Jump to content

medidia

Members
  • Δημοσιεύσεις

    51
  • Έκανε εγγραφή

  • Ενεργός

Δημοσιεύσεις posted by medidia

  1. air MacBook M1


    Από τα Catalina και μετά τα MacOS έχουν το Gatekeeper.

    https://support.apple.com/en-gb/HT202491

    Ακόμα και αν η εφαρμογή έχει ύποπτα αρχεία (για παράδειγμα κάποια javascript) το Gatekeeper δεν θα την άφήσει να την ανοίξει και θα εμφανίσει σχετικό μήνυμα και δεν θα ανοίξει η εφαρμογή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο developer πρέπει να κάνει μαι διαδικασία (Notarisation) για να πιστοποιήσει ότι η εφαρμογή δεν έχει κάποιο βλαβερό λογισμικό.

     

     

    • Like 2
  2. Pathless


    Πολύ ωραίο παιχνίδι και αρκετά βαρύ. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν τρέχει σε όλες τις συσκευές iOS, MacOS κάτι που είναι εξαίρεση στο Apple Arcade.

    url: https://apps.apple.com/us/app/the-pathless/id1441675155

     


  3. On 11/8/2020 at 6:41 PM, Dimi said:

    Είναι  2012 δηλαδή 8 χρόνων με τιμή 350 ευρώ. Πιστεύετε ότι είναι αρκετά παλιός για να τον δουλέψω μια πενταετία ακόμα σε επεξεργασία βίντεο και μουσικής;

    Το garage band απαιτεί >= High Sierra (2017), το iMovie Catalina (2019), το Final Cut Pro και το Logic Pro  Mojave (2018). Προγράμματα που θα σε ενδιαφέρουν και σε 1, 2 χρόνια πιθανόν να σταματήσουν να αναβαθμίζονται αυτά στο μηχάνημα. 

    Δεν ξέρω αν το performance σου αρκεί. Είναι σε τι έχεις συνηθίσει να δουλεύεις. Όταν είχα το iMac του 2011 δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλα όταν το αντικατέστησα με MacBook Pro 13" 2018 τότε καταλάβα πόσο χρόνο έχανα με το παλιότερο.


  4. Τσέκαρε εδώ

    https://support.apple.com/en-gb/HT201257

    Επίσης πάτα το option να δεις αν φορτώνει ο boot manager ή εμφανίζει λουκέτο. Αν εμφανίζει το λουκέτο πρεπει να το ξεκλειδώσεις πριν το πάρεις.

    mac-firmware-lock-icon.png

     

    Πρέπει να έχεις υπόψιν ότι το μηχάνημα δεν θα πάρει τα νέα macOS Mojave που βγαίνουν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα. Αν η Apple εξακολουθήσει να έχει την ίδια πολιτική πιθανότατα να μην υποστηρίζει σε λίγους μήνες, χρόνια τις νέες εκδόσεις  τη σουίτα γραφείου τους, το iMovie, το garage band και σε 1, 2 χρόνια το office της Microsoft.

    Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει.


  5. Πέρα από το cpu αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι το magsafe. Περίμενα να μην βάλουν καθόλου usb-c.

     

    lcimg_466f9bb6_0fb6_4f16_8469_783af0269525.jpg

    Αυτό δεν μου φαίνεται χρηστικό. Δεν κατάλαβα  αν έχει κάποια λειτουργικότητα με τις κάρτες

     

    lcimg_ba65c7cf_6893_4093_87ff_5d5208c17b

    Εδώ βλέπουμε τη δύναμη του magsafe. Θα φτιάχνονται accessories που θα αλληλεπιδρούν με τη συσκευή. 

     


  6. Κατέβασα τον Epic Launcher σε Mac και ειχε πολύ κακό performance και frames drop στο σκρολάρισμα. Πολύ κατώτερο σε σχέση με το steam. Η Epic πρέπει να βελτιώσει τα προιόντα της και μετά να ασχοληθει με promotion και τις μονοπωλιακές πρακτικές του App Store και του Play Store.

    Κατά τα άλλα πιστεύω ότι η Apple πρέπει να δώσει μια λύση ώστε να μπορει κάποιος developer να παρακάμπτει το payment method της Apple. Για παράδειγμα όποιος επιλέξει αυτή τη μέθοδο να αποκλείεται από την αναζήτηση και τις λίστες του App Store. Με άλλα λόγια οι χρήστες να πρέπει να πατήσουν το url του App από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

  7. IOS 14


    Εντυπωσιακό το iOS 14 σε iPhone 7. Πολύ πιο smooth το animation και το performance σε σύγκριση με το iOS 13. Mπαταρία δεν έχω αντιληφθεί καμιά διαφορά.


  8. Εμένα με έχει ενθουσιάσει το SwiftUI από πέρσυ. Απίστευτο Framework που στοχεύει στην ενοποίηση των λειτουργικων της εταιρείας. Φέτος προσθέσανε χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμα καλύτερο.


  9. 3 hours ago, iMarilina said:

    Συγνώμη πως ακριβώς θα ξέρει η εταιρία αν εσύ βουτηξες στα 4 μέτρα για 55 λεπτά; Και πως θα αποδείξεις εσυ στην εταιρία ότι συμμορφώθηκες και βουτηξες στο 1.5 μέτρο για 25 λεπτά και παρόλα αυτά έχεις ζημιά νερού;


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

    To θέμα είναι ότι αν βουτήξεις το iPhone 1' θα κοκκινήσει ο δείκτης υγρασίας και χάνεις την εγγύηση. Ο πελάτης δικαίως θα χαλαστεί αν χάσει την εγγύηση. Το πως θα το ανακαλύψουν ότι ο χρήστης παραβιάζει το όριο είναι δικο τους θέμα. 

