Jump to content

Manolis

Administrators
  • Δημοσιεύσεις

    486
  • Έκανε εγγραφή

  • Ενεργός

Δημοσιεύσεις posted by Manolis

  1. MacOs install


    On 19/3/2023 at 10:41 ΠΜ, dmitsos είπε:

    Καλημερα

    Μου χαρίσανε  ενα παλιο imac μοντελο του 2008, το εκανα format και του εβαλα το Os 10.10.Το προβλημα μου ειναι οτι φτανω στην οθονη που ζηταει username και pass του apple account μου ολα ΟΚ μετα μου ζηταει να πατησω εαν συμφωνω με τους ορους αλλα μου επιτρεπει να πατησω μονο το cancel καθως το "συμφωνω" ειναι γρκιζαρισμενο, εκατασα και "διαβασα" του ορους μηπως και μου επιτρεψει αλλα τιποτα.

    Επιλεγω να μην βαλω usre και Pass apple accont και προχωραει.... μεσα ομως μετα στο λογισμικο παταω να κατεβασω κατι απο το store, μου ζηταει το apple account, το βαζω και δεν το δεχεται καθως μου λεει οτι ειναι λαθος το Pass ενω στο ipad μου ειναι ΟΚ.

    Τι συμβαινει? δεν ξερω και πολλα απο macos καθως δουλευω windows πιο πολυ και το δευτερο macbook το πηρα ετοιμο.

    Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

    Δοκίμασε να εκκινήσεις τον υπολογιστή πατώντας CMD + Option + R ώστε να εκκινήσεις στο Recovery και από εκεί θα κατεβάσει εκ νέου τον πιο πρόσφατο installer για το συγκεκριμένο μοντέλο (El Capitan 10.11).


  2. On 4/12/2022 at 5:06 ΜΜ, apostatis είπε:

    Αν συνεβαινε αυτο δεν θα επρεπε να μην βγαζει τιποτα στην οθονη;

    γιατι την υδρογειο στο internet recovery την εδειχνε οπως και με το option κατα την εκκινηση εδειχνε κανονικα τους δισκους

    Σε αυτά τα μοντέλα συνήθως εμφανίζει σήμα και μόλις πάνε να φορτώσουν το περιβάλλον γραφικών του macOS παγώνουν.

  3. Self camera


    On 20/11/2022 at 2:39 ΜΜ, Atana13 είπε:

    Καλησπέρα έχω ένα iPhone XS Max 

    μετά από μια ανανέωση λειτουργικού έπαψε να δουλεύει η self camera. 
    Face ID δουλεύει κανονικά . Τι μπορώ να κάνω .

    Δοκίμασες να κάνεις restore της συσκευής μέσω υπολογιστή;


  4. 3 ώρες πριν, apostatis είπε:

    Γεια σας μετα απο καιρο το mac mini mid 2011 δεν εκκινουσε εμενε στην λευκο γρι οθονη μετα απο το λογοτυπο

    δοκιμασα διαφορα αλλα δεν εγινε κατι

    εβγαλα τον δισκο και τον συνδεσα με μια usb θηκη στον imac και μια χαρα εκκινουσε ο δισκος εκει

    μετα απο διαφορες δοκιμες να μπω σε ανακτηση η επαναφορα χωρις επιτυχια αποφασισα να διαγραψω τον δισκο και να κανω ξανα εγκατασταση βαζοντας τον στο mini αλλα συνεχιζονται τα θεματα να μενει στην ιδια οθονη

    πατατω μπαινει σε Internet recovery mode και αφου περασει το πρωτο σταδιο μενει παλι ατην λευκο γρι οθονη χωρις πουε να φτανει στις επιλογες disk Utility επαναφορα και τετοια

    εχει κανεις καμια ιδεα;

    ευχαριστω

    Καλησπέρα @apostatis,

    Όπως το περιγράφεις, πιθανότατα να έχει αποτύχει η κάρτα γραφικών η οποία δυστυχώς είναι ενσωματωμένη στη μητρική πλακέτα.


  5. Καλησπέρα, θα πρέπει σε πρώτη φάση να μπεις στο Recovery ώστε να κάνεις format τον δίσκο και να περάσεις ένα νέο αντίγραφο του λειτουργικού. Εάν μετά την εγκατάσταση σου ζητήσει activation με Apple ID σημαίνει πως ο υπολογιστής έχει Activation Lock σε iCloud άλλου κατόχου, κάτι που πρακτικά δε μπορείς να προσπεράσεις. 


