Jump to content
teitzis

Πραγματική χωρητικότητα στο iPhone 8

Προτεινόμενες δημοσιεύσεις

Αγαπητά μέλη του forum γεια χαρά. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Όταν συνδέω το iPhone 8 (64 gigs) στο pc μου μου εμφανίζει τρεις διαφορετικές χωρητικότητες στην εσωτερική μνήμη της συσκευής. Έχω μπερδευτεί γιατί δε ξέρω πια είναι η σωστή. Εκτιμώ ότι είναι η πρώτη, αλλά δε ξέρω οι δυο επόμενες γιατί έχουν απόκτηση μεταξύ τους.
Στο μενού ρυθμίσεις > γενικά > χώρος στο iPhone > 33,1 GB από 64 GB σε χρήση.

Στο iTunes αναγράφει 29,53 GB διαθέσιμα.

Τέλος, όταν βλέπει το κινητό σαν εξωτερικό σκληρό δίσκο (internal storage) γράφει 17,2 GB από 59,6 GB. Ευχαριστώ πολύ. 

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Μπες στην κουβέντα

Μπορείς να απαντήσεις τώρα και να κάνεις εγγραφή αργότερα. Εάν έχεις ήδη λογαριασμό, συνδέσου για να απαντήσεις.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Παρακολουθειται απο   0 μέλη

    No registered users viewing this page.

  • Σχετικα θεματα που εχουν αναρτηθει

    • Από AppleWorldHellas
      Η σημερινή συλλογή μας έρχεται από τον @MarcusBremen, που συχνά κοινοποιεί εντυπωσιακά wallpapers στο Twitter feed του. Δείτε και κάντε λήψη μέρος της δουλειάς του παρακάτω:
      Yellow, orange and blue abstract wallpaper for iPhone
      Abstract geometric wallpaper in red, green, and blue for iPhone
      Swirled abstract wallpaper in pink, orange, and blue for iPhone
      Orange abstract sky wallpaper with purple swirls for iPhone
      Pink and blue abstract wallpaper for iPhone
      Blue and green sea against orange and pink abstract wallpaper for iPhone
      View the full article
    • Από Manolis
      Μιας και εκ νέου μας ρωτάτε για το θέμα εγγυήσεων συσκευών της Apple στην Ελλάδα με το νέο αυτό άρθρο μας θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μια ομολογουμένως "πονεμένη" αν όχι μπερδεμένη ιστορία.
       
      Θα πρέπει να γνωρίζετε:
      Βάσει της νομοθεσίας η εγγύηση μιας συσκευής παρέχεται από τον εκάστοτε κατασκευαστή, η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση φυσικά, και έτσι σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να απευθυνθείτε απευθείας σε ένα εξουσιοδοτημένο service της Apple στην Ελλάδα. Το εξουσιοδοτημένο service και μόνο θα μπορέσει να κάνει γνωμάτευση και έλεγχο για την βλάβη που παρουσιάζει η συσκευή και να καταλήξει στο τελικό πόρισμα για επιδιόρθωση, αντικατάσταση ή άρνηση επισκευής. Αν δεν μπορείτε να προσκομίσετε την συσκευή σας εσείς σε εξουσιοδοτημένο service τότε έχει υποχρέωση να το κάνει το κατάστημα από το οποίο αγοράσατε την συσκευή σας. Κανένα service τρίτου - μη εξουσιοδοτημένο service ή ακόμη και το ίδιο το κατάστημα ΔΕΝ πρέπει να παρέμβει στην συσκευή γιατί σε αυτή την περίπτωση η συσκευή σας τίθεται απευθείας εκτός εγγύησης. Το εξουσιοδοτημένο service μπορεί να θέσει μια συσκευή εκτός εγγύησης αν παρατηρήσει 1) Παρέμβαση τρίτου στην συσκευή 2) Υγρασία ή Διάβρωση της πλακέτας 3) Σπάσιμο ή Ράγισμα της οθόνης 3) Εγκατάσταση μη εγκεκριμένου λογισμικού. Αν ο οποιοσδήποτε έμπορος αρνηθεί την παραλαβή της συσκευής για την κάλυψη της διετούς εγγύησης, μπορείτε να τον καταγγείλετε μέσω της ειδικής φόρμας του Συνηγόρου του Καταναλωτή. * Σημείωση: Υπεύθυνο για την παραλαβή και την προσκόμιση της συσκευής στο επίσημο service είναι το σημείο αγοράς.
       
