Η Apple σήμερα έδωσε μια αναβάθμιση για τα νέα MacBook Pro μοντέλα της τα οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στο μήνα έτσι ώστε να αντιμετωπίσει ένα bug το οποίο είχαν και που επηρέαζε τις αποδόσεις τους – την διαχείριση της θερμότητας του μηχανήματος.

Πιο συγκεκριμένα το bug αυτό επηρέαζε το σύστημα διαχείρισης θερμότητας της συσκευές κάνοντας το ρολόι του επεξεργαστή να σημειώνει μικρότερες ταχύτητες από ότι ήταν απαραίτητο σε συνθήκες υψηλής εργασίας του MacBook Pro.

H Apple προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

“Μετά από ενδελεχή τεστ αποδόσεων σε διαφορετικές εργασίες, βρήκαμε πως υπάρχει έλλειψη σε ένα ψηφιακό κλειδί στο firmware το οποίο επηρεάζει το σύστημα θερμικής διαχείρισης του μηχανήματος έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας του ρολογιού του επεξεργαστή σε έντονες εργασίες στα νέα MacBook Pro. Μια διόρθωση σε αυτό το bug βρίσκεται στην σημερινή macOS High Sierra 10.13.6 συμπληρωματική αναβάθμιση. Ζητούμε συγνώμη για όποιον καταναλωτή είχε την μη αναμενόμενη απόδοση στο νέο του νέο MacBook Pro.”

Η αναβάθμιση αυτή έρχεται μετά από πολλές αναφορές χρηστών που είχε να κάνει με υποχρονισμό του ρολογιού του επεξεργαστή των νέων μηχανημάτων όταν αυτά είχαν να κάνουν μια εργασία που απαιτούσε σημαντικούς πόρους για την ολοκλήρωση της. Το πρόβλημα εντοπιζόταν περισσότερο στα μηχανήματα με τον 6 πυρήνων i9 επεξεργαστή.