Το περασμένο μήνα η επιτροπή U.S. House on Energy and Commerce έστειλε ένα γράμμα στον CEO της Apple Tim Cook κάνοντας ερωτήσεις για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα δεδομένα των iPhone χρηστών και για να δώσει εξηγήσεις για την ιδιωτικότητα τους.

Σε γράμμα του ο Apple Director Timothy Powderly εξηγεί ότι η Apple πιστεύει πως η ιδιωτικότητα είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα τονίζοντας αρχές που έχει υποστηρίξει η Apple κατά το παρελθόν.

“Πιστεύουμε πως η ιδιωτικότητα είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και για αυτό το λόγο έχουμε σχεδιάσει τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώσουμε όσο το δυνατόν γίνεται την συλλογή προσωπικών δεδομένων. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό και μάλιστα τα δεδομένα των χρηστών επεξεργάζονται στην πλειοψηφία τους στην ίδια την συσκευή ώστε να ελαττώσουμε την συλλογή προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία μας.”

Ο Powderly τονίζει πως σε αντίθεση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας η Apple δεν κάνει τους ίδιους τους καταναλωτές της προϊόντα και το επιχειρησιακό μοντέλο της εταιρείας δεν βασίζεται στην συλλογή πληροφοριών των χρηστών.

“Ο καταναλωτής μας δεν είναι το προϊόν μας και το μοντέλο της επιχείρησης μας δεν εξαρτάται στην συλλογή μεγάλων προσωπικών δεδομένων για να τα προωθήσει σε διαφημιστές”

Αναλυτικά ολόκληρο το γράμμα της Apple μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

Apple Response to July 9 Letter by Chance Miller on Scribd