      Ας περάσουμε τώρα στα πιο ειδικά θέματα της εγγύησης των iPhone στην Ελλάδα όπου και αναφέρουμε:
      Όλες οι συσκευές, ανεξάρτητα από το που έχουν αγοραστεί (χώρα), καλύπτονται με 1 χρόνο περιορισμένης εγγύηση από την Apple, ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμη απόδειξη αγοράς. Για την κάλυψη του δεύτερου χρόνου της εγγύησης, θα πρέπει να καλύπτονται οι εξής τρεις προϋποθέσεις: 1) Η συσκευή να έχει αγοραστεί από Ελληνικό κατάστημα 2) Να είναι Ευρωπαϊκή εισαγωγή 3) Να έχει εκδοθεί ονομαστική απόδειξη λιανικής με αναγραφόμενο το IMEI της συσκευής *Σημείωση: Δεν υπάρχει ο όρος "παραεισαγωγή" και ας τον χρησιμοποιούν πολλοί στην χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή αγορά είναι ανοιχτή εδώ και χρόνια και έτσι ο κάθε έμπορος είτε είναι ένα μικρό κατάστημα είτε μια μεγάλη αλυσίδα μπορεί να προμηθευτεί και να πουλήσει με τους ίδιους όρους ένα Apple προϊόν. Οι μεγάλες αλυσίδες και πάροχοι προμηθεύονται τις Apple συσκευές τους από το επίσημο κανάλι διανομής της Apple στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι έμποροι κάνουν εισαγωγές από χώρες τις Ευρώπης μέσω προμηθευτών τους. Ο όρος "παραεισαγωγή" δεν είναι δόκιμος και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται, εφόσον και η ίδια Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ! Ο όρος αυτός υπονομεύει την ποιότητα των προϊόντων που είναι ΟΛΟΙΔΙΑ σε όλες τις εισαγωγές και τον χρησιμοποιούν κακοπροαίρετα κάποιες εταιρείες προκειμένου να χειραγωγήσουν τους καταναλωτές.
       
      Τι γίνεται σε περίπτωση που έχω τιμολόγιο αντί για λιανική απόδειξη; 
      Στην περίπτωση αυτή η iPhone συσκευή σας έχει 1 έτος εγγύησης κανονικά αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε πρόβλημα για το 2ο έτος αυτής. Συγκεκριμένα τα εξουσιοδοτημένα service της Apple στην χώρα μας αναφέρουν πως “κατ’ απαίτηση της Apple” δεν δίνουν το 2ο έτος στην περίπτωση τιμολογίου.
      Η νομοθεσία δεν κάνει απολύτως καμία διάκριση μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων και έτσι το “κατ’ απαίτηση της Apple” που χρησιμοποιούν τα εξουσιοδοτημένα service στην περίπτωση του τιμολογίου και του 2ου έτους εγγύησης δεν ευσταθεί.
      Μέσω του Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν δικαιωθεί πολλές τέτοιες υποθέσεις και αν δεχτείτε άρνηση κάλυψης του 2ου έτους να απευθυνθείτε εκεί για την επίλυση του θέματος σας.
       
