Jump to content

Manolis

Administrators
 • Content Count

  464
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Manolis

 1. Welcome @panosvanity, εάν τα προγράμματά σου είναι πλήρως συμβατά με M1 (όχι Rosetta), πήγαινε με κλειστά μάτια για το 24". Οι επιδόσεις είναι υπερδιπλάσιες. Σε ότι αφορά τη μνήμη, υπάρχει και με 16GB.
 2. Manolis

  Appel tvOS 14.7

  Το Apple ID σου πιθανότατα έχει δημιουργηθεί σε κάποιο store εξωτερικού οπότε δε βλέπεις τα apps για το ελληνικό κοινό. Για να κατεβάσεις ελληνικές εφαρμογές θα πρέπει να έχεις λογαριασμό και στο ελληνικό store. Δοκίμασε σε πρώτη φάση να αλλάξεις region στο Apple ID σου. Εάν για κάποιο λόγο δεν γίνεται, μπορείς να φτιάξεις ένα καινούριο για χρήση μόνο στο ελληνικό store.
 3. Όλα τα ring tones βρίσκονται στις Ρυθμίσεις > Ήχοι. Και τα ring tones που κατεβάζεις και αυτά που συγχρονίζεις μέσω iTunes.
 4. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής προϊόντων από το Apple Store στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει επίσημο κατάστημα της Apple εδώ. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Apple Authorised Resellers.
 5. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για να γίνεται αυτόματα. Τα συγχρονισμένα μηνύματα (iMessage) σβήνονται μόνα τους έπειτα από 30 μέρες. Όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να σβήνονται on demand.
 6. Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τον διακόπτη Μηνύματα από τις ρυθμίσεις του iCloud και στις δύο συσκευές ώστε να γίνεται συγχρονισμός μέσω του cloud. Προυπόθεση να έχεις το ίδιο Apple ID και στα δύο. Επίσης, από τις ρυθμίσεις του iPhone επιλέγεις Messages > Text Message Formwarding και ανοίγεις τον διακόπτη για το Mac σου.
 7. Manolis

