Jump to content

Manolis

Administrators
 • Content Count

  476
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Manolis

 1. Από την εφαρμογή του Remote Play στις ρυθμίσεις έχει την επιλογή να αλλάξεις την ποιότητα του streaming (Standard, low etc).
 2. Καλησπέρα και καλώς ήρθες @apostatis, Δυστυχώς δεν είναι εφικτό απ' όσο γνωρίζω.
 3. To Gov.gr Wallet είναι η νέα επίσημη εφαρμογή για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο. Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή: είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr, είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό). Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής.
 4. Καλημέρα @giannopgeo, Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω ούτε εγώ έχω κάποιο κέρδος από τους επίσημους μεταπωλητές ούτε και έχω κάποιο κατάστημα. Τα λέω όλα βασισμένος σε προσωπικές εμπειρίες συνήθως ή με βάση την εμπειρία μου καθώς συνεργάζομαι με την Apple για αρκετά χρόνια. Εάν η αρχική μου απάντηση θεωρήθηκε απόλυτη για να αποφεύγουν οι αγοραστές τους ανεπίσημους μεταπωλητές, δεν είχα τέτοιο σκοπό. Είναι λογικό βάσει των πληροφοριών που έδωσα, κάποιος να μπει στον κόπο να ρωτήσει. Δυστυχώς τα καταστήματα δεν ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες καθώς, συνήθως, οι υπάλληλοι δε το γνωρίζουν. Επιπλέον, οι πελάτες δε γνωρίζουν αυτά που ανέφερα παραπάνω άρα δεν μπαίνουν στη διαδικασία να το ψάξουν κιόλας με αποτέλεσμα ορισμένοι να το μαθαίνουν με τον δύσκολο τρόπο. Το ποσοστό το οποίο συζητάμε φυσικά είναι μικρό αλλά δε θα ρίσκαρα να συμβουλέψω κάποιον διαφορετικά εφόσον δε γνωρίζει και θέλει να κινηθεί "safe". Εγώ προσωπικά, δεδομένου ότι αγοράζω κάθε χρόνο νέα συσκευή, δε με ενδιαφέρει ούτε η 2ετία ούτε πρακτικά η υποστήριξη. Συνεπώς αγοράζω και από "skroutz-ομάγαζα". Ωστόσο, ψάχνω πάντα να είναι τουλάχιστον EU. Εφόσον είναι US και δεν έχω άλλη επιλογή λόγω τιμής ή διαθεσιμότητας, σιγουρεύω ότι τουλάχιστον το εν λόγω κατάστημα θα αναλάβει εντός του πρώτου χρόνου εγγύησης να αντικαταστήσει τη συσκευή μου σε περίπτωση κατασκευαστικής βλάβης-ατέλειας ή θα μου επιστρέψει τα χρήματα. Φιλικά.
 5. Καλησπέρα @Olina90, πήγαινε Settings > Calendar > Accounts και βρες την επιλογή Subscribed Calendars. Από εκεί μπες μέσα και σβήσε τον Spam Λογαριασμό που καταλάθος εγκατέστησες. Στη συνέχεια όλα τα παραπάνω θα αφαιρεθούν αυτόματα.
 6. Καλημέρα @giannopgeo, κάνε ένα κόπο και ρώτησε σε ένα εξουσιοδοτημένο και θα επαληθεύσεις το 2. Τα τηλέφωνα από άλλες ηπείρους λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες και ως εκ τούτου οι μητρικές τους πλακέτες διαφέρουν από το ολοκληρωμένο της baseband (qualcomm - intel etc) μέχρι και τις κεραίες (iPhone 13 mmWave antenna η οποία φαίνεται και με ένα google search). Συνεπώς ναι, τα ανταλλακτικά διαφέρουν. Τα ανταλλακτικά αυτά λοιπόν ΔΕΝ είναι διαθέσιμα από τις αποθήκες της Apple στην Ευρώπη (Ολλανδία) για τα εξουσιοδοτημένα service και ως εκ τούτου εάν αγοράσεις συσκευή που έχει προέλευση π.χ. US και η οποία εμφανίσει κάποια βλάβη (εντός και εκτός εγγύησης), δυστυχώς το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ταξιδέψεις στο κοντινότερο Apple Store για υποστήριξη. Αυτά στα αναφέρω εκ των έσω για να μην την "πατήσεις". Παρόλα αυτά είναι επιλογή σου εάν θες να το ρισκάρεις δεδομένου ότι το target σου είναι το χαμηλότερο κόστος αγοράς. Εάν όμως η συσκευή αποτύχει, είτε πριν είτε μετά, τα κόστη ή το outcome της υποστήριξης που θα υποστεί ο καταναλωτής γενικότερα, θα είναι πολύ πιο δαπανηρά από το να την αγόραζες εξ' αρχής από μια αλυσίδα επίσημου διανομέα. Kαι για να σε προλάβω, μπαταρίες και οθόνες είναι φυσικά ίδιες. Ωστόσο λόγω της έλλειψης υποστήριξης στα υπόλοιπα κομμάτια που ανέφερα παραπάνω η Apple δεν αφήνει τα εξουσιοδοτημένα να ανοίξουν στο σύστημα ΚΑΜΙΑ επισκευή υπό τον φόβο ότι εάν κάτι δεν πάει καλά θα εκτεθούν στον πελάτη. Εάν δεν ανοίξουν επισκευή δε μπορούν στη συνέχεια να ζευγοποιήσουν τα νέα parts στη συσκευή. Και πολλά ακόμη. Καλό θα ήταν λοιπόν εάν δε γνωρίζουμε κάτι σίγουρα να μην δίνουμε λάθος ή αβέβαιες πληροφορίες στους υπόλοιπους.