    Σκέψου να κάνανε κάτι παρόμοιο και όταν χαλάει το βύσμα του lighting γιατί η εταιρεία θεωρήσει ότι το έβαλες σε μη πιστοποιημένο φορτιστή.

    • Like 1

  10. 4 hours ago, Carpe_Diem_Rj said:

    Το εχω προσπαθησει και βγαζει οτι δεν υπαρχει η εντολη....

    Οταν κατεβαζεις το λειτουργικο πρεπει να ειναι σε dmg?

    Tρέξε το  InstallMacOSX.pkg και θα εμφανιστει ο installer στο application και μετά τρέξε την εντολή. Όποου MyVolume to το όνομα στο στικάκι.

  11. iPhone SE 2020 gen2


    Αν και είναι ωραία συσκευή και καλή αναβάθμιση για τους κατόχους παλιών συσκευών που σε λίγο πιθανόν να μην παιρνουν νέο iOS βρίσκεις στο skroutz το Xr με 70 ευρώ παραπάνω. Αν είχε καλύτερη μπαταρία τα πράγματα άλλαζαν και ίσως αναβάθμιζα το iPhone 7 μου. Τώρα δεν βρίσκω λόγο να το αλλάξω. Φωτογραφίες δεν με πολυενδιαφέρουν και ειμαι ευχαριστημένος με το performance του iPhone μου. Το μεγάλο πλεονέκτημα του SE είναι το μέγεθος του που θα κανει πολλούς να το προτιμήσουν από το Xr, που είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του.

    Αυτό που θέλω ειναι καλύτερη μπαταρία, που το SE δεν μου το προσφέρει στο βαθμό που θα ήθελα. Προσωπικά έχω απογοητευτεί γιατί στην διαφήμιση έλεγε "Long battery life" και περίμενα αυτονομία στα επίπεδα του Xr τουλάχιστον. 

    Πιστεύω ότι θα σαρώσει σε πωλήσεις που θα κάνει τις android ναυαρχίδες να ρίξουν την τιμή τους ακόμα περισσότερο.

    • Like 1
  12. Νέο MacBook Air


    15 minutes ago, nektariossgourakis said:

    Τι είπες τώρα με τον i3 τα κάνει όλα αυτά ; Τι οθονάρα είναι αυτή ; Οκ σε ευχαριστώ μου ανέβασες την ψυχολογία σήμερα ευχαριστώ πολύ emoji170.pngemoji1666.pngemoji123.png.


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

    Λέει ότι είναι το base model με τα lowest specs στην αρχή.

    • Like 1
  13. Νέο MacBook Air


    Μπορείς να πάρεις και μια εξωτερική οθόνη usb-c στη βάση σου για να είσαι άνετος. 

    Δες αυτό το video. Είναι εντυπωσιακό μηχάνημα και το τι πετυχαίνει με έναν dual i3.

    • Like 1

  14. Φοβερό το νέο design. Παντρεύει το design του iPhone 4 με του iPhone X. Τα 120hz θα κάνουν τη διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η Apple αν θέλει μπορεί να πετύχει απλησίαστα επίπεδα αυτονομίας. Έχει επιλέξει να το κάνει σιγά σιγά .

  15. iOS vs Android


    Πρέπει να καταλάβουμε ότι το smartphone δεν είναι smartphone από τις κάμερες, ούτε από το μέγεθος οθόνη αλλά από το λειτουργικό και τα applications.  Και εκεί η Apple δεν έχει ανταγωνισμό. Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβεις από τα apps του Facebook, του messenger, instagram, Viber κ.λπ. αλλά από τα apps μικρότερων developer που οι εφαρμογές για iOS είναι συνήθως καλύτερες από αυτές του Android. Aυτό δεν είναι τυχαίο. Όποιος ψάξει ακόμα και στο YouTube υπάρχουν κορυφαία κανάλια που βγάζουν συνεχώς video για τα πιο δημοφιλή framework της Apple. Στο Android το αντίστοιχο υλικό είναι πολύ λιγότερο και έχει χειρότερη ποιότητα. Για να επιβιώνουν αυτά τα κανάλια σημαίνει ότι υπάρχει πολύ παραπάνω ζήτηση από developer να μάθουν πως να ανατπύξουν μια εφαρμογή για iOS από ότι για Android και γι΄ αυτό η ποιότητα στα iOS Apps (τουλάχιστον σε αυτούς που επιλέγουν να την αναπτύξουν native) είναι συνήθως ανώτερη από τις αντίστοιχες στο Android.

  16. Αγορά νέου iPhone


    Το iPhone Xr στην Ελλάδα επίσημα (iStorm) έρχεται 769 ευρώ. Εισαγωγή (π.χ. από skroutz) 569 ευρώ. . Το iPhone SE είναι 499 ευρώ επίσημα στην χώρα μας και σύντομα θα το δούμε σε φθηνότερες τιμές από εισαγωγή.

    Με αυτά τα δεδομένα δεν βλέπω ότι το iPhone SE δε θα βρει αγοραστικό κοινό και ούτε το θεωρώ κακή αγορά. Η αυτονομία του SE, αν και ίδια μπαταρία με του iPhone 8, είναι ανάμεσα στου iPhone 8 και του iPhone Xr και έχει το ίδιο performance με τα iPhone 11. Aκόμα και έτσι η οθόνη του δεν είναι κακή, ούτε έχει κακό touch όπως αρκετοί στον ανταγωνισμό και η ποιότητα κατασκευής του είναι σε υψηλά επίπεδα. 

    Δεν θεωρώ το iPhone SE κακή αγορά αρκεί να ξέρεις τι παίρνεις.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.