Jump to content
Manolis

Η Apple την χρονιά που μας πέρασε

Προτεινόμενες δημοσιεύσεις

Το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά για την Apple με αρκετές και μεγάλες κυκλοφορίες τόσο στον τομέα του hardware όσο και του λογισμικού. Από αρκετές αναβαθμίσεις για την γραμμή του Mac, στο iPhone 11 Pro μέχρι και το Apple Watch Series 5 και τα AirPods Pro, η Apple αναβάθμισε σημαντικά τις γραμμές των προϊόντων της και όχι μόνο.

Ιανουάριος

Όπως συμβαίνει συνήθως ο Ιανουάριος ξεκίνησε ήρεμα για την Apple. Ο Δεκέμβριος του 2018 βρήκε την εταιρεία με νέα αξεσουάρ, το Apple Watch με το ECG χαρακτηριστικό και έτσι ήταν λογικό αυτός ο μήνας να είναι πιο ήσυχος για την εταιρεία.

Το μόνο hardware προϊόν που κυκλοφόρησε η Apple αυτό το μήνα ήταν η Smart Battery θήκη για το iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR με υποστήριξη Qi φόρτισης.

Τον μήνα αυτό επίσης είχαμε τις κυκλοφορίες των iOS 12.1.3, tvOS 12.1.2, watchOS 5.1.3, και macOS 10.14.3. Οι εκδόσεις αυτές έφεραν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις στις αποδόσεις.

 

Φεβρουάριος

Tim-Cook-Group-FaceTime-iPhone-XS-Gold-1

Ο Φεβρουάριος ήταν και αυτός ένας ήσυχος μήνας. Δεν είχαμε κάποια hardware κυκλοφορία με την Apple να συνεχίζει να βελτιώνει την iOS 12 έκδοση του λογισμικού της με την 12.1.4. Αυτή η κυκλοφορία ξεχώρισε μιας και είχε την διόρθωση σε ένα πολύ σοβαρό bug και κενό ασφαλείας του FaceTime.

 

Μάρτιος

IMG_0214-1-1024x576.jpg

Μετά από 2 ήσυχους μήνες τα πράγματα ξεκίνησαν να παίρνουν ρυθμό για την Apple τον Μάρτιο. Αυτό το μήνα λοιπόν είχαμε το πρώτο event της Apple που εστίασε αποκλειστικά στις υπηρεσίες. Η Apple επίσημα παρουσίασε λοιπόν την Apple Arcade, Apple TV+ και Apple News+ υπηρεσίες. Την εμφάνιση της έκανε σε αυτό το event και η Apple Card.

Πέρα από τις νέες αυτές υπηρεσίες η Apple κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό τις iOS 12.2, tvOS 12.2, και watchOS 5.2. Ο Μάρτιος επίσης είχε και νέες κυκλοφορίες στον τομέα του hardware με την Apple να δίνει τα 2ης γενιάς AirPods, ένα νέο iPad Air, ένα νέο iPad Mini και όλα αυτά μέσω δελτίων τύπου που είχαν και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Twitter.

 

Απρίλιος

Μετά από έναν αρκετά δραστήριο Μάρτιο με κυκλοφορίες σε hardware, λογισμικό και υπηρεσίες τα πράγματα ηρέμησαν για την Apple τον Απρίλιο. Η εταιρεία συνέχισε το beta testing της iOS 12.3 και σιωπηλά κυκλοφόρησε την tvOS 12.2.1 στο ευρύ κοινό.

 

Μάιος

Powerbeats-Pro-Battery-Card-1024x512.jpg

Αν και δεν είχαμε κάποιο νέο event τον μήνα Μάιο, ήταν ο μήνας που είχε μια σημαντική ανακοίνωση στον τομέα του hardware. Τα Powerbeats Pro κυκλοφόρησαν στο ευρύ κοινό ως μια ακόμη πλήρως ασύρματη λύση της Apple με εστίαση στην άθληση.

Πέρα από τα Powerbeats Pro η Apple κυκλοφόρησε επίσης το 7ης γενιάς iPod Touch με γρηγορότερο επεξεργαστή και με μια νέα επιλογή αποθηκευτικού χώρου. Στον τομέα του λογισμικού είχαμε την κυκλοφορία των iOS 12.3 και tvOS 12.3 στο ευρύ κοινό με την νέα TV εφαρμογή να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της. Επιπλέον είχαμε τις κυκλοφορίες των watchOS 5.2.1 και macOS 10.14.5.

Τέλος η Apple έκλεισε τον μήνα αυτό με την εισαγωγή νέων και πιο ισχυρών 8 πυρήνων MacBook Pro μοντέλων. Αυτά τα MacBook Pro επίσης ενσωμάτωσαν το 3ης γενιάς Butterfly πληκτρολόγιο.

