Jump to content

Manolis

Administrators
 • Content Count

  329
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Manolis

 1. Να είσαι καλά. Ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα και ότι χρειαστείς είμαστε εδώ
 2. Γι αυτό δε στα πρότεινα εξ΄αρχής. Είναι πολύ εύκολο να γίνει λάθος και να "μπρικάρεις" το OS. Το format είναι εύκολο. Βήμα 1. Κλείνεις το Mac. Βήμα 2. Εκκινείς με πατημένα τα πλήκτρα command + R Βήμα 3. Αφού γίνει boot στο Recovery, επιλέγεις Disk Utility. Από εκεί κάνεις Erase τον δίσκο Macintosh HD ή όπως αλλιώς τον έχεις ονομάσει. Κλείνεις το παράθυρο του Disk Utility και επιλέγεις από το προηγούμενο μενού "Reinstall macOS". Βήμα 4. Αναμένεις αρκετή ώρα ώστε να κατεβάσει το λειτουργικό και να το εγκαταστήσει.
 3. Αυτό που λέω δεν είναι καθόλου απλό εκτός αν ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις με εντολές και έχεις εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο με bootable macOS. Σαν τελευταία λύση μπορείς να ξεγελάσεις το σύστημα. Δηλαδή να το κάνεις να νομίζει ότι δεν έχει γίνει το αρχικό setup ώστε να εκκινήσει στην οθόνη δημιουργίας του χρήστη σαν πρώτη φορά. Βήμα 1. Απενεργοποίηση του Mac. Βήμα 2. Εκκίνηση σε Single User Mode. Πατάς παρατεταμένα Command + S κατά την εκκίνηση, πριν bootάρει και πριν το chime. Βήμα 3. Κάνεις mount τον δίσκο με την εντολή /sbin/mount -uw / Βήμα 3. Αφαιρείς το αρχείο Setup Done με την εντολή rm /var/db/.AppleSetupDone Βήμα 4. Κάνε reboot μέσω της εντολής reboot Βήμα 5. Δημιουργείς νέο admin account. Στη συνέχεια ακολουθείς τα βήμα από το post #2 για να κάνεις recover στον παλιό χρήστη.
 4. Η καλύτερη λύση είναι data rescue σε ότι χρειάζεται και format με επανεγκατάσταση του macOS.
 5. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση θα ήταν να "φυτέψεις" νέο χρήστη μέσω άλλου μέσου εκκίνησης. Αλλά επειδή είναι περίπλοκο σε αυτή τη φάση προτείνεται format και επανεγκατάσταση λειτουργικού.
 6. Υπάρχουν τα: Paragon NTFS και Tuxera (Paid apps).
 7. Καλησπέρα, άλλαξες το path στο home directory ώστε να είναι ίδιο με το username που έβαλες; Επίσης θα έπρεπε να είχες κάνει rename τον φάκελο του User σου πριν. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να φτιάξεις έναν νέο χρήστη (admin) ώστε να μπορέσεις να κάνεις το rename χωρίς πρόβλημα. Στη συνέχεια αλλάζεις το path στο home directory που ανέφερα παραπάνω με το νέο όνομα που έδωσες στον φάκελο (πρέπει να είναι ίδιο με το νέο Username που θα ορίσεις)
 8. Μήπως πρέπει να μπει σε φάκελο με συγκεκριμένο όνομα ώστε να το εντοπίσει; πχ. “Videos” ή “Movies”. Δεν ξέρω μήπως διαβάζει μόνο FAT32 ή NTFS βέβαια και αυτό να δημιουργεί το πρόβλημα.
 9. Καλησπέρα, δοκίμασε να φορμάρεις το στικάκι σε exFat.
 10. Καλησπέρα @strawb και καλώς ήρθες! Καλή αρχή εύχομαι στο νέο εγχείρημα. Καρφίτσωσα το θέμα σου.
 11. Ισχύει αυτό που λέει ο @Antonis pap.
 12. Καλησπέρα Αντώνη, σε εμένα εμφανίζει κανονικά το ποσοστό στις εφαρμογές. Έχεις δοκιμάσει με restore & setup as new και παρέμεινε το πρόβλημα; Σίγουρα είναι bug.
 13. Τα πιο καινούρια που κυκλοφόρησαν χωρίς Superdrive από το εργοστάσιο (Late 2012 και μετά) δουλεύουν natively με USB και δεν υπάρχει πρόβλημα. Παλαιότερα μηχανήματα που είχαν built-in Superdrive λειτουργούν μόνο με αυτό για διαμόρφωση Bootcamp! Εάν έχει χαλάσει η έχει αφαιρεθεί για οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρχει άλλος δρόμος για Bootcamp, παραμόνο με επανατοποθέτηση ή αντικατάστασή του. Τσεκαρισμένο χρόνια τώρα με εκατοντάδες περιπτώσεις που έρχονται σε επίσημο service.
 14. Γι αυτό ρώτησα αν έχει Superdrive ο υπολογιστής. Από το 10.10 και μετά αν δεν κάνω λάθος δεν λειτουργούν τα κόλπα με τα USB - .plist τροποποιήσεις κλπ. Η διαδικασία προχωράει μόνο με το ενσωματωμένο Superdrive!
 15. Σούπερ, αυτή είναι η καλύτερη λύση τότε κατ ´εμε και μέχρι να «συνεργαστούν» (αν συνεργαστούν ποτέ) οι ελληνικές τράπεζες. Εν αναμονή λοιπόν για την παραλαβή της!
