13.5 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  Devolo WiFi 6 Repeater 5400 Review: Turbo αποδόσεις για το WiFi σας

  Τις λύσεις της Devolo σας τις έχουμε παρουσιάσει και κατά το παρελθόν και μάλιστα τις έχουμε ανάγει στις καλύτερες της αγοράς εξαιτίας των χαρακτηριστικών τους παρά ίσως την πιο ακριβή τιμολόγηση τους.

  Πρόσφατα σας είχαμε παρουσιάσει μια νέα λύση που εισάγαμε στην δικτύωση του σπιτιού μας και ήταν το Xiaomi AX3000 Mesh Router. Μάλιστα η συμβατότητα του με το νέο WiFi 6 πρωτόκολλο αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μας είχαν κάνει να αφαιρέσουμε την λύση powerline της Devolo που είχαμε εγκατεστημένη και η οποία δεν ήταν συμβατή με αυτό το πρωτόκολλο. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε εδώ.

  Η Devolo όμως δήλωσε ακόμη μια φορά παρών και μας απέστειλε την δική της απάντηση μέσω του Devolo WiFi 6 Repeater 5400 το οποίο και σας παρουσιάζουμε σήμερα.

  Δείτε παρακάτω αρχικά το βίντεο unboxing μας και τις πρώτες μας εντυπώσεις:

  Το repeater WiFi 6 5400 της devolo φέρνει το WiFi σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας σε χρόνο μηδέν – με υψηλές ταχύτητες. Είτε σερφάρετε με το tablet είτε κάνετε streaming 4K στη Smart TV: η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων φτάνει τα 5.400 Mbps και η μεγάλη κάλυψη που προσφέρει το πιο πρόσφατο πρότυπο WiFi 6, τροφοδοτούν κάθε τερματική συσκευή με αστραπιαία σύνδεση. Οι ισχυρές κεραίες επιτρέπουν ιδιαίτερα πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις χωρίς καμία απώλεια ποιότητας στη σύνδεση – από το home office μέχρι το video streaming. Συνεργάζεται με όλα τα router! Η διαμόρφωση είναι παιχνιδάκι: Απλά τοποθετήστε το στην πρίζα, πατήστε το πλήκτρο WPS ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή devolo Home Network – το πανίσχυρο WiFi είναι ήδη έτοιμο. Για ενσύρματες συσκευές, όπως smart TV, media receiver ή παιχνιδομηχανές, διαθέτει δύο θύρες δικτύου Gigabit.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά της λύσης αυτής είναι:

  • Μεγαλύτερη εμβέλεια με το WiFi 6: Αυξήστε απλά και γρήγορα την εμβέλεια του υπάρχοντος WiFi στο σπίτι ή στο home office – με έως και 5.400 Mbps! Η καλύτερη ποιότητα λήψης για media streaming, τηλεδιασκέψεις, Netflix, Prime και πολλά ακόμα.
  • Συμβατό με όλες τις συσκευές: Είτε πρόκειται για smart- phone, tablet ή smart TV – το repeater της devolo είναι συμβατό με όλες τις συσκευές WiFi και τα router.
  • Ισχυρός εξοπλισμός για τις καλύτερες συνδέσεις: Οι τέσσερις ισχυρές κεραίες και το OFDMA παρέχουν σταθερούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων για μεγάλο αριθμό συσκευών, εφαρμογών και παράλληλων χρηστών!
  • Διαμόρφωση με το πάτημα ενός κουμπιού: Είναι τόσο απλό! Απλά πατήστε ένα κουμπί στο router και στο repeater σας – και όλα είναι έτοιμα.
  • Δύο θύρες LAN Gigabit: Ενσωματωμένες θύρες δικτύου για σταθερές συσκευές, όπως receiver, smart TV ή παιχνιδομηχανές.
  • Έτοιμο για mesh: Σχηματίζει ένα δίκτυο mesh με άλλα προϊόντα WiFi της devolo.
  • Λειτουργία Access Point, Airtime Fairness και Crossband Repeating.
  • Εφαρμογή devolo Home Network: Μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε parental control, έλεγχο χρόνου ή guest WiFi σε χρόνο μηδέν.
  • Μέγιστη δυνατή ασφάλεια: Τα προϊόντα της devolo έχουν τα πιο πρόσφατα πρότυπα κρυπτογράφησης WPA2/WPA3 (τραπεζικά πρότυπα) και διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα σας είναι προστατευμένα.
  • Τεχνολογία αιχμής από τη Γερμανία: Η devolo αναπτύσσει προϊόντα που θέτουν τα πρότυπα για εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως – με εγγύηση 3 ετών.
  • Έξυπνο WiFi: Αυτόματη προτεραιοποίηση ροής δεδομένων. Τέλος οι διακοπές και τα κολλήματα της σύνδεσης κατά την τηλεδιάσκεψη, επειδή μια άλλη συσκευή φορτώνει μια ενημέρωση.
  • Επιτάχυνση: Η παράλληλη χρήση των συχνοτήτων WiFi 2,4 και 5 GHz αυξάνει τους ρυθμούς μετάδοσης (Crossband Repeating).
  • Λειτουργία Access Point: Το repeater μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως access point WiFi, για να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο WiFi.