  6. On 8/9/2022 at 1:21 ΜΜ, Xarisp είπε:

    Με καλυψες αν και δεν ειμαι τοσο εμπειρος σε αυτα και σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια. Και εγω λογω design θελω να παρω το air m2 και εφοσον θα με καλυψει σε ολα αυτα νομιζω ειναι μια πολυ καλη επιλογη!

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Σύνδεσέ το στον υπολογιστή σου (iTunes σε Windows ή Finder σε macOS) και δοκίμασε να κάνεις την ενημέρωση από εκεί. Μπορεί να έχει κολλήσει. Επανεκκίνηση δοκίμασες;

     


  7. Καλησπέρα @giannistampakis και καλώς ήλθες. Μην κοιτάς αυτά που γράφουν στο ιντερνετ, ο καθένας λέει την άποψή του η οποία είναι βασισμένη στις εργασίες για τις οποίες το χρησιμοποιεί. Πολλές φορές τα reviews απευθύνονται και σε power users που ίσως τα χρησιμοποιήσουν για βαρύ compiling - rendering.

     Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποδεέστερο από τον προκάτοχό του. Δούλεψέ το και είμαι σίγουρος ότι δε θα σου κολλήσει πουθενά γι αυτό που θες να κάνεις. Είναι ήδη αρκετές φορές ταχύτερο από το πιο ακριβό αντίστοιχο φορητό pc εκεί έξω.

    • Like 1

  8. Just now, Xarisp είπε:


    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση . Συμπερασμα αμα δεν εχει θεμα με την μπαταρια και αν δε σε βολευει το touchbar του pro αξιζει να αγορασεις αυτην την συσκευη(air m2)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Ακριβώς. Να σημειωθεί επίσης, ότι η οθόνη του Air είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. Και εγώ πάντως, για το Air θα πήγαινα λόγω design.


  9. 11 ώρες πριν, Xarisp είπε:

     

    Καλησπερα σκεφτομαι να αγορασω το macbook air m2 2022 για φοιτητικη χρηση , photoshop και editing . θα μπορεσει να κανει editing χωρις να ζοριστει; Αξιζει αυτη η συσκευη και για editing;

    Σε σχεση με το macbook pro m2 τι διαφορες εχει;

     

    Καλημέρα @Xarisp και καλώς ήλθες.

    Σαφώς θα κάνει τη χρήση που θες και ακόμα περισσότερα χωρίς να ζοριστεί σχεδόν καθόλου. Οι διαφορές με το Pro είναι κυρίως ότι το Pro έχει Touchbar, σύστημα απαγωγής θερμότητας και λίγο μεγαλύτερη μπαταρία. 

    Αναλυτικά μπορείς να δεις τις διαφορές εδώ.

    • Like 1

  10. 22 ώρες πριν, apostatis είπε:

    Ξερει καποιος γιατι οταν το συνδεω σρο imac με το remote play που δινει επιλογη στην αναλυση μεχρι 720p και οχι 1080p
    Η ταχυτητα μου στο ιντερνετ ειναι 100αρα

    Από την εφαρμογή του Remote Play στις ρυθμίσεις έχει την επιλογή να αλλάξεις την ποιότητα του streaming (Standard, low etc).


  11. 6 λεπτά ago, apostatis είπε:

    γεια σας

    εχω τον iMac (27-inch, Late 2013) και θα ηθελα να μαθω αν μπορω να το εχω και σαν οθονη για το ps 5 και με ποιον τροπο

    ευχαριστω

    Καλησπέρα και καλώς ήρθες @apostatis,

    Δυστυχώς δεν είναι εφικτό απ' όσο γνωρίζω.


  12. To Gov.gr Wallet είναι η νέα επίσημη εφαρμογή για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο.

    Παράθεση

     

    Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή

    Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

     

    Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:

    • είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr,
    • είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό).

    Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής.

