Jump to content
AppleWorldHellas

Η αργοπορημένη διάθεση στην αγορά των iPhone 12 “έκρυψαν” ένα τεράστια κερδοφόρο οικονομικό τρίμηνο της Apple εν μέσω πανδημίας

Προτεινόμενες δημοσιεύσεις

Η αργοπορημένη διάθεση των iPhone 12 φέτος αυτόματα σημαίνει πως τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Apple χθες ήταν κατά πολύ καλύτερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Η Apple ανέφερε έσοδα $64.7 δις ξεπερνώντας για λίγο τα $64 δις που σημείωσε η εταιρεία για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Το γεγονός όμως πως στο φετινό δεν υπήρχαν μέσα οι πωλήσεις των νέων iPhone 12 σημαίνει πως τα 2 οικονομικά αυτά τρίμηνα δεν μπορούν να συγκριθούν.

Πιο συγκεκριμένα το 4ο οικονομικό τρίμηνο πέρυσι συμπεριελάμβανε τις αρχικές πωλήσεις των iPhone 11 και iPhone 11 Pro. Και οι δύο αυτές συσκευές είχαν γίνει διαθέσιμες για προ παραγγελία στις 13 Σεπτεμβρίου και έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους στην αγορά στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι 10 ημέρες πωλήσεων των iPhone 11 απέναντι στις μηδενικές πωλήσεις των iPhone 12 φέτος σίγουρα είναι ένα μεγάλο σημείο αναφοράς.

Πάρα αυτό το γεγονός όμως η Apple κατάφερε να έχει τα ίδια περίπου κέρδη με πέρυσι. Ο Cook δεν θέλησε να δώσει πολύ έμφαση σε αυτό το γεγονός αυτό αν και έκανε σαφώς αναφορά:

“Αυτό το τρίμηνο η Apple κατάφερε έσοδα $64,7 δις, ένα ρεκόρ Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός της απουσίας των νέων iPhone και την συνεχιζόμενη κρίση πανδημίας που έχουμε που οδήγησε και στο κλείσιμο πολλών φυσικών καταστημάτων μας ανά τον κόσμο. Έχουμε επίσης ένα νέο ρεκόρ στις πωλήσεις Mac αλλά και Υπηρεσιών.”

Η Six Colors παρουσιάζει αυτά τα αποτελέσματα με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα τα έσοδα από το iPhone φαίνονται κατά 21% πεσμένα αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Το τρίμηνο των εορτών θα δείξει πραγματικά τις iPhone 12 πωλήσεις και την δυναμική τους.

Mac: Άνοδος 29%.

Mac.png?w=1000

iPad: Άνοδος 46%.

iPad.png?w=1000

Wearables: Άνοδος 21%.

Wearables.png?w=1000

Υπηρεσίες: Άνοδος 16%.

Services.png?w=1000

Φυσικά για τα παραπάνω μεγέθη σίγουρα ρόλο έπαιξε και η πανδημία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πλέον που εργάζονται ή κάνουν τα μαθήματα τους από το σπίτι και έτσι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για laptops και tablets τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον εργασιακό χώρο. Επίσης τα lock downs οδήγησαν τον κόσμο στην ψηφιακή διασκέδαση στο σπίτι δίνοντας επιπλέον προώθηση σε πωλήσεις iPad, HomePod, Apple Music κ.α. Το θέμα όμως είναι πως η ανάπτυξη της Apple σε αυτούς τους τομείς είναι μεγαλύτερη από το σύνολο της εκάστοτε αγοράς.

Η Apple μάλιστα θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα στα Mac μιας και ο Cook ανέφερε πως οι περιορισμοί της παραγωγικής αλυσίδας οδήγησαν την εταιρεία να μην μπορεί να καλύψει άμεσα και εύκολα την ζήτηση που υπήρχε στην αγορά.

Στο κομμάτι τον νέων iPhone ο Cook αρκέστηκε να πει πως οι iPhone 12 πωλήσεις είναι αρκετά καλές χωρίς όμως να δώσει μεγάλη έμφαση ή να πει κάτι περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως μόνο 2 μοντέλα είναι αυτή την στιγμή στην αγορά και η Apple δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη ποια θα είναι η πραγματική ζήτηση για τα iPhone 12 mini και iPhone 12 Pro Max και έτσι είναι λογικό η εταιρεία να κρατάει χαμηλούς τόνους σε όλες τις ανακοινώσεις της σε αυτό τον τομέα.

Προσωπικά πιστεύουμε πως το τρίμηνο των εορτών η Apple θα αφήσει πολλούς για ακόμη μια φορά με ανοιχτό το στόμα. Σίγουρα η ζήτηση σε Macs και iPads θα συνεχίσει να είναι αυξημένη. Οι πωλήσεις των Mac μάλιστα θα ενισχυθούν από την στιγμή που η Apple θα ρίξει στην αγορά το πρώτο Mac με έναν δικό της επεξεργαστή. Φυσικά σε αυτά τα ποσά θα ενωθούν και οι πωλήσεις ολόκληρης της iPhone 12 σειράς.

Το επόμενο οικονομικό τρίμηνο λοιπόν της Apple αναμένεται εντυπωσιακά μεγάλο!!

The post Η αργοπορημένη διάθεση στην αγορά των iPhone 12 “έκρυψαν” ένα τεράστια κερδοφόρο οικονομικό τρίμηνο της Apple εν μέσω πανδημίας appeared first on AppleWorldHellas.

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Μπες στην κουβέντα

Μπορείς να απαντήσεις τώρα και να κάνεις εγγραφή αργότερα. Εάν έχεις ήδη λογαριασμό, συνδέσου για να απαντήσεις.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Παρακολουθειται απο   0 μέλη

    No registered users viewing this page.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.