  Το Repeater 3000 και το Repeater 5400 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του προκατόχου τους – του devolo Wifi AC repeater+ που χρησιμοποιεί Wifi 5 (802.11ac). Το Repeater 3000 και το Repeater 5400 χρησιμοποιούν Wifi 6 (802.11ax), το οποίο είναι το νεότερο πρότυπο Wifi που προσφέρει ταχύτερη απόδοση.

  Η ταχύτερη απόδοση επιτυγχάνεται με τη μείωση της συμφόρησης του εύρους ζώνης μέσω της ενσωμάτωσης πολλαπλών κεραιών για πολλαπλές ταυτόχρονες συνδέσεις και του ενσωματωμένου Gigabit Ethernet που έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές που χρειάζονται υψηλές ταχύτητες Διαδικτύου, όπως τα διαδικτυακά παιχνίδια. Η δυνατότητα Gigabit Ethernet είναι επίσης χρήσιμη κατά τη λήψη τεράστιων αρχείων, τη ροή τηλεόρασης 4K, τη λειτουργία δημόσιου διακομιστή ιστού και τη ζωντανή ροή παιχνιδιού.

  Η διεπαφή της εφαρμογής για κινητά είναι εύκολη στη χρήση και φιλική προς το χρήστη, καθοδηγώντας σας σε ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης. Δεν απαιτείται εγγραφή λογαριασμού, εκτός από τη συμφωνία με τη συμφωνία απορρήτου της Devolo και την παραχώρηση ορισμένων αδειών εφαρμογής. Η εφαρμογή έχει επίσης σχεδιαστεί για να συλλέγει δεδομένα ανώνυμα, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε. Από την εφαρμογή Home Network, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο δρομολογητή σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

  Όσον αφορά την κατασκευή, το Repeater 5400 είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη φωτιά πλαστικό με έξυπνες διατρήσεις που επιτρέπουν την ψύξη και τον αερισμό. Το Repeater 5400 μοιάζει περισσότερο με μίνι δρομολογητή. Υπάρχουν ενσωματωμένα led στην κατάσταση σύνδεσης ανάδρασης, καθώς και μια οπή καρφίτσας επαναφοράς και ένα κουμπί για σύζευξη WPS. Το Repeater 5400 ζυγίζει 316 γραμμάρια και συνοδεύεται από μετασχηματιστή μήκους 1,5 μέτρων.

  Οι περισσότεροι ασύρματοι repeaters συνδέονται απευθείας σε μια πρίζα, αλλά αυτό περιορίζει πού μπορούν να τοποθετηθούν και συχνά εμποδίζει τις παρακείμενες πρίζες. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με το Devolo WiFi 6 Repeater 5400. Διαθέτει καλώδιο τροφοδοσίας που όπως αναφέρουμε και πιο πάνω είναι αρκετά μακρή ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε άνετα σε ένα γραφείο ή ράφι για να αποφύγετε εμπόδια και να έχετε την καλύτερη ισχύ σήματος. Μπορείτε επίσης να έχετε εύκολη πρόσβαση στις δύο θύρες Gigabit Ethernet στο πίσω μέρος και να δείτε την ένδειξη ισχύος του σήματος φωτισμού στο μπροστινό μέρος.

  Αυτές οι μπροστινές λυχνίες LED υποδεικνύουν την ισχύ του σήματος που λαμβάνει το Devolo WiFi 6 Repeater 5400. Έτσι, μπορείτε να το μετακινήσετε μέσα στο σπίτι και να εντοπίσετε την πιο αξιοσημείωτη γωνία ώστε να έχει αποδεκτή λήψη σήματος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επαναλάβετε αυτό το σήμα και με τον καλύτερο τρόπο.

