Jump to content

zarzonis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    4
  • Έκανε εγγραφή

  • Ενεργός

Everything posted by zarzonis

  1. Πάρα πολύ καλό framework σίγουρα αν και ακόμη βρίσκεται στην αρχή με αρκετά προβλήματα(performance issues, crashes, ui bugs, προβλήματα αρχιτεκτονικής σε πιο μεγάλα apps). Είναι απόλυτα λογικό βέβαια. Και η Swift έτσι ξεκίνησε. Δε στοχεύει στην ενοποίηση των λειτουργικών. Στοχεύει στο να γράφει ο προγραμματιστής έναν κώδικα για το UI και αυτός να προσαρμόζεται αυτόματα στο αντίστοιχο element της κάθε συσκευής. Για παράδειγμα από κοινό κώδικα θα έχουμε τα tabs στο iOS τα οποία θα μετατρέπονται σε sidebar όταν τρέχει στο macOS και στο αντίστοιχο element του watchOS. Προς το παρόν κατά τη γνώμη μου είναι για χρήση μόνο σε πολύ μικρές και σχετικά στατικές οθόνες οι οποίες δεν θα πάρουν και πολύ να ξαναγραφτούν σε UIKit, AppKit αν χρειαστεί λόγω κάποιου bug του SwiftUI. Στην επόμενη διετία όμως θεωρώ ότι θα γίνει σίγουρα must μιας και όλες οι εφαρμογές θα απαιτούν τουλάχιστον iOS 13(ελάχιστη απαίτηση για το SwiftUI) και θα έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα.
  2. zarzonis

    iTichu - Ένα Tichu Counter για τις iOS συσκευές

    Σε ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλησπέρα σε όλους! Μετά από 6 χρόνια περίπου αποχής είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η έκδοση 3.0.0 του iTichu είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store. Την εφαρμογή την έχω ξαναγράψει εντελώς από το μηδέν. Όλη η λειτουργικότητα έχει παραμείνει η ίδια, έχοντας κάνει σαφώς τις απαραίτητες σχεδιαστικές αλλαγές όπου χρειαζόταν τόσο για την υποστήριξη των τελευταίων iPhone όσο και για το Dark Mode του iOS 13. Από την στιγμή που εφαρμογή ξαναγράφτηκε από την αρχή, πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να προστεθούν κάποια από τα χαρακτηριστικά που έχουν ζητήσει οι χρήστες όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρώ να ακούσω τα σχόλιά σας για την εφαρμογή. Την εφαρμογή μπορείτε να την καταβάσετε από εδώ. Ακολουθούν μερικά screenshot.
  4. Προσωπικά για το Keynote δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου άρεσε περισσότερο να παραμείνει η βιντεοσκοπημένη μορφή ή η ζωντανή. Ως προγραμματιστής όμως, μπορώ να πω ότι τα τεχνικά βίντεο που ανεβαίνουν μετά ήταν αρκετά επίπεδα πάνω σε σχέση με άλλες χρονιές. Βίντεο που άλλες χρονιές ήταν 40 λεπτά, φέτος ήταν 15-20 με ακριβώς ό,τι πληροφορία χρειαζόταν να ειπωθεί. Όταν ο μέσος προγραμματιστής βλέπει 50-60 βιντεάκια μετά από κάθε WWDC, μιλάμε για πάρα πολύ κερδισμένο χρόνο. Από την άλλη, σημαντικότατο μέρος του WWDC είναι και το networking που γίνεται στα labs των προγραμματιστών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα επόμενα WWDC θα ήταν καλύτερο να είχαν μια μικτή δομή ως εξής. Keynote ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο, τα τεχνικά βίντεο να ανεβαίνουν όλα μαζί μαγνητοσκοπημένα όπως φέτος και τα labs να γίνονται μια εβδομάδα μετά ζωντανά(όχι με Zoom όπως έγινε φέτος) όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για το networking αλλά και οι προγραμματιστές θα έχουν προλάβει να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να έχουν συγκεντρώσει και περισσότερες απορίες.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.