 16. Καλησπέρα σε όλους. Σε αναμονή κ εγώ από σήμερα για την Curve μιας και βαρέθηκα να περνάω χρήματα από τον λογαριασμό μου κάθε φορά και να φορτίζω τη Revolut-Monese. Απ’ ότι κατάλαβα αυτή κάνει κατευθείαν link στην χρεωστική ή οποια κάρτα του ορίσεις και τραβάει χρήμα απευθείας; Ps. @alexakisd χρησιμοποίησα τον κωδικό σου.
 17. Καλησπέρα Σάκη, το Superdrive του υπολογιστή δεν λειτουργεί ώστε να δοκιμάσεις με DVD;
 18. Σίγουρα σε αρκετούς Mac users έχει λείψει ο ήχος του chime που κάνουν τα Mac κατά την εκκίνησή τους και που χαρακτηρίζει αυτούς τους υπολογιστές από τις αρχές του 2000. Η Apple αποφάσισε να αφήσει στην ιστορία το chime, για άγνωστο λόγο, από τα μοντέλα του 2016 και μετά. Αυτό, ειδικά για τους τεχνικούς, προσθέτει έναν ακόμα βαθμό δυσκολίας στην καθημερινότητα της δουλειάς μας καθώς σε περίπτωση μη λειτουργίας της οθόνης, χωρίς λαμπάκια, chime ή ακόμα και από τους ανεμιστήρες που πλέον το idle τους είναι τα 0rpm (άρα δε γυρνάνε), κάνει το έργο της διάγνωσης πιο δύσκολο αφού δεν καταλαβαίνουμε αν ο υπολογιστής ανάβει η όχι. Για κάποιους άλλους το chime μπορεί να σημαίνει κάτι πιο "ρομαντικό". Σήμερα λοιπόν, έπεσε το μάτι μου στην παρακάτω εντολή (kudos to @Spyros Giannakis) η οποία λειτουργεί (επιτέλους) και το μόνο που χρειάζεται είναι να την εισάγετε στο Terminal. sudo nvram StartupMute=%00 Σημείωση: Σε περίπτωση που γίνει NVRAM ή PRAM reset η εντολή θα πρέπει να ξαναεισαχθεί εκ νέου.
 19. Καθώς συνεχίζουμε να διαβάζουμε φήμες για μια νέα έκδοση της iPad Pro σειράς, σήμερα ο Ben Geskin κοινοποίησε μέσω Twitter μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν θήκες από την επερχόμενη συσκευή. Οι θήκες αντιγράφουν ουσιαστικά την CAD διαρροή που είχαμε πέρυσι και παρουσιάζουν ένα τετράγωνο άνοιγμα στο πίσω μέρος που δείχνει το νέο σύστημα φακών. Με βάση τις φωτογραφίες το τετράγωνο αυτό πλαίσιο είναι παρόμοιο με αυτό που έχουμε στα iPhone 11 Pro. Να υπενθυμίσουμε πως τα νέα iPad Pro αναμένεται να έχουν και αυτά ένα σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος. Το iPhone 11 Pro έχει έναν telephoto, wide και ultra wide φακό ενώ τα νέα iPad Pro αναμένεται πως θα έχουν σε αυτό το σημείο το νέο 3D time of flight αισθητήρα βάθους. Ο αισθητήρας αυτός είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουμε στην εμπρόσθια TrueDepth camera στα νεότερα iPhone. Η διαφορά είναι πως μιας και θα βρίσκεται στο πίσω μέρος θα μπορεί να αναγνωρίζει βάθος μέχρι και 10 πόδια μακριά από το iPad.
 20. Μια αρκετά αξιόπιστη πηγή διαρροών για επερχόμενα σχέδια της Apple κοινοποίησε χθες βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα από μια έκδοση του iOS 14 που παρουσιάζει έναν switcher εφαρμογών για το iPhone παρόμοιο με αυτό που έχουμε στο iPad. Το βίντεο το κοινοποίησε ο Benjamin Geskin, τονίζοντας πως έχουμε να κάνουμε με μια "εσωτερική" έκδοση του iOS 14.
 21. Επειδή το θέμα μπαταρία είναι αρκετά περίπλοκο δοκίμασε να κάνεις backup τα δεδομένα σου και στη συνέχεια να κάνεις ένα restore μέσω iTunes. Κρατάς τη συσκευή καθαρή (συγχρόνισε μόνο τις επαφές σου από το Cloud) και παρακολουθείς αν κάνει το ίδιο πρόβλημα έτσι. Στη συνέχεια θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι μπορεί να φταίει.
 22. Καλημέρα @Metalon, αφού γράφει ότι η υγεία της είναι 100% δεν είναι πρόβλημα μπαταρίας. Η φόρτιση που αναφέρεις δε δημιουργεί πρόβλημα, είναι μια χαρά.
 23. Καλημέρα @orfanalex συγκεκριμένα μέσω iCloud δεν υπάρχει κάτι άλλο. Γι αυτό που θες να κάνεις το Apple Music είναι ότι καλύτερο. Το χρησιμοποιώ για τον ίδιο λόγο αρκετούς μήνες και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απλά προσθέτεις μια επιπλέον χρέωση για συνδρομή.
 24. Κατά τη δίκη μου άποψη και βάσει feedback από γνωστούς που ασχολούνται με φωτογραφία/βίντεο είναι η εφαρμογή MoviePro. Δεν είναι free αλλά πιστεύω ότι συγκριτικά με ότι υπάρχει κάνει αυτό που υπόσχεται και αρκετά παραπάνω. Ίσως υπάρχει lite έκδοση για να το δοκιμάσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.