    Παράθεση

     

    Ποια στοιχεία περιλαμβάνονται στα ψηφιακά αντίγραφα

    Τα ψηφιακά αντίγραφα του Gov.gr Wallet περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που περιέχονται στις αστυνομικές ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης αντίστοιχα. Ενσωματώνουν, επιπλέον, έναν κωδικό QR και έναν μοναδικό κωδικό εγγράφου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η επαλήθευση γνησιότητάς τους. Ειδικά, αναφορικά με το ψηφιακό αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης, η φωτογραφία που θα εμφανίζεται αντλείται από το Μητρώο Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεπώς θα είναι ίδια με της αστυνομικής ταυτότητας και όχι κατ’ ανάγκη ίδια με εκείνη του διπλώματος οδήγησης.

    Η επαλήθευση γνησιότητας κάθε ψηφιακού αντιγράφου γίνεται με τον κωδικό QR του. Μόλις κάποιος σκανάρει τον κωδικό QR ενός πολίτη μέσω της ίδιας εφαρμογής Gov.gr Wallet, ο τελευταίος λαμβάνει ειδοποίηση από την εφαρμογή, προκειμένου να δώσει έγκριση στον ελεγκτή προκειμένου να επαληθεύσει τα στοιχεία του. Αφού ο πολίτης εγκρίνει τον έλεγχο, στην οθόνη της εφαρμογής εμφανίζεται ένας εξαψήφιος κωδικός τον οποίο πρέπει να υπαγορεύσει ή να επιδείξει στον ελεγκτή και εκείνος με τη σειρά του να τον καταχωρίσει στη δική του συσκευή. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε και μόνο τότε τα στοιχεία του ψηφιακού αντιγράφου εμφανίζονται για μία και μόνο φορά στη συσκευή του ελεγκτή, χωρίς τη δυνατότητα αποθήκευσης.

     

    Παράθεση

     

    Τι να κάνετε αν χάσετε ή σας κλέψουν το κινητό

    Συγκεκριμένα, εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας είτε αυτοπροσώπως σε ένα Αστυνομικό Τμήμα είτε μέσω του gov.gr, τότε αυτόματα και άμεσα οποιοδήποτε ψηφιακό αντίγραφο έχει εκδοθεί ακυρώνεται. Το ίδιο ισχύει και εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια του διπλώματος οδήγησης σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, σε ένα ΚΕΠ ή στη Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Περιφέρειας.

    Σε περιπτώσεις που εκδίδεται νέα αστυνομική ταυτότητα ή νέο δίπλωμα οδήγησης για άλλον λόγο πέραν της απώλειας, τότε τα ψηφιακά αντίγραφα των παλαιότερων έγχαρτων πιστοποιητικών ακυρώνονται αυτόματα και πρέπει να εκδοθούν ψηφιακά αντίγραφα των νέων πιστοποιητικών, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για την αρχική τους έκδοση.

    Σε περίπτωση απώλειας της συσκευής όπου είναι αποθηκευμένα τα ψηφιακά αντίγραφα, ο πολίτης μπορεί να ανακαλέσει την ισχύ των αποθηκευμένων ψηφιακών αντιγράφων μέσω της σχετικής υπηρεσίας στο gov.gr. Η ανάκληση των φυσικών αντιγράφων δεν ακυρώνει τα αντίστοιχα έγχαρτα πιστοποιητικά.

     

     


  13. 1 hour ago, giannopgeo είπε:

    Καλημέρα, αρχικά θα ήθελα να πω ότι ανέφερα ότι "δεν έχω ξανακούσει" για διαφορετικά ανταλλακτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Οπότε αρχικά σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    Από εκεί και πέρα θα μπορούσατε να παροτρύνετε τους αγοραστές στο να απευθυνθούν στα καταστήματα και να ρωτήσουν αν οι συσκευές που εμπορεύονται είναι EU ή όχι. Το πνεύμα της αρχικής απάντησής σας όμως είναι να αποφεύγουν οι αγοραστές τα καταστήματα εκτός των επισήμων, κάτι που το ενισχύετε στην απάντησή σας που είναι προς εμένα.

    Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε (εφόσον τα γνωρίζετε εκ των έσω) σε τι ποσοστό τα καταστήματα μη επίσημης διανομής εμπορεύονται συσκευές που δεν προορίζονται για EU, καθώς και τι ποσοστό από αυτές τις συσκευές παθαίνουν βλάβες και χρειάζονται ανταλλακτικά που δεν υπάρχουν σε Ελλάδα (δλδ εκτός οθόνης και μπαταρίας). Με λίγα λόγια , τι πιθανότητες έχει να αγοράσει κάποιος συσκευή προέλευσης εκτός EU και η συσκευή αυτή να πάθει κάτι μη επισκευάσιμο στην Ελλάδα;

    Για να μην παρεξηγηθώ, δεν διατηρώ κάποιο κατάστημα. Απλά όταν αγοράζω συσκευή κοιτάζω να βρω που είναι πιο οικονομικά, όπως όλος ο κόσμος που δεν περιμένει κάποια επιδότηση ή δεν θέλει να βάλει άτοκες δόσεις ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο... 

    Τέλος, σας επιστρέφω την υπόδειξη της τελευταίας παραγράφου λέγοντας ότι καλό θα ήταν να μη μεγεθύνουμε πράγματα σχεδόν ανύπαρκτα. Κάπου εδώ νομίζω ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω και η @Olina90 θα κάνει αυτό που νομίζει ότι αξίζει με βάση την τιμή και την υποστήριξη του προϊόντος.

    Ευχαριστώ το forum για τη φιλοξενία... 

    Καλημέρα @giannopgeo,

    Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω ούτε εγώ έχω κάποιο κέρδος από τους επίσημους μεταπωλητές ούτε και έχω κάποιο κατάστημα. Τα λέω όλα βασισμένος σε προσωπικές εμπειρίες συνήθως ή με βάση την εμπειρία μου καθώς συνεργάζομαι με την Apple για αρκετά χρόνια. Εάν η αρχική μου απάντηση θεωρήθηκε απόλυτη για να αποφεύγουν οι αγοραστές τους ανεπίσημους μεταπωλητές, δεν είχα τέτοιο σκοπό. Είναι λογικό βάσει των πληροφοριών που έδωσα, κάποιος να μπει στον κόπο να ρωτήσει.

    Δυστυχώς τα καταστήματα δεν ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες καθώς, συνήθως, οι υπάλληλοι δε το γνωρίζουν. Επιπλέον, οι πελάτες δε γνωρίζουν αυτά που ανέφερα παραπάνω άρα δεν μπαίνουν στη διαδικασία να το ψάξουν κιόλας με αποτέλεσμα ορισμένοι να το μαθαίνουν με τον δύσκολο τρόπο. Το ποσοστό το οποίο συζητάμε φυσικά είναι μικρό αλλά δε θα ρίσκαρα να συμβουλέψω κάποιον διαφορετικά εφόσον δε γνωρίζει και θέλει να κινηθεί "safe". 

    Εγώ προσωπικά, δεδομένου ότι αγοράζω κάθε χρόνο νέα συσκευή, δε με ενδιαφέρει ούτε η 2ετία ούτε πρακτικά η υποστήριξη. Συνεπώς αγοράζω και από "skroutz-ομάγαζα". Ωστόσο, ψάχνω πάντα να είναι τουλάχιστον EU. Εφόσον είναι US και δεν έχω άλλη επιλογή λόγω τιμής ή διαθεσιμότητας, σιγουρεύω ότι τουλάχιστον το εν λόγω κατάστημα θα αναλάβει εντός του πρώτου χρόνου εγγύησης να αντικαταστήσει τη συσκευή μου σε περίπτωση κατασκευαστικής βλάβης-ατέλειας ή θα μου επιστρέψει τα χρήματα.

    Φιλικά.


  14. Καλησπέρα @Olina90, πήγαινε Settings > Calendar > Accounts και βρες την επιλογή Subscribed Calendars. Από εκεί μπες μέσα και σβήσε τον Spam Λογαριασμό που καταλάθος εγκατέστησες. Στη συνέχεια όλα τα παραπάνω θα αφαιρεθούν αυτόματα.


  15. On 24/7/2022 at 9:43 ΠΜ, giannopgeo είπε:

    Καλημερα, νομίζω ότι κάνετε κάποιο λάθος στο σημείο 2.