 

Ιούνιος

wwdc-2019-iphone-xs-1024x512.jpg

Ως είθισται ο Ιούνιος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς μήνες για την Apple μιας και διοργάνωσε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της στο San Jose. Στο WWDC 2019 η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τα iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6, tvOS 13, και macOS Catalina. Στον τομέα του hardware είχαμε την επίσημη ανακοίνωση και πρώτη παρουσίαση του νέου Mac Pro καθώς και της Pro Display XDR οθόνης.

 

Ιούλιος

macbook-air-2019-1024x512.png

Αν και ο Ιούλιος συνήθως είναι ένας ήσυχος μήνας για την Apple μιας και εστιάζει σε beta testing, φέτος είχαμε την εξαίρεση. Η Apple ξεκίνησε τον μήνα με την κυκλοφορία ενός νέου βασικού MacBook Pro μοντέλου με νέους Intel επεξεργαστές, Touch ID και Touch Bar. Το MacBook Air επίσης αναβαθμίστηκε με την προσθήκη μιας True Tone οθόνης και με μια χαμηλότερη κατά $100 τιμή.

Η Apple επίσης κυκλοφόρησε τα iOS 12.4, tvOS 12.4, watchOS 5.3, και macOS 10.14.6 καθώς και το Texas Hold Em παιχνίδι για το iOS.

 

Αύγουστος

apple-card-security-issue-1024x512.jpg

Μετά την ανακοίνωση της, πίσω τον Μάρτιο, η Apple Card έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στην Αμερική αυτό το μήνα. Επίσης η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 12.4.1, tvOS 12.4.1, macOS Mojave 10.14.6, και watchOS 5.3.1, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και το beta testing της iOS 13.1.

 

Σεπτέμβριος

Apple-keynote-guest-arrive-Steve-Jobs-Th

Ο ήσυχος Αύγουστος έδωσε την θέση του σε έναν Σεπτέμβριο που ήταν γεμάτος με hardware κυκλοφορίες και αναβαθμίσεις στο λογισμικό. Η Apple διοργάνωσε το "By Innovation Only" event στις 10 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό είχαμε τις ανακοινώσεις των iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max καθώς και των Apple Watch Series 5 και 7ης γενιάς iPad.

O Σεπτέμβριος επίσης ήταν η απαρχή μιας πολύ ενεργητικής περιόδου της Apple στον τομέα του λογισμικού με την εταιρεία να δίνει σε αυτό τον μήνα τις iOS 13, iOS 13.1, iOS 13.1.1, και iOS 13.1.2.

 

Οκτώβριος

AirPods-Pro-in-case-1024x512.jpg

Τον Οκτώβριο η Apple εστίασε πάνω στις βελτιώσεις της iOS 13 με ένα νέο κύκλο αναβαθμίσεων που έφεραν διορθώσεις σφαλμάτων και καλύτερες αποδόσεις. Η πιο σημαντική αναβάθμιση ήταν η iOS 13.2 έκδοση που έφερε το Deep Fusion σύστημα στην κάμερα και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά.

Τον μήνα αυτό υπήρχαν έντονες φήμες και για κάποιο νέο event της εταιρείας που τελικά επαληθεύτηκαν.

Στη συνέχεια η Apple κυκλοφόρησε τα νέα AirPods Pro μέσω ενός δελτίο τύπου καθώς και τα Beats Solo Pro.

Την ίδια στιγμή το macOS Catalina κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό και έφερε νέες εφαρμογές, βελτιώσεις ασφαλείας και πολλά ακόμη.

 

Νοέμβριος

apple-tv-plus-1024x512.jpg

Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με το επίσημο λανσάρισμα της Apple TV+ υπηρεσίας. Η εταιρεία επίσης κυκλοφόρησε μια σειρά από αναβαθμίσεις για τα iPhone, iPad, Mac και Apple TV.

Στον τομέα του hardware η Apple κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο 16 ιντσών MacBook Pro στα μέσα αυτού του μήνα. Το νέο 16 ιντσών MacBook Pro μεταξύ άλλων έφερε το νέο Magic Keyboard σχεδιασμό στο πληκτρολόγιο, πιο λεπτά πλαίσια και πολλά ακόμη. Η εταιρεία επίσης έριξε στην αγορά και Smart Battery θήκες για τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro οι οποίες για πρώτη φορά είχαν ένα φυσικό κουμπί για την κάμερα.

 

Δεκέμβριος

Mac-Pro-Top-Features-Unwrapped-1024x512.

Ο Δεκέμβριος έφερε περισσότερες αναβαθμίσεις στον τομέα του λογισμικού αλλά και το για πολύ καιρό αναμενόμενο νέο Mac Pro μαζί με την Pro Display XDR οθόνη. Οι παραγγελίες για αυτά τα δύο άκρως εντυπωσιακά και επαγγελματικά προϊόντα της Apple ξεκίνησαν στις 10 Δεκεμβρίου με τους πρώτους καταναλωτές να τα έχουν στα χέρια του πριν το τέλος της χρονιάς.

