Thursday, June 13, 2024

Apple TV+ review: Το ‘The Mosquito Coast’ προσπαθεί σκληρά να γίνει το νέο Breaking Bad ή Ozark αλλά…

Δυνατές ερμηνείες από τους Justin Theroux και Melissa George δεν μπορούν να κάνουν το “The Mosquito Coast,” το “Breaking Bad.” της Apple παρά την μεγάλη προσπάθεια.

Η νέα σειρά της Apple TV+ υπηρεσίας είναι μια νέα προσπάθεια για μια περιπετειώδη σειρά γεμάτη αγωνία στηριζόμενη στην παράδοση που δημιούργησαν σειρές ιστορικές πλέον όπως το Breaking Bad και Ozark.

Η σειρά μας παρουσιάζει μια οικογένεια Αμερικάνων που ταξιδεύουν μέχρι και την Κεντρική Αμερική αρχικά για άγνωστους λόγους. Η ένταση και η αγωνία της σειράς πηγάζει τόσο από τα εμπόδια που θα βρουν στον δρόμο τους όσο και από το βασικό ερώτημα τι συμβαίνει τελικά και πήραν αυτή την απόφαση.

V+

Το κοινό θα αρχίσει σύντομα λοιπόν να αναρωτιέται αν ο πρωταγωνιστής είναι ένας ήρωας ή όχι και αν είναι μια διάνοια ή έχει τρελαθεί.

Η σειρά όμως δεν καταφέρνει με επιτυχία να φέρει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Το The Mosquito Coast, που κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σήμερα 30 Απριλίου με 2 επεισόδια είναι μια μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του 1981 του Paul Theroux. Το βιβλίο είχε γίνει και ταινία με πρωταγωνιστές τους Harrison Ford και Helen Mirren αλλά δεν είχε πάρει τόσο καλές κριτικές.

Ο Neil Cross, που είναι περισσότερο γνωστός για την βρετανική σειρά Luther, βρίσκεται πίσω από το The Mosquito Coast μαζί με τον Tom Bissell. Ο Rupert Wyatt, γνωστός για την σκηνοθεσία της ταινίας “Rise of the Planet of the Apes,” βρίσκεται πίσω από τα 2 πρώτα επεισόδια.

Justin Theroux in

Η σειρά μας παρουσιάζει την ζωή του Allie ενός εφευρέτη ιδεαλιστή. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια καινοτομία που θεωρητικά δημιουργεί φωτιά από τον πάγο. Μετά από την αποτυχία του να την καθιερώσει ως εφεύρεση στην Αμερική αποφασίζει να πάρει την οικογένεια του και να πάει προς την κεντρική Αμερική.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια φαίνεται πως προσπαθεί να αποφύγει και την αστυνομία και μάλιστα εδώ και καιρό.

Εδώ όμως ξεκινάνε και τα προβλήματα για τον θεατή μιας και για παράδειγμα στο Breaking Bad γνωρίζαμε από την αρχή τι συμβαίνει, το δράμα πίσω από τις αποφάσεις ενώ εδώ έχουμε το ένα ερωτηματικό μετά το άλλο….

Justin Theroux in

Από τα καλύτερα στοιχεία της σειράς είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Ο Justin Theroux επιστρέφει στην τηλεόραση μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε με το The Leftovers.

H Melissa George μπορεί να μην έχει τις ίδιες περγαμηνές επιτυχιών αλλά έχει παρουσιαστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές με την ερμηνεία της να ξεχωρίζει εδώ.

Με τον Theoroux είχαν συνεργαστεί εξάλλου και στην ταινία “Mulholland Drive.” Οι Gabriel Bateman και Logan Polish, παρουσιάζουν άριστα τα παιδιά τους.

Ένα ίσως από τα αρνητικά της σειράς ως τώρα είναι το πως προχωράει πολύ πολύ αργά και δεν γίνονται πολλά στα πρώτα επεισόδια αυτά ώστε να κεντρίσουν τον θεατή. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τι γίνεται ειδικά όταν από την αρχή υπάρχουν τόσα πολλά ερωτηματικά… Ελπίζουμε αυτό να βελτιωθεί στα επόμενα επεισόδια.

Το ειρωνικό της υπόθεσης για μια σειρά της Apple είναι πως ο βασικός χαρακτήρας είναι αρνητής του καταναλωτισμού και μάλιστα τονίζει στην κόρη της σε κάποια στιγμή πως δεν μπορεί να έχει ένα smartphone…..

Justin Theroux and Melissa George in

Το ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της σειράς και με βάση πως οι ερμηνείες είναι κάτι περισσότερο από άριστες κάνει την σειρά άξια προσοχής και με το παραπάνω παρά τα ελαττώματα που εντοπίσαμε στα πρώτα 2 επεισόδια.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.