  Apple ID troubles

  Καλησπέρα, θα πρέπει να καλέσεις την τηλεφωνική υποστήριξη της Apple για να δεις εάν έχει απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.
 8. Καλησπέρα, εφόσον συγχρονίζεις τη βιβλιοθήκη με το Apple Music μπορούν να επανέλθουν. Εάν όχι δυστυχώς χάνονται. Τσέκαρε μήπως στον παλιό home folder Macintosh HD/Users (παλιό username) υπάρχει ο υποφάκελος iTunes στον φάκελο Music.
 9. Καλησπέρα Δημήτρη και καλώς όρισες. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις τα Data και μόνο σε ορισμένες εφαρμογές. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται natively από το iOS.
 10. Καλημέρα @Γιάννης64, θα πρέπει να εκκινήσεις στο Recovery partition του Mac ώστε να κάνεις reset το Password με Apple ID.
 11. Καλησπέρα @valliant έχεις δοκιμάσει να κάνεις αναπαραγωγή κάποιο αντίστοιχο movie file από διαφορετικό εξωτερικό USB αποθηκευτικό μέσο; Δοκίμασε κάποιον άλλο δίσκο ή ένα flash drive και ενημέρωσέ μας εάν συμβαίνει το ίδιο. To WiFi είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Για το δικό σου πρόβλημα θα πρέπει να περιορίσεις το troubleshooting στις θύρες USB που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα. Θα πρέπει να δεις εάν φταίει κάποιο συγκεκριμένο USB (χαμηλή απόδοση μεταφοράς δεδομένων), εάν το πρόβλημα εμφανίζεται σε όλες τις θύρες αναρτήτως εξωτερικού μέσου (πρόβλημα στον USB controller της μητρικής, συνήθως υπάρχει ένας controller για 2 USB, οπότε το πρόβλημα θα εντοπιστεί και στη διπλανή θύρα) ή εάν το πρόβλημα συμβαίνει μόνο στον συγκεκριμένο δίσκο. Ξεκίναμε με το τελευταίο. Κάνε τη δοκιμή και ενημέρωσέ μας.
 12. Καλησπέρα @Manos Batz Δοκίμασε να βάλεις τη συσκευή σε DFU mode ή Recovery mode και προσπάθησε να κάνεις ένα restore μέσω του iTunes. Εάν συνεχίσει είναι ένδειξη προβλήματος hardware.
 13. Καλησπέρα @Vassilis Vass. Απαγορεύεται αυστηρά από τους κανόνες του forum η δημοσίευση - προώθηση οποιασδήποτε ενέργειας που να αποσκοπεί σε ξεκλείδωμα λογισμικού και σε πειρατικές εφαρμογές γενικότερα. Το παρόν κλειδώνει.
 14. Καλημέρα @Emma. Καλύτερα να το στείλεις σε εξουσιοδοτημένο. Με 59€ σου αντικαθιστούν τη μπαταρία με γνήσια και σου σφραγίζουν τη συσκευή όπως ήταν εργοστασιακά. Κάνε ένα τηλέφωνο στην iSystem, έχω την εντύπωση ότι καλύπτουν τα μεταφορικά από και προς τον πελάτη λόγω του lockdown.
 15. Update: Στις 20/11 θα έρθουν τα πρώτα iPhone 12 και iPhone 12 Pro στη χώρα μας.
 16. Μεταφέρεις τα δεδομένα σου από τον φάκελο iCloud Drive, τοπικά στη μνήμη του iPhone. Στη συνέχεια απενεργοποιείς τον διακόπτη iCloud Drive από τις ρυθμίσεις > λογαριασμός.
 17. Όχι, αντιθέτως. Εκτός του ότι το μεγάλο διαθέτει καλύτερο και πιο δυνατό ήχο, έχει και υποστήριξη για spatial awareness και home theater (συνδυασμός με AppleTV 4K). Το mini δεν διαθέτει αυτά τα features. Επίσης κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά είναι ότι το mini διαθέτει 4 μικρόφωνα ενώ το μεγάλο 6.
 18. Έτσι ακριβώς είναι. Η αλήθεια είναι βέβαια κάπου στη μέση, ανάλογα το πως το βλέπει κανείς. Το HomePod mini ξεκάθαρα δημιουργήθηκε (με την τιμή αυτή) για να "χτυπήσει" τα "μικρά" των JBL,Sonos κλπ. Σίγουρα θα έχει φοβερό ήχο (έχω ακούσει το πρώτο HomePod και δε το πίστευα) για ένα μεγάλο δωμάτιο και για όσους χρησιμοποιούν το HomeKit με τη Siri θα είναι ότι πρέπει. Το θέμα είναι να έρθει και επίσημα στην Ελλάδα γιατί αλλιώς το ρίσκο είναι μεγάλο. Μεγάλο για το θέμα υποστήριξης και εγγύησης δηλαδή. Σε περίπτωση που πάθει κάτι δεν καλύπτεται από τα AASP της Ελλάδας και σίγουρα τα skroutzο-μάγαζα που θα τα φέρνουν δεν πρόκειται να δώσουν λύση..Φυσικά παίζει και ένα ρόλο που το HomePod δεν είχε ζήτηση στη χώρα μας και δεν ξέρω αν ενδιαφέρει την Apple να επεκτείνει τη διάθεση του mini (και του κανονικού) σε εμάς, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
 19. Νομίζω με το "αντάπτορα" ο @Νίκος αναφέρεται στο τροφοδοτικό (πριζάκι φόρτισης) και όχι σε μετατροπείς. Σε όλα τα υπόλοιπα που είπες με τους αντάπτορες είναι αλήθεια. Πρέπει να έχεις ολόκληρο φοριαμό μαζί σου πια.
 20. Συμφωνώ με τον @Νίκος. Θα γίνει μάχη όμως για τους 18W που είχαν τα Pro. Έναν απλό 5W πιστεύω έχουν όλοι.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
 • Create New...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.