Η Apple φέρετε να έχει προσεγγίσει να και να έχει εντάξει στο δυναμικό της πολλούς μηχανικούς και ερευνητές από την Intel για μια νέα εγκατάσταση της στην περιοχή της Washington, κοντά δηλαδή στην έδρα της Intel.

Οι προσλήψεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει πίσω τον Νοέμβριο κάτι το οποίο ρίχνει και άλλο λάδι στην φωτιά για φήμες πως η Apple έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στην αντικατάσταση Intel επεξεργαστών με δικούς της ARM για μελλοντικά μοντέλα Mac.

“H Apple έχει ένα μυστικό στην περιοχή της Washington. Η εταιρεία έχει προσλάβει μια σειρά από ανθρώπους για το εργαστήριο μηχανικής που έχει ανοίξει στην περιοχή εκεί με τους περισσότερους να προέρχονται από την Intel. H είδηση αυτή προέρχεται από ανακοινώσεις διαθέσιμων θέσεων, media προφίλ καθώς και από κάποιον που είναι κοντά στις προσπάθειες της Apple για αυτή την προσέγγιση και πρόσληψη νέων μηχανικών. Προφιλ στο Linkedin δείχνουν πως η Apple έχει ξεκινήσει αυτή την διαδικασία από τον Νοέμβριο ενώ πολλοί από τους προσληφθείς είχαν θέσεις στις ομάδες μηχανικής και έρευνας της Intel.”

Φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει σε μια υβριδική συσκευή μεταξύ iPad και Mac που στην καρδιά του θα χτυπάει ένας ARM επεξεργαστής ενώ θα έχει και μια οθόνη αφής.

Παρόμοιες φήμες θέλουν την Pegatron, προμηθευτή της Apple, να κατασκευάζει ήδη τα πρώτα δοκιμαστικά ARM MacBook.

To Bloomberg είχε αναφέρει μάλιστα πως η Apple έχει ως στόχο το 2020 να παρουσιάσει το πρώτο Mac με έναν δικό της ARM επεξεργαστή στην θέση ενός Intel επεξεργαστή.