  Αν ο δρομολογητής ή το διαδίκτυο σας δεν είναι αρκετά γρήγορο, δεν είναι αυτός ο repeater που ως δια μαγείας θα το κάνει πολύ πιο γρήγορο. Εκεί που θα λάμψει είναι η επέκταση του με καλύτερη ποιότητα σε σημεία πολύ πιο μακριά από το σημείο που βάζετε τον κύριο δρομολογητή σας.

  Το Repeater 5400 μπορεί να ενταχθεί στο δίκτυο σας πατώντας απλά το κουμπί WPS στο δρομολογητή σας και, στη συνέχεια, πατώντας το κουμπί ADD στην επέκταση. Αυτό λέει στο repeater να καταγράψει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις δικτύου σας και να αρχίσει να τις μεταδίδει ξανά, ώστε οι συσκευές σας να μπορούν να συνδεθούν αυτόματα στο ισχυρότερο σήμα.

  Έχω αναφέρει ότι το Devolo WiFi 6 Repeater 5400 υποστηρίζει τη μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης 4.800 Mbit/sec. Οι συνδεδεμένες συσκευές σας δεν θα επωφεληθούν πλήρως από όλο αυτό το εύρος ζώνης, καθώς ένα μέρος από αυτό θα καταναλωθεί από την ίδια την σύνδεση στο δρομολογητή σας. Ακόμα κι έτσι, ο συγκεκριμένος repeater μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη συνολική απόδοση του δικτύου σας.

  Για παράδειγμα, στο σαλόνι μου, μέτρησα μια μέση ταχύτητα λήψης 160 Mbits/sec από την λύση της Xiaomi που αναφέραμε αρχικά. Αφού είχα εγκαταστήσει το Repeater 5400, αυτό αυξήθηκε στα 186 bits/sec.

  Γενικότερα σε σύγκριση με το Xiaomi AX3000 είδαμε μια ελαφριά βελτίωση και σίγουρα σε σύγκριση μόνο με τον δρομολογητή της Cosmote που έχουμε η διαφορά είναι χαώδης.

  Για παράδειγμα είδα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε άλλα δωμάτια. Στην κουζίνα, αυτή η επέκταση αύξησε τις ταχύτητες λήψης από 44 Mbits/sec σε 202Mbits/sec. Στην κρεβατοκάμαρα, τα 41Mbits/sec μετατράπηκαν σε εξαιρετικά γρήγορα 279Mbits/sec – βελτίωση 680% σε σύγκριση πάντα με τις ταχύτητες που ερχόντουσαν απευθείας από τον δρομολογητή του παρόχου μου.

  Και τελικά κάναμε το πάντρεμα τον δύο….

  Έτσι λοιπόν καταφέραμε και μάλιστα με ευκολία χάρη στην Devolo να ενώσουμε το Xiaomi AX3000 με το Devolo WiFi 6 Repeater και εκεί τα πράγματα γίναν αυτή την περίοδο ιδανικά!! Η κάλυψη και η ποιότητα του σήματος του δρομολογητή του παρόχου έφτασε σε άλλα επίπεδα σε κάθε άκρη από τα 135 τετραγωνικά του σπιτιού μου φτιάχνοντας έτσι ένα mesh WiFi 6 δίκτυο.

  Συμπερασματικά λοιπόν το Devolo WiFi 6 Repeater 5400 μπορεί να μεταμορφώσει την απόδοση του οικιακού σας δικτύου. Σε ορισμένες από τις δοκιμές μου, έφερε πάνω από εξαπλάσια βελτίωση στις ταχύτητες Wi-Fi. Είναι επίσης καλά δομημένο hardware, με ένα ζευγάρι θύρες Gigabit Ethernet και μια εκτενή διαδικτυακή πύλη που παρέχει πολλές πληροφορίες και ρυθμίσεις. Το Repeater 5400 είναι ακριβό για μια ασύρματη επέκταση στα 149,90 €, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό και εξακολουθεί να είναι απλούστερο και φθηνότερο από μια ολοκληρωμένη mesh εγκατάσταση.

  H λύση αυτή της Devolo ξεχωρίζει για:

  • Τις εξαιρετικές ασύρματες ταχύτητες που δίνει
  • Τον πρακτικό σχεδιασμό που είναι και αρκετά όμορφος
  • Την πανεύκολη πραγματικά εγκατάσταση
  • Τα 3 χρόνια εγγύηση
  • Την πλήρως Ελληνική υποστήριξη για όποιο θέμα αντιμετωπίσετε κατά την εγκατάσταση ή την χρήση του

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.