Jump to content
Manolis

[F.A.Q.] Bελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας στο iOS 13

Προτεινόμενες δημοσιεύσεις

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας σχετίζεται με τη χημική της φθορά, η οποία ξεκινά πριν από την τοποθέτηση της μπαταρίας.  Η χημική φθορά μιας μπαταρίας είναι αποτέλεσμα ενός περίπλοκου συνδυασμού διαφόρων παραγόντων, όπως το ιστορικό θερμοκρασίας και το μοτίβο φόρτισης. Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμα στοιχεία που χάνουν την αποτελεσματικότητά τους ως αποτέλεσμα της χημικής τους φθοράς. 

Όσο αυξάνεται η χημική φθορά των μπαταριών ιόντων λιθίου, η ποσότητα του φορτίου που μπορούν να συγκρατήσουν μειώνεται, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ζωή μπαταρίας και τη μειωμένη επεξεργαστική απόδοση.

Το iOS 13 χρησιμοποιεί τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας για να επιβραδύνει τον ρυθμό φθοράς της μπαταρίας, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται το iPhone μέχρι να φορτίσει πλήρως. Το iPhone χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση επί της συσκευής για να κατανοεί τις καθημερινές σας συνήθειες φόρτισης. Έτσι περιμένει να ολοκληρώσει τη φόρτιση πέραν του 80% λίγο πριν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.* Η φόρτιση κατά αυτόν τον τρόπο μειώνει τη φθορά της μπαταρίας σας και βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της. Η Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή μόνο όταν το iPhone προβλέπει ότι θα συνδεθεί σε φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

ios13-iphone-xs-settings-battery-battery-health.thumb.jpg.dce26583d23dea0ea6bc46f0f452fc4a.jpg

 

 

Η Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή από προεπιλογή όταν διαμορφώνετε το iPhone ή μετά από την ενημέρωση στην έκδοση iOS 13. Αν παρατηρήσετε ότι το iPhone είναι συχνά μόνο εν μέρει φορτισμένο –για παράδειγμα, αν δεν φορτίζετε το iPhone το βράδυ– μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και να απενεργοποιήσετε τη Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας.

 

ios13-iphone-xs-lock-screen-optimized-battery-charging-notification.thumb.jpg.906219c7c0768dd2357cacf7fa3a68c6.jpg

 

Όταν η βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας είναι ενεργή, μια γνωστοποίηση στην οθόνη κλειδώματος σας ενημερώνει για το πότε θα έχει φορτίσει πλήρως το iPhone. Αν πρέπει να έχετε φορτίσει το iPhone πλήρως νωρίτερα, αγγίξτε παρατεταμένα τη γνωστοποίηση και, έπειτα, πατήστε στην επιλογή «Φόρτιση τώρα».


 Certified Macintosh Technician (2014 - )  Certified iOS Technician (2014 - )   Support Professional (2017 - )   Certified Trainer (2019 - )   CTC (2019 - )   CSA (2020 - )

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Εχει καταφερει κανεις να το πετυχει; Εγω που το φορτιζω ολο το βραδυ, τις ιδιες ωρες πανω κατω ξυπναω κ δεν εχει δουλεψει ποτε! 


Motherboard: Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 CPU: Intel® i7-8700K GPU: Gigabyte Radeon RX 560 SSD: Samsung 500GB 960 NNMe Ram: Kingston Hyper X 32GB 3000Mhz Mac OS X: 10.15.x My Build

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Αν και είναι ενεργοποιημένο το εν λόγο μπουτόν , δεν μου βγάζει την ένδειξη τι ώρα θα είναι φορτισμένο 

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Κ μενα μια απο τα ιδια! Μια φορα νομιζω το εχω δει! 


Motherboard: Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 CPU: Intel® i7-8700K GPU: Gigabyte Radeon RX 560 SSD: Samsung 500GB 960 NNMe Ram: Kingston Hyper X 32GB 3000Mhz Mac OS X: 10.15.x My Build

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Εγώ προσωπικά δεν το έχω δει να ενεργοποιείται ούτε μια φορά... Βέβαια είναι λογικό, μιας και το φορτίζω σε εντελώς ακανόνιστες ώρες και ποτέ δεν το αφήνω πάνω από 30 λεπτά αφού φτάσει στο 100%...


Uploading to icloud...

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος
ή μοιράσου το κατευθείαν στα παρακάτω social

Μπες στην κουβέντα

Μπορείς να απαντήσεις τώρα και να κάνεις εγγραφή αργότερα. Εάν έχεις ήδη λογαριασμό, συνδέσου για να απαντήσεις.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Παρακολουθειται απο   0 μέλη

    No registered users viewing this page.

  • Σχετικα θεματα που εχουν αναρτηθει

    • Από AppleWorldHellas
      Η σημερινή συλλογή μας έρχεται από τον @MarcusBremen, που συχνά κοινοποιεί εντυπωσιακά wallpapers στο Twitter feed του. Δείτε και κάντε λήψη μέρος της δουλειάς του παρακάτω:
      Yellow, orange and blue abstract wallpaper for iPhone
      Abstract geometric wallpaper in red, green, and blue for iPhone
      Swirled abstract wallpaper in pink, orange, and blue for iPhone
      Orange abstract sky wallpaper with purple swirls for iPhone
      Pink and blue abstract wallpaper for iPhone
      Blue and green sea against orange and pink abstract wallpaper for iPhone
      View the full article
    • Από medidia
      Πρέπει να καταλάβουμε ότι το smartphone δεν είναι smartphone από τις κάμερες, ούτε από το μέγεθος οθόνη αλλά από το λειτουργικό και τα applications.  Και εκεί η Apple δεν έχει ανταγωνισμό. Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβεις από τα apps του Facebook, του messenger, instagram, Viber κ.λπ. αλλά από τα apps μικρότερων developer που οι εφαρμογές για iOS είναι συνήθως καλύτερες από αυτές του Android. Aυτό δεν είναι τυχαίο. Όποιος ψάξει ακόμα και στο YouTube υπάρχουν κορυφαία κανάλια που βγάζουν συνεχώς video για τα πιο δημοφιλή framework της Apple. Στο Android το αντίστοιχο υλικό είναι πολύ λιγότερο και έχει χειρότερη ποιότητα. Για να επιβιώνουν αυτά τα κανάλια σημαίνει ότι υπάρχει πολύ παραπάνω ζήτηση από developer να μάθουν πως να ανατπύξουν μια εφαρμογή για iOS από ότι για Android και γι΄ αυτό η ποιότητα στα iOS Apps (τουλάχιστον σε αυτούς που επιλέγουν να την αναπτύξουν native) είναι συνήθως ανώτερη από τις αντίστοιχες στο Android.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.