22.4 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

  Εδώ είναι όλες οι αλλαγές στο iPhone που έρχονται στους χρήστες της ΕΕ έως τις 6 Μαρτίου

  Η Apple παρουσίασε την Πέμπτη τις πρώτες beta των επερχόμενων beta iOS 17.4 και iPadOS 17.4 στους προγραμματιστές και το λογισμικό αποκάλυψε μια πληθώρα αλλαγών που θα επηρεάσουν τους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να συμμορφωθούν με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA).

  Η Apple εφάρμοσε πολλές σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του App Store και των εφαρμογών στην ΕΕ προκειμένου να συμμορφωθεί με το DMA. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο iOS 17.4, αλλά γενικά περιορίζονται σε χώρες που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Apple εργάζεται για την ημερομηνία λήξης της 6ης Μαρτίου για να κάνει τις αλλαγές ζωντανές για τους χρήστες που ενημερώνουν το iOS 17.4. Παρακάτω, συνοψίσαμε τι θα αλλάξει για τους επηρεαζόμενους χρήστες και τους λόγους που έχει προσφέρει η Apple για τις εν λόγω αλλαγές, μαζί με ορισμένες σχετικές ειδήσεις.

  Εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών:

  Οι προγραμματιστές εφαρμογών στην ΕΕ μπορούν να επιλέξουν να προσφέρουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών ή να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές τους μέσω εναλλακτικών καταστημάτων και η Apple έχει μια νέα δομή τελών ως μέρος της αλλαγής. Οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να δημιουργήσει μια αγορά εφαρμογών, αρκεί να πληροί τα κριτήρια της Apple για εμπειρία πελάτη, πρόληψη απάτης, υποστήριξη πελατών και πολλά άλλα.

  Εναλλακτικές επιλογές πληρωμής:

  Η Apple επιτρέπει στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές επιλογές πληρωμής και δεν απαιτείται πλέον η χρήση αγορών εντός εφαρμογής. Οι προγραμματιστές μπορούν να τα ενσωματώσουν στην εφαρμογή τους ή οι προγραμματιστές μπορούν να συνδεθούν με τους ιστότοπούς τους όπου οι χρήστες μπορούν να κάνουν μια αγορά.

  Συμβόλαια App Store:

  Η Apple έχει περιγράψει πώς οι Εφαρμογές που διανέμονται μέσω εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών στις χώρες της ΕΕ θα πρέπει να υποβάλλονται σε μια διαδικασία συμβολαιογραφίας παρόμοια με τη διαδικασία συμβολαιογραφικής για εφαρμογές Mac.

  Περιορισμοί χρόνου οθόνης και επιστροφής χρημάτων:

  Η Apple λέει ότι οι εφαρμογές που διανέμονται μέσω εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών δεν θα λειτουργούν με ορισμένες μακροχρόνιες λειτουργίες όπως ο Χρόνος στην οθόνη, οι επιστροφές χρημάτων και οι αγορές εντός εφαρμογής, όπως συμβαίνει με τις τυπικές εφαρμογές App Store.

  Πρόσβαση τρίτου μέρους NFC:

  Οι πληρωμές NFC θα είναι διαθέσιμες απευθείας σε εφαρμογές χωρίς την ανάγκη για Apple Pay ή την εφαρμογή Wallet, επιτρέποντας στις υπηρεσίες πληρωμών τρίτων και στις τράπεζες να προσφέρουν τις δικές τους λύσεις Tap-to-Pay σε συσκευές Apple.

  Προεπιλογές προγράμματος περιήγησης:

  Οι χρήστες στην ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης από μια λίστα με τα προγράμματα περιήγησης με τις περισσότερες λήψεις σε συσκευές iOS. Μερικές από τις επιλογές περιλαμβάνουν Firefox, Opera, Chrome, Brave και Microsoft Edge.

  Πρόσβαση προγραμματιστή υλικού και λογισμικού:

  Η Apple θα επιτρέψει στους προγραμματιστές εφαρμογών iOS που διανέμονται στην ΕΕ να ζητούν πρόσθετη διαλειτουργικότητα με δυνατότητες υλικού και λογισμικού iPhone. Η Apple λέει ότι θα αξιολογεί τα αιτήματα διαλειτουργικότητας κατά περίπτωση.

  Διευρυμένη διαθεσιμότητα Analytics:

  Ως μέρος των αλλαγών στο App Store στην ΕΕ, η Apple παρέχει σε όλους τους προγραμματιστές παγκοσμίως ενημερωμένες πληροφορίες αναλυτικών στοιχείων. Περισσότερες από 50 νέες αναφορές θα είναι διαθέσιμες μέσω του App Store Connect API για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να αναλύσουν την απόδοση της εφαρμογής τους.

  Οι λόγοι της Apple για τον περιορισμό των αλλαγών στην ΕΕ:

  Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Apple εξήγησε γιατί τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, οι εναλλακτικές επιλογές πληρωμής και άλλες ενημερώσεις περιορίζονται στην ΕΕ, επισημαίνοντας κινδύνους όπως απάτη και άλλες απειλές για το απόρρητο.

  Ως άμεση ή έμμεση συνέπεια των ανακοινωθέντων αλλαγών που έρχονται στο iOS 17.4, υπήρξαν επίσης κάποιες άλλες σημαντικές εξελίξεις μέσα σε μια νύχτα. Οι νέοι όροι της Apple στην ΕΕ περιλαμβάνουν ένα βασικό τέλος τεχνολογίας που ορισμένοι προγραμματιστές έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να χρεοκοπήσει εντελώς τις εφαρμογές freemium που γίνονται viral χρεώνοντας τους αστρονομικές χρεώσεις.

  Η Apple δεν χρεώνει για το πρώτο ένα εκατομμύριο “πρώτες ετήσιες εγκαταστάσεις” ανά λογαριασμό iOS κάθε χρόνο, αλλά μετά από αυτό, οι προγραμματιστές θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν χρεώσεις. Το βασικό τέλος τεχνολογίας της Apple θα μπορούσε επίσης να είναι απαγορευτικά ακριβό για εφαρμογές όπως το Spotify που έχουν εκατομμύρια χρήστες.

  Η Epic Games λέει ότι σχεδιάζει να φέρει το Epic Games Store της στο iPhone και το iPad στο πλαίσιο της νέας πολιτικής εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών της Apple στην ΕΕ.

  Το Epic Games Store θα περιλαμβάνει το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite, που σημαίνει ότι οι χρήστες iPhone και iPad θα μπορούν να εγκαταστήσουν και να παίξουν τον τίτλο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν μια υπηρεσία gaming cloud.

  Το Fortnite έχει αποκλειστεί από το iOS App Store τα τελευταία αρκετά χρόνια λόγω της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Apple και της Epic Games. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιτρέψει τη ροή εφαρμογών παιχνιδιών στο App Store παγκοσμίως.

  Αυτό σημαίνει ότι υπηρεσίες όπως το Xbox Cloud Gaming και το Nvidia GeForce NOW θα είναι διαθέσιμες ως αυτόνομες εφαρμογές iPhone και iPad, ενώ προηγουμένως ήταν προσβάσιμες μόνο μέσω του ιστού.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.