    Νομιζω ότι επισκευάζονται εντός εγγύησης από το επίσημο δίκτυο καθώς ελέγχουν την ημερομηνία ενεργοποίησης και τίποτα παραπάνω. Επίσης επισκευάζονται και οι εκτός εγγύησης, με χρέωση φυσικά (όπως κάθε συσκευή άλλωστε).
    Όσο για τα «διαφορετικά ανταλλακτικα», δεν το έχω ξανακούσει πραγματικά. Εκτός αν εννοείται τη διαφορετική sim tray που έχουν όσα είναι για την Κίνα (δεν έχουν esim).

     

    Καλημέρα @giannopgeo, κάνε ένα κόπο και ρώτησε σε ένα εξουσιοδοτημένο και θα επαληθεύσεις το 2.

    Τα τηλέφωνα από άλλες ηπείρους λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες και ως εκ τούτου οι μητρικές τους πλακέτες διαφέρουν από το ολοκληρωμένο της baseband (qualcomm - intel etc) μέχρι και τις κεραίες (iPhone 13 mmWave antenna η οποία φαίνεται και με ένα google search). Συνεπώς ναι, τα ανταλλακτικά διαφέρουν.

    Τα ανταλλακτικά αυτά λοιπόν ΔΕΝ είναι διαθέσιμα από τις αποθήκες της Apple στην Ευρώπη (Ολλανδία) για τα εξουσιοδοτημένα service και ως εκ τούτου εάν αγοράσεις συσκευή που έχει προέλευση π.χ. US και η οποία εμφανίσει κάποια βλάβη (εντός και εκτός εγγύησης), δυστυχώς το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ταξιδέψεις στο κοντινότερο Apple Store για υποστήριξη. Αυτά στα αναφέρω εκ των έσω για να μην την "πατήσεις".  Παρόλα αυτά είναι επιλογή σου εάν θες να το ρισκάρεις δεδομένου ότι το target σου είναι το χαμηλότερο κόστος αγοράς. Εάν όμως η συσκευή αποτύχει, είτε πριν είτε μετά, τα κόστη ή το outcome της υποστήριξης που θα υποστεί ο καταναλωτής γενικότερα, θα είναι πολύ πιο δαπανηρά από το να την αγόραζες εξ' αρχής από μια αλυσίδα επίσημου διανομέα.

    Kαι για να σε προλάβω, μπαταρίες και οθόνες είναι φυσικά ίδιες. Ωστόσο λόγω της έλλειψης υποστήριξης στα υπόλοιπα κομμάτια που ανέφερα παραπάνω η Apple δεν αφήνει τα εξουσιοδοτημένα να ανοίξουν στο σύστημα ΚΑΜΙΑ επισκευή υπό τον φόβο ότι εάν κάτι δεν πάει καλά θα εκτεθούν στον πελάτη. Εάν δεν ανοίξουν επισκευή δε μπορούν στη συνέχεια να ζευγοποιήσουν τα νέα parts στη συσκευή. Και πολλά ακόμη. 

    Καλό θα ήταν λοιπόν εάν δε γνωρίζουμε κάτι σίγουρα να μην δίνουμε λάθος ή αβέβαιες πληροφορίες στους υπόλοιπους.


  16. 3 ώρες πριν, Dramesi είπε:

    Καλησπέρα.Στο iOS 16 beta ,λειτουργούν οι εφαρμογές των τραπεζών ;;;

    Καλησπέρα @Dramesi και καλώς ήρθες. Απ' όσο γνωρίζουμε τα apps της Eurobank της Alpha και της Εθνικής δουλεύουν κανονικά.


  17. 1 λεπτό ago, Olina90 είπε:

    Ωραία! Με κατατοπίσατε πλήρως. Μπορώ να σας κάνω μία τελευταία ερώτηση; Διαβάζω παντού ότι το iphone13 δεν έχει σχεδόν μεγάλη διαφορά από το iphone12. Η κάμερα θεωρείτε ότι διαφέρει τόσο αυτό το cinematic κάπως έτσι το αναφέρουν; Σε σχέση με το 12.

    H προσωπική μου άποψη είναι ότι σαν συσκευές διαφέρουν ελάχιστα και όσοι έχουν το 12 δεν έχει νόημα να πάνε στο 13. Σε ότι αφορά το cinematic δε θα το χρησιμοποιήσεις ποτέ εκτός και εάν κάνεις επαγγελματική χρήση και η συσκευή έχει αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο (πάνω από 256GB). Είναι περιττό. Και στο απλό mode οι κάμερα τραβάει φοβερά.