 7. Καλησπέρα @Dramesi και καλώς ήρθες. Απ' όσο γνωρίζουμε τα apps της Eurobank της Alpha και της Εθνικής δουλεύουν κανονικά.
 8. Ευχαριστώ, για οποιαδήποτε νέα απορία είμαστε εδώ να βοηθήσουμε 😃
 9. H προσωπική μου άποψη είναι ότι σαν συσκευές διαφέρουν ελάχιστα και όσοι έχουν το 12 δεν έχει νόημα να πάνε στο 13. Σε ότι αφορά το cinematic δε θα το χρησιμοποιήσεις ποτέ εκτός και εάν κάνεις επαγγελματική χρήση και η συσκευή έχει αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο (πάνω από 256GB). Είναι περιττό. Και στο απλό mode οι κάμερα τραβάει φοβερά. Παρόλα αυτά, επειδή η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, σκεπτόμενος την μεταπωλητική αξία ή τον έξτρα 1+ χρόνο παραπάνω σε υποστήριξη σε μελλοντικές ενημερώσεις θα πήγαινα στο 13 κατευθείαν. Ένα ακόμα + είναι ότι το 13 έρχεται στη βασική έκδοση με 128GB αντί 64GB που έρχεται το 12.
 10. Καλησπέρα @Olina90, τα καταστήματα στις πλατφόρμες αυτές δεν είναι οι επίσημοι μεταπωλητές (επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι οι πάροχοι και η iSquare που προμηθεύει μεγάλες αλυσίδες) και ως εκ τούτου ο καθένας μπορεί να το πουλήσει σε όποια τιμή θέλει. Παίζει ρόλο λοιπόν από ποιά χώρα το προμηθεύτηκαν, τι deal έκαναν και τι ποσοστό κέρδους βάζουν. Συνεπώς οι τιμές μεταβάλλονται δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλαφόν από τον εισαγωγέα. Ωστόσο, οι συσκευές είναι ακριβώς οι ίδιες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι: Για τις συσκευές αυτές, επειδή δεν έχουν γίνει εισαγωγή από τους επίσημους διανομείς, δεν θα μπορέσεις να διεκδικήσεις τον δεύτερο χρόνο εγγύησης βάσει της Ευρωπαικής οδηγίας καταναλωτή. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς ορισμένα από τα εν λόγω καταστήματα καλύπτουν τον δεύτερο χρόνο με δικά τους έξοδα. Οι συσκευές (τουλάχιστον οι Apple) που έχουν αγοραστεί εκτός EU, όπως από US ή Kίνα κλπ ΔΕΝ έχουν καμία υποστήριξη στην Ελλάδα είτε εντός είτε και εκτός εγγύησης καθώς τα ανταλλακτικά τους διαφέρουν και αφορούν διαφορετική αγορά. Το παραπάνω δεν ισχύει εάν το κατάστημα έχει εισάγει τη συσκευή από χώρα της Ευρώπης. Προσωπική άποψη, εάν έχεις σκοπό να κρατήσεις τη συσκευή παραπάνω από ένα χρόνο και εφόσον το κόστος αγοράς από τις πλατφόρμες αυτές δεν έχει μεγάλη διαφορά από τις επίσημες τιμές, μη το ρισκάρεις. Τα κόστη επισκευής εκτός εγγύησης, εάν σου τύχει κάτι, είναι τσουχτερά.
 11. Καλημέρα @ΘΩΜΑΣ και καλώς ήλθες. Μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα του Apple Care και να αναφέρεις το συμβάν.
 12. Καλημέρα @Nteniz1 και καλώς ήλθες. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το εντοπίσεις εφόσον ήταν κλειστή η Εύρεση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καλέσεις την τηλεφωνική υποστήριξη της Apple στην Ελλάδα και να το αναφέρεις ώστε να καταγραφεί σε case (σε περίπτωση που πάει κάπου για service θα το δουν). Επιπλέον, μπορείς να ενημερώσεις τον πάροχό σου. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να κάνουν blacklist το IMEI λόγω απώλειας.
 13. Welcome @panosvanity, εάν τα προγράμματά σου είναι πλήρως συμβατά με M1 (όχι Rosetta), πήγαινε με κλειστά μάτια για το 24". Οι επιδόσεις είναι υπερδιπλάσιες. Σε ότι αφορά τη μνήμη, υπάρχει και με 16GB.
 14. Manolis

