κερδίζετε βαθμούς ζωής και οργής. Επίσης θα έχετε την δυνατότητα και για μια σειρά από κόμπο.

Όταν η μπάρα της οργής σας είναι γεμάτη μπορείτε να εξαπολύσετε ειδικές επιθέσεις που θα στείλουν τους εχθρούς σας μια και καλή στον άλλο κόσμο.

Κάθε act έχει μια σειρά από minions που πρέπει να αντιμετωπίσετε ενώ στο τέλος του υπάρχει και ο μεγάλος κακός που εκεί θα χρειαστείτε περισσότερη προσπάθεια για να τον σκοτώσετε. Κάθε act πραγματοποιείτε σε διαφορετικό περιβάλλον.

Τα θετικά 

Πρόκειται πραγματικά για ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολύ ένταση. Υπάρχουν cut scenes σε όλη την διάρκεια του που θα σας εξηγούν την ιστορία και οι φωνές των ηθοποιών σε συνδυασμό με την ιστορία θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και στιγμιαία θα ξεχάσετε πως πρόκειται για ένα mobile παιχνίδι. Υποστηρίζει επίσης MFI χειριστήρια που είναι πραγματικά ιδανικά για αυτού του είδους τα παιχνίδια.

Τα αρνητικά 

Οι μάχες μετά από λίγο μοιάζουν να επαναλαμβάνονται. Μια καλή ιδέα που στην προκείμενη είναι έλλειψη θα ήταν να υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία τελικών εχθρών σε κάθε πίστα – act που θα χρειαζόντουσαν διαφορετική στρατηγική για να τους εξολοθρεύσετε.

Το παιχνίδι θα το βρείτε διαθέσιμο στο App Store στα  5,99 € εδώ και ειλικρινά αξίζει τα λεφτά του μιας και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για το 2014 για το ios.

Σχολιασμός στο φόρουμ