Η Apple κυκλοφόρησε επίσης στο ευρύ κοινό τις iOS 13.3, watchOS 6.1.1, και tvOS 13.3 καθώς και το macOS 10.15.2.

 

Συμπερασματικά

Το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά για την Apple. Αν και το iOS αντιμετώπισε κάποια θέματα σε ότι αφορά την σταθερότητα του με την πάροδο των μηνών η Apple με αναβαθμίσεις ομαλοποίησε την κατάσταση.

Τα νέα iPhones, Apple Watch και όλη η γραμμή του Mac ήταν από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων χρόνων και ακόμη έχουμε πολλά να δούμε το 2020.


 Certified Macintosh Technician (2014 - )  Certified iOS Technician (2014 - )   Support Professional (2017 - )   Certified Trainer (2019 - )   CTC (2019 - )   CSA (2020 - )

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Να σχολιάσω και εγώ, σχετικά με τα προϊόντα/υπηρεσίες της χρονιάς που ετοιμάζεται να μας εγκαταλείψει, τα οποία με αφορούν άμεσα. Δεν θα αναφερθώ σε προϊόντα τύπου mac pro, μιας και δεν είχα και δεν πρόκειτα να αποκτήσω στο ορατό μέλλον…

 

iPhone 11 Pro Max

Λογικά είναι το τελευταίο μοντέλο που θα έχουμε με τον ίδιο σχεδιασμό (μεγάλο notch κλπ), αλλά η Apple φρόντισε να είναι το πιο “τούμπανο” των τελευταίων ετών… Κράτησε για του χρόνου κάποια πράγματα όπως το 5G και τον νέο σχεδιασμό, αλλά έδωσε απλόχερα πολλά άλλα που εμείς οι χρήστες ζητούσαμε επιτακτικά εδώ και πάαααααρα πολύ καιρό… Κορυφαίες κάμερες, μία από τις κορυφαίες οθόνες και επιτέλους (ναι, επιτέλους) μπαταρία που κρατάει ολόκληρο το ΣΚ…

Αμφιταλαντευόμουν εάν έπρεπε να κάνω υπομονή για ακόμα ένα χρόνο, αφού όλοι έλεγαν ότι τα μοντέλα του 2020 είναι αυτά που πρέπει να περιμένουμε ή εάν έπρεπε να κλείσω τα αυτιά μου στις σειρήνες και κάνω ένα άλμα τεχνολογικής πίστης… Πίστης ότι η συσκευή που θα αγοράσω, θα με καλύψει για τα επόμενα 2 χρόνια και δεν θα μου δημιουργήσει ενοχές που δεν περίμενα έναν ακόμη χρόνο… Ακολούθησα το δεύτερο δρόμο…Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το 2020, αλλά θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τον Σεπτέμβρη, η συσκευή που θα κρατάω στα χέρια μου, θα άρει την όποια επιθυμία απόκτησης του νέου μοντέλου…

 

Apple Watch Series 5

Ίσως το πιο ανούσιο μοντέλο στην ιστορία της συγκεκριμένης σειράς προϊόντων… Προσθέτει απειροελάχιστα πράγματα στο σχεδόν πλήρες Series 4, τα οποία δεν είναι ικανά να ωθήσουν κάποιον κάτοχο του 4 να αναβαθμίσει στο 5. Ίσως ούτε καν κάποιον κάτοχο της σειράς 3… Μετά το keynote, χρειάστηκαν 5 nanosecond μέχρι να αποφασίσω ότι θα παραμείνω και την επόμενη χρονιά με το 4άρι μου…

 

iPad, MacBook με άφησαν παγερά αδιάφορο, μιας και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης του iPad Gen6 και του MacBook Air 2015 που έχω και με καλύπτουν στο 100% για τη χρήση που θέλω…

 

iOS 13

Για το τέλος άφησα και το θέμα που “πονάει” περισσότερο… Μετά από ένα ομολογουμένως πολύ καλό iOS 12, ήρθε η νέμεσις του 13… Καλύτερα να καθυστερούσαν την κυκλοφορία του λίγους μήνες ακόμα και να διαθέσουν ένα άρτιο λειτουργικό σύστημα, παρά αυτό που έκαναν… Έχω χάσει το μέτρημα στις αναβαθμίσεις που έδωσε η Apple, οι οποίες σε κάποια φάση ερχόταν ανά εβδομάδα! Έχουμε φτάσει στο 2020 και ακόμα δεν έχει στρώσει το λειτουργικό, ενώ έχουμε ήδη φτάσει στην 13.3… Με αυτό τον ρυθμό, βλέπω να σπάμε ρεκόρ, αναβαθμίζοντας σε 13.9.2 μέχρι τον Ιούνιο…

 

Αυτά τα λίγα από εμένα😋. Και του χρόνου, να είμαστε γεροί να σχολιάσουμε ξανά στο αντίστοιχο άρθρο…


Uploading to icloud...