  Appel tvOS 14.7

  Το Apple ID σου πιθανότατα έχει δημιουργηθεί σε κάποιο store εξωτερικού οπότε δε βλέπεις τα apps για το ελληνικό κοινό. Για να κατεβάσεις ελληνικές εφαρμογές θα πρέπει να έχεις λογαριασμό και στο ελληνικό store. Δοκίμασε σε πρώτη φάση να αλλάξεις region στο Apple ID σου. Εάν για κάποιο λόγο δεν γίνεται, μπορείς να φτιάξεις ένα καινούριο για χρήση μόνο στο ελληνικό store.
 15. Όλα τα ring tones βρίσκονται στις Ρυθμίσεις > Ήχοι. Και τα ring tones που κατεβάζεις και αυτά που συγχρονίζεις μέσω iTunes.
 16. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής προϊόντων από το Apple Store στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει επίσημο κατάστημα της Apple εδώ. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Apple Authorised Resellers.
 17. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για να γίνεται αυτόματα. Τα συγχρονισμένα μηνύματα (iMessage) σβήνονται μόνα τους έπειτα από 30 μέρες. Όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να σβήνονται on demand.
 18. Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τον διακόπτη Μηνύματα από τις ρυθμίσεις του iCloud και στις δύο συσκευές ώστε να γίνεται συγχρονισμός μέσω του cloud. Προυπόθεση να έχεις το ίδιο Apple ID και στα δύο. Επίσης, από τις ρυθμίσεις του iPhone επιλέγεις Messages > Text Message Formwarding και ανοίγεις τον διακόπτη για το Mac σου.
 19. Manolis

  Apple ID troubles

  Καλησπέρα, θα πρέπει να καλέσεις την τηλεφωνική υποστήριξη της Apple για να δεις εάν έχει απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.
 20. Καλησπέρα, εφόσον συγχρονίζεις τη βιβλιοθήκη με το Apple Music μπορούν να επανέλθουν. Εάν όχι δυστυχώς χάνονται. Τσέκαρε μήπως στον παλιό home folder Macintosh HD/Users (παλιό username) υπάρχει ο υποφάκελος iTunes στον φάκελο Music.
 21. Καλησπέρα Δημήτρη και καλώς όρισες. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απενεργοποιήσεις τα Data και μόνο σε ορισμένες εφαρμογές. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται natively από το iOS.
 22. Καλημέρα @Γιάννης64, θα πρέπει να εκκινήσεις στο Recovery partition του Mac ώστε να κάνεις reset το Password με Apple ID.


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
 • Create New...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.