Ο νέος S4 επεξεργαστής του Apple Watch Series 4 είναι ένα τέρας επιδόσεων όπως αποδείχθηκε πρόσφατα. Η Apple δεν ανέφερε πολλά για το S4 chip στο event του Σεπτεμβρίου πέρα από το γεγονός πως ο νέος επεξεργαστής είναι δύο φορές πιο γρήγορος από το περσινό μοντέλο.

Δεν υπάρχουν benchmarks για αυτόν. Πάρα αυτά ένας προγραμματιστής πρόσφατα έθεσε τον S4 σε μια σειρά από τεστ και τα αποτελέσματα που πήρε τον άφησαν άφωνο.

Ο Steve Troughton-Smith δημιούργησε μια demo εφαρμογή για το Apple Watch που χρησιμοποιεί Metal rendering και real time φυσική για να δει πως αποδίδει η συσκευή. Στα τεστ αυτά ο Troughton-Smith ανακάλυψε πως το Apple Watch μπορεί να χειριστεί το demo του στα 60 frames per second χωρίς κανένα πρόβλημα.

“ΟΚ μπορεί να μην έχουμε ένα Apple Watch benchmark αλλά ω θεέ μου μπορώ να έχω 60fps σε Metal rendering σε πραγματικό χρόνο με το Apple Watch Series 4”

Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί μόνο το 64% της επεξεργαστικής ισχύς της συσκευής. ο Troughton-Smith ανέφερε χαρακτηριστικά πως χρειάζεται ένα iPhone 6s ή νεότερη συσκευή για να έχει τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή του.