    Παρόλα αυτά, επειδή η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, σκεπτόμενος την μεταπωλητική αξία ή τον έξτρα 1+ χρόνο παραπάνω σε υποστήριξη σε μελλοντικές ενημερώσεις θα πήγαινα στο 13 κατευθείαν. Ένα ακόμα + είναι ότι το 13 έρχεται στη βασική έκδοση με 128GB αντί 64GB που έρχεται το 12.


  18. Καλησπέρα @Olina90, τα καταστήματα στις πλατφόρμες αυτές δεν είναι οι επίσημοι μεταπωλητές (επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι οι πάροχοι και η iSquare που προμηθεύει μεγάλες αλυσίδες) και ως εκ τούτου ο καθένας μπορεί να το πουλήσει σε όποια τιμή θέλει. Παίζει ρόλο λοιπόν από ποιά χώρα το προμηθεύτηκαν, τι deal έκαναν και τι ποσοστό κέρδους βάζουν. Συνεπώς οι τιμές μεταβάλλονται δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλαφόν από τον εισαγωγέα.

    Ωστόσο, οι συσκευές είναι ακριβώς οι ίδιες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι:

    1. Για τις συσκευές αυτές, επειδή δεν έχουν γίνει εισαγωγή από τους επίσημους διανομείς, δεν θα μπορέσεις να διεκδικήσεις τον δεύτερο χρόνο εγγύησης βάσει της Ευρωπαικής οδηγίας καταναλωτή. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς ορισμένα από τα εν λόγω καταστήματα καλύπτουν τον δεύτερο χρόνο με δικά τους έξοδα.
    2. Οι συσκευές (τουλάχιστον οι Apple) που έχουν αγοραστεί εκτός EU, όπως από US ή Kίνα κλπ ΔΕΝ έχουν καμία υποστήριξη στην Ελλάδα είτε εντός είτε και εκτός εγγύησης καθώς τα ανταλλακτικά τους διαφέρουν και αφορούν διαφορετική αγορά. Το παραπάνω δεν ισχύει εάν το κατάστημα έχει εισάγει τη συσκευή από χώρα της Ευρώπης.
    3. Προσωπική άποψη, εάν έχεις σκοπό να κρατήσεις τη συσκευή παραπάνω από ένα χρόνο και εφόσον το κόστος αγοράς από τις πλατφόρμες αυτές δεν έχει μεγάλη διαφορά από τις επίσημες τιμές, μη το ρισκάρεις. Τα κόστη επισκευής εκτός εγγύησης, εάν σου τύχει κάτι, είναι τσουχτερά.

  19. Καλημέρα @Nteniz1 και καλώς ήλθες. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το εντοπίσεις εφόσον ήταν κλειστή η Εύρεση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις την τηλεφωνική υποστήριξη της Apple στην Ελλάδα και να το αναφέρεις ώστε να καταγραφεί σε case (σε περίπτωση που πάει κάπου για service θα το δουν).

    Επιπλέον, μπορείς να ενημερώσεις τον πάροχό σου. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να κάνουν blacklist το IMEI λόγω απώλειας.

  20. Appel tvOS 14.7


    On 19/9/2021 at 6:18 ΜΜ, Galaras7 είπε:

    Καλησπέρα σας έχω την Appel tvOS 14.7

    Θέλω να βάλω μερικές εφαρμογές όπως mega κτλ.

    μένω εξωτερικό έχω δοκιμάσει από το App store αλλά τίποτα δεν μου το εμφανίζει ??
    Δοκίμασα και με VPN με ελληνική IP !!

    Τίποτα , μήπως έχετε καμία ιδέα .??
    Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .

    Το Apple ID σου πιθανότατα έχει δημιουργηθεί σε κάποιο store εξωτερικού οπότε δε βλέπεις τα apps για το ελληνικό κοινό. Για να κατεβάσεις ελληνικές εφαρμογές θα πρέπει να έχεις λογαριασμό και στο ελληνικό store.

    Δοκίμασε σε πρώτη φάση να αλλάξεις region στο Apple ID σου. Εάν για κάποιο λόγο δεν γίνεται, μπορείς να φτιάξεις ένα καινούριο για χρήση μόνο στο ελληνικό store.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.