      Τι γίνεται σε περίπτωση που έχω αγοράσει την συσκευή μου από την Αμερική; 
      Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη νομοθεσία, εφόσον η συσκευή σας έχει αγοραστεί με απόδειξη λιανικής από ελληνικό κατάστημα, δικαιούστε διετή κάλυψη, ακόμα και αν είναι μοντέλο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU). Μπορείτε κανονικά να προμηθευτείτε τις US (π.χ.) συσκευές σας.
      Προσοχή όμως, η τιμολόγηση θα πρέπει να γίνεται στη χώρα μας. Για παράδειγμα, συσκευές αγορασμένες από ιστοσελίδες όπως η deals365 που τιμολογούν από Αμερική, δεν καλύπτονται κατά τον δεύτερο χρόνο.
      Στην περίπτωση λοιπόν για παράδειγμα του deals365 διαβάζουμε:
      Το παραστατικό αγοράς οποιουδήποτε προϊόντος της Universal Exports είναι αμερικάνικο invoice και αποστέλλεται ηλεκτρονικά 1-2 μέρες μετά την παραλαβή του προϊόντος.
      To παραπάνω σημαίνει πως η συσκευή θα έχει 1 έτος εγγύησης στην Ελλάδα.
       
      Τέλος θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και τα εξής:
      Δεν χρειάζεται να χάσετε την ψυχραιμία σας με κανένα έμπορο ή εξουσιοδοτημένο service της Apple στην Ελλάδα μας. Αν σας αρνηθούν το 2ο έτος εγγύησης τότε ζητήστε αυτό το πόρισμα γραπτώς και επισήμως και εν συνεχεία απευθυνθείτε στον Συνήγορο του Καταναλωτή Αν είστε από απόσταση και καλείτε τηλεφωνικά ζητήστε οι απαντήσεις να σας δοθούν και γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αναφέρετε πως γνωρίζετε την νομοθεσία και τα δικαιώματα σας Μην κάνετε "εξυπνάδες" και να έχετε μια λογική προσέγγιση αναγνωρίζοντας και την πολιτική καθώς και τα δικαιώματα των εταιρειών και εμπόρων - Όπως αναφέραμε κατά τον έλεγχο μιας συσκευής το εξουσιοδοτημένο service μπορεί να κρίνει την κατάσταση μιας συσκευής. Έτσι μια συσκευή που έχει δεχτεί υγρασία για παράδειγμα θα βγει εκτός εγγύησης όσο και αν εσείς προσπαθήσετε να αποκρύψετε αυτό το γεγονός. Κάθε έλεγχος που γίνεται από εξουσιοδοτημένο service στην Ελλάδα ολοκληρώνεται με την έκδοση πορίσματος που θα πρέπει να σας δοθεί και γραπτώς.  
      Η Apple έχει κοινοποιήσει επίσης το εξής:
      ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
      Η Μονοετής περιορισμένη εγγύηση της Apple είναι μια εγγύηση που παρέχεται κατά τη διακριτική ευχέρεια του κατασκευαστή. Παραχωρεί δικαιώματα ανεξάρτητα από τα δικαιώματα που προβλέπονται από τη νομοθεσία περί καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, εκείνων που σχετίζονται με αγαθά που δεν συμμορφώνονται με τους όρους πώλησης.
      Ως εκ τούτου, τα οφέλη που απορρέουν από την Μονοετή περιορισμένη εγγύηση της Apple παρέχονται επιπρόσθετα και όχι σε αντικατάσταση των δικαιωμάτων που παραχωρούνται από τη νομοθεσία περί καταναλωτών.
      Για τις αγορές που πραγματοποιούνται από καταναλωτές στην Ελλάδα και την Κύπρο, η περίοδος για την έγερση απαιτήσεων που σχετίζονται με ελαττώματα μη συμμόρφωσης με τη σύμβαση πώλησης είναι 2 έτη από την ημερομηνία παράδοσης. Αυτές οι απαιτήσεις υπόκεινται στις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από την τοπική νομοθεσία.
      Οι καταναλωτές διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν εάν θα εγείρουν απαίτηση για υπηρεσίες σέρβις με βάση την Μονοετή περιορισμένη εγγύηση της Apple ή με βάση τα δικαιώματά τους από τη νομοθεσία περί καταναλωτών.
      Περισσότερα για το νομικό πλαίσιο εγγυήσεων της Apple μπορείτε να διαβάσετε και εδώ
       


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.