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Πολύ σημαντική χρονιά σε θέματα λογισμικού.

Ανακοινώθηκε ένα νέο framework το swiftUI που πρακτικά ενοποιεί σε επίπεδο development όλες τις συσκευές της apple. Έκαναν πρεμιέρα νέα service της apple (Apple Arcade, Apple TV +, Apple News). 

Σε επίπεδο hardware είχαμε μετά από χρόνια κυκλοφορίας νέα οθόνης, με τη βάση των 1000 ευρώ που μπορεί να έφαγε κράξιμο παγκοσμίως αλλά κατασκευαστικα ήταν πρωτότυπη και έθεσε νέα standards. Τέλος είχαμε το MacPro το οποίο είναι πανίσχυρο και αναβαθμίσιμο. Το ζητούσε εδώ και χρόνια ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της αγοράς, μετά τον "κουβά" που ήταν λιγότερος αναβαθμίσμιμος και πιο περιορισμένος από οσο έπρεπε.

 

Επεξεργάστηκε από το χρήστη medidia

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Μπες στην κουβέντα

Μπορείς να απαντήσεις τώρα και να κάνεις εγγραφή αργότερα. Εάν έχεις ήδη λογαριασμό, συνδέσου για να απαντήσεις.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Παρακολουθειται απο   0 μέλη

    No registered users viewing this page.

  • Σχετικα θεματα που εχουν αναρτηθει

    • Από Alex_Tsinioglou
      Γεια σας.
      Συσκευή: MacBook Pro 17’’ late 2011
      Πρόβλημα: Κατά την έναρξη μετά το Apple logo και αφού φορτώσει περίπου το 70% της μπάρας, εμφανίζεται άσπρη οθόνη μόνο (ελάχιστα πιο σκούρα από την αρχική οθόνη) χωρίς να προχωράει παρακάτω (το Apple logo & progress bar εξαφανίζονται).
      Δεν ξέρω αν έκανα κάτι εγώ όσον αφορά ένα uninstall ενός προγράμματος για την τηλε-εργασία (το Cisco anyconnect) το οποίο δεν μπορούσε να απεγκατασταθεί πλήρως και να το εγκαταστήσω με τις ρυθμίσεις που έπρεπε και έγραψα στο terminal τις εντολές που βρήκα στο site: (http://kb.mit.edu/confluence/display/mitcontrib/Cisco+Anyconnect+Manual+uninstall+Mac+OS).
      Επίσης κάποιες φορές την ίδια μέρα αποσύνδεε από μόνο του το Bluetooth ηχείο που είχα συνδεδεμένο.
      Έκλεισα το καπάκι για να μπει σε ύπνο και μετά από 2 ώρες περίπου που πήγα να το ανοίξω υπήρχε άσπρη οθόνη (ενώ ήταν κλειστό το καπάκι).
      Έχω προσπαθήσει και μπήκα μια φορά στο Recovery Mode μπήκα στα Utilities έτρεξα το Disk Utility - First Aid και για το Macintosh HD και για το MacOS Base System και κατάφερα να μπω στα High Sierra. Αφού δούλεψε αρκετή ώρα, μετά από λίγο πάγωσε η οθόνη, το έκλεισα από το power button και από τότε δεν κατάφερα να το ανοίξω ξανά. Έχω κάνει τα πάντα (reset NVRAM, safe mode, SMC reset, internet recovery ...) και παραμένει το ίδιο πρόβλημα χωρίς πλέον να μπορώ να μπω καν στο Recovery Mode. 
      Έτρεξα πολλές φορές το Apple Hardware Test και στα αποτελέσματα μου βγάζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα (no trouble found). Επίσης στο Hardware Profile εμφανίζει όλες τις πληροφορίες του υπολογιστή.
      Η μόνη αναβάθμιση που έκανα είναι στη μνήμη ram (16 go). Επίσης έβαλα και την αρχική ram αλλά παραμένει το ίδιο πρόβλημα.
      Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε πληροφορία ή λύση ή κάποιο εξειδικευμένο service που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν έγινα κουραστικός.
    • Από teitzis
      Αγαπητά μέλη καλησπέρα και καλή δύναμη στο νέο lockdown που βιώνουμε. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι συνδρομητικές υπηρεσίες της Apple Music μπορούν να καλυφθούν και μέσω των προπληρωμένων καρτών για το iTunes. Ευχαριστώ πολύ. 


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.