Genius 0 ID: #1 Posted January 25, 2020 Γεια σας, Θέλω να ρωτήσω κάτι για το backup στο ipad στο icloud. Όταν κάνουμε backup στο icloud μπορούμε να βάλουμε να μην κάνει backup τον φάκελο "Αρχεία" στo icloud; Να τα κρατάμε δηλαδή backup μόνο σε έναν σκληρό δίσκο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 iDimitris 112 ID: #2 Posted January 25, 2020 Από όσο γνωρίζω από την στιγμή που είναι ενεργοποιημένο το iCloud Drive δεν έχεις τέτοια επιλογή. Από εκεί και έπειτα από τις ρυθμίσεις του iCloud μπορείς να κάνεις διαχείριση ποιες εφαρμογές το χρησιμοποιούν και ποιες όχι Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Genius 0 ID: #3 Posted January 25, 2020 ναι αλλα δεν θέλω η εφαρμογή "Αρχεία" να αποθηκεύεται στο cloud. δεν βλέπω όμως πουθενά κάποια επιλογή γι αυτήν. Για άλλες έχει αλλα γι αυτήν όχι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Manolis 192 ID: #4 Posted January 26, 2020 Η εφαρμογή Αρχεία είναι το iCloud Drive Option στις ρυθμίσεις του Cloud. Quote Certified Macintosh Technician (2014 - ) Certified iOS Technician (2014 - ) Support Professional (2017 - ) Certified Trainer (2019 - ) CTC (2019 - ) CSA (2020 - ) Share this post Link to post Share on other sites
0 Genius 0 ID: #5 Posted January 26, 2020 το έκανα στο iphone αλλα στην επαναφορά του iphone τα κατέβασε κανονικά! Δεν λειτούργησε δηλαδή! Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Manolis 192 ID: #6 Posted January 27, 2020 Έχω την εντύπωση ότι επειδή έχει ενεργοποιηθεί ήδη μία φορά σε μία ή παραπάνω συσκευές, γι αυτό συμβαίνει μετά το restore/επαναφορά αυτό. Υπάρχει άλλη συσκευή ή υπολογιστής συνδεδεμένος με ενεργοποιημένο το Drive; Quote Certified Macintosh Technician (2014 - ) Certified iOS Technician (2014 - ) Support Professional (2017 - ) Certified Trainer (2019 - ) CTC (2019 - ) CSA (2020 - ) Share this post Link to post Share on other sites
0 Genius 0 ID: #7 Posted January 27, 2020 Ναι έχω στο mac. Θέλω να κάνω backup το iPhone αλλά να μην κάνει τα αρχεία στο σύννεφο backup Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Manolis 192 ID: #8 Posted January 27, 2020 47 λεπτά ago, Genius είπε: Ναι έχω στο mac. Θέλω να κάνω backup το iPhone αλλά να μην κάνει τα αρχεία στο σύννεφο backup Στην ουσία δεν κάνει εκ νέου backup τα αρχεία του drive που έχεις όταν κάνεις backup το iPhone σου. Τα ανεβάζει επιτόπου όταν είναι διαθέσιμα. Σκέψου ότι δουλεύει σαν το dropbox. Σαν υπηρεσία δε μπορείς να το διαγράψεις. Απλά μπορείς να κλείσεις τον διακόπτη απ' όλες τις συσκευές σου και στη συνέχεια να αφαιρέσεις τα αρχεία από μέσα. Quote Certified Macintosh Technician (2014 - ) Certified iOS Technician (2014 - ) Support Professional (2017 - ) Certified Trainer (2019 - ) CTC (2019 - ) CSA (2020 - ) Share this post Link to post Share on other sites
0 Genius 0 ID: #9 Posted January 29, 2020 δηλαδή για να καταλάβω. Να διαγράψω το backup από το ιphone και μετά να απενεργοποιήσω το icloud drive από το iphone και από εκεί δεν θα τα ανεβάζει τα αρχεία στο icloud? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Manolis 192 ID: #10 Posted January 29, 2020 Για να ξεκινήσουμε από κάπου γιατί μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. Τι αρχεία σου κρατάει το iCloud Drive (Αρχεία); Έχεις ανεβάσει εσύ χειροκίνητα κάτι ή σου κρατάει κάτι άλλο εκεί μέσα (πχ. όλο το φάκελο desktop του Mac;) Το iCloud Drive δεν σχετίζεται εν ολίγοις με το iCloud backup της συσκευής. Είναι ένας online δίσκος στην ουσία που ανεβάζεις εσυ πράγματα, όπως και στο Dropbox. Οπότε, αν εσύ κλείσεις τον διακόπτη από τις ρυθμίσεις στο iPhone, δε θα βλέπεις τα δεδομένα που έχει ήδη μέσα το iCloud drive μέσω της εφαρμογής «Αρχεία». Αντίστοιχα, αν αποθηκεύσεις κάτι στην εφαρμογή «Αρχεία» του iPhone δε θα το συγχρονίσει με το iCloud ώστε να το δεις από άλλη συσκευή ή από iCloud.com. Εν κατακλείδι το App αυτό είναι ένας file manager (οπως το Finder στο mac περίπου) που εκμεταλλεύεται, αν θες, τον χώρο αποθήκευσης που έχεις στο iCloud ώστε να ανεβάζεις μεμονωμένα αρχεία και να τα βλέπεις online απ όλες τις συσκευές σου. Quote Certified Macintosh Technician (2014 - ) Certified iOS Technician (2014 - ) Support Professional (2017 - ) Certified Trainer (2019 - ) CTC (2019 - ) CSA (2020 - ) Share this post Link to post Share on other sites
0 Genius 0 ID: #11 Posted January 29, 2020 (edited) Κατάλαβα. Δεν το εξέφρασα σωστά από την αρχή. Θα το πω λίγο διαφορετικά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ιpad για να το έχω σαν υπολογιστή. Έχω όμως έναν ενδοιασμό. Δεν θέλω όσους φακέλους και αρχεία έχω στο "on my ipad" να ανεβαίνουν σαν backup στο icloud. Θα ήθελα να τα κρατάω σε ξεχωριστό δίσκο χειροκίνητα σαν backup μέσα από τις νέες δυνατότητες που βάλανε στο ios13. Κάτι αντιστοιχώ θέλω να μπορώ να κάνω και στο iphone. Μπορώ να μην κάνω το "on my ipad" backup στο icloud? Edited January 29, 2020 by Genius Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 Manolis 192 ID: #12 Posted January 29, 2020 Just now, Genius είπε: Κατάλαβα. Δεν το εξέφρασα σωστά από την αρχή. Θα το πω λίγο διαφορετικά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ιpad για να το έχω σαν υπολογιστή. Έχω όμως έναν ενδοιασμό. Δεν θέλω όσους φακέλους και αρχεία έχω στο "on my ipad" να ανεβαίνουν σαν backup στο icloud. Θα ήθελα να τα κρατάω σε ξεχωριστό δίσκο χειροκίνητα σαν backup μέσα από τις νέες δυνατότητες που βάλανε στο ios13. Κάτι αντιστοιχώ θέλω να μπορώ να κάνω και στο iphone Σε αυτή την περίπτωση απενεργοποιείς τον διακόπτη iCloud Drive από τις ρυθμίσεις της συσκευής που δε θες να συγχρονίζει με το cloud (όπως στην εικόνα που ανέβασα παραπάνω) και λύνεις αυτό το πρόβλημα 100%. Όλα τα αρχεία (on my iPad/iPhone etc) θα παραμένουν τοπικά στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου 1 Quote Certified Macintosh Technician (2014 - ) Certified iOS Technician (2014 - ) Support Professional (2017 - ) Certified Trainer (2019 - ) CTC (2019 - ) CSA (2020 - ) Share this post Link to post Share on other sites
0 Genius 0 ID: #13 Posted January 30, 2020 Σε αυτή την περίπτωση τα βίντεο που είχα στο πχ VLC θα κατεβαίνουν από το iCloud? Το ρωτάω γιατί βλέπω έχει ένα φάκελο VLC εκεί. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γεια σας,
Θέλω να ρωτήσω κάτι για το backup στο ipad στο icloud. Όταν κάνουμε backup στο icloud μπορούμε να βάλουμε να μην κάνει backup τον φάκελο "Αρχεία" στo icloud; Να τα κρατάμε δηλαδή backup μόνο σε έναν